Ga terug
MOO: dè nieuwe educatieve suite voor het onderwijs
Slimme tools die alles bieden wat het onderwijs nodig heeft. Veilig, makkelijk en vertrouwd. Zodat jij meer tijd overhoudt voor onderwijs.
Navigeer naar
 • Navigeer naar
 • Basisbeveiliging
 • Uitgebreide beveiliging
 • De menselijke factor
Terug naar Home

Basisbeveiliging

Wij vinden dat scholen zich bij een investering in ICT-oplossingen niet druk moeten maken over de vraag of het allemaal wel veilig is. Daarom zijn al onze oplossingen standaard voorzien van een heel pakket technische beveiligingsmaatregelen. Die zetten we op deze pagina voor je op een rijtje.

Features

 • Een solide firewall

  Je omgeving wordt geleverd met een hoogwaardige Fortinet router. Deze router staat garant voor een hoge doorvoersnelheid, waarbij de FortiGate-firewall met multi-threat beveiliging je netwerk beschermt tegen dreigingen van buitenaf.

 • Een slim wachtwoordbeleid

  In onze oplossing MOO Startportaal is de sterkte van het wachtwoord is variabel (‘zwak’, ‘middel’ of ‘sterk’). Hij kan op groepsniveau worden ingesteld. Zo krijgt elke groep op een passende manier veilig toegang tot MOO Startportaal en alle diensten die daar via SSO aan gekoppeld zijn. Om het voor bepaalde groepen (bijvoorbeeld in de onderbouw van het primair onderwijs) nog eenvoudiger te maken, kan het gebruikerswachtwoord worden vervangen door een plaatjeswachtwoord.

 • Beveiligde WiFi

  Onze WiFi-oplossingen worden standaard beveiligd met een WPA2-key. WPA staat voor WiFi Protected Access en zorgt ervoor dat gebruikers een wachtwoord moeten opgeven om toegang te krijgen tot het draadloze netwerk. Let op: onze WPA2-beveiliging kan worden uitgebreid naar Eduroam-beveiliging. Meer over die mogelijkheid lees je hier.

 • Een veilig datacenter

  Alle oplossingen van Heutink ICT draaien in het datacenter van ons zusterbedrijf Previder. Dit datacenter beschikt over alle essentiële certificeringen, zoals ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 27001:2013, ISO 27017, ISO 27018 en NEN7510. Op grond van deze certificeringen – en een stringent aanvullend eigen securitybeleid – zijn veiligheid en uptime gewaarborgd. Het datacenter is zelfs zo veilig dat er bijvoorbeeld diverse DigiD-applicaties zijn ondergebracht.

 • Anti-DDoS Wasstraat

  DDoS-aanvallen worden op grote schaal gebruikt om netwerken en websites te overbelasten en lam te leggen. Zo kunnen scholieren bijvoorbeeld het netwerk van hun school platleggen voorafgaand aan een online toets. Om dit soort risico’s tegen te gaan, ontwikkelde het NBIP (Nationale Beheerorganisatie Internet Providers) de Anti-DDoS Wasstraat. Ook ‘ons’ datacenter maakt gebruik van deze dienst, die ervoor zorgt dat DDoS-aanvallen tijdig uit het netwerkverkeer worden gefilterd.

Doe de security scan!

Benieuwd hoe veilig de IT-omgeving van jouw school/scholen is? Maak kosteloos een afspraak voor een verhelderende security scan door één van onze experts. Wil je eerst even sparren met één van onze experts? Geef dat aan in de opmerkingen.

Security scan aanvragen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico