Ga terug
Digitaal veilig onderwijs volgens het normenkader. Hoe regel ik dat?
Er speelt veel rondom privacy & security in het onderwijs. Wij helpen je te voldoen aan deze normen en richtlijnen.
Navigeer naar
 • Navigeer naar
 • Basisbeveiliging
 • Uitgebreide beveiliging
 • De menselijke factor

Privacy & Security

Gewoon goed geregeld

Het onderwerp beveiliging krijgt steeds meer aandacht in het onderwijs. Het is een belangrijk onderwerp wat ook regelmatig in de actualiteit is, helaas niet altijd in positieve zin. Met alle incidenten en ook de DPIA’s op de omgevingen van Microsoft en Google van de afgelopen periode, blijkt maar weer eens hoe belangrijk dit onderwerp is.

Vraag een scan aan

Van standaard tot uitgebreid

Breng je beveiliging op orde

Scholen en besturen weten vaak niet waar ze aan toe zijn en welke zaken mogelijk al standaard goed geregeld zijn. Wij geven op deze pagina’s een uitleg van de beveiliging welke we standaard al voor scholen regelen. Ook geven we extra mogelijkheden om de beveiliging nóg beter op orde te krijgen. Tot slot benadrukken we dat de menselijke factor minstens zo belangrijk is als alle techniek.

Een compleet pakket

Goede beveiliging is een must voor verantwoord digitaal onderwijs. Daarom bieden wij een compleet pakket aan security- en privacy-oplossingen. Met veel oog voor de techniek, maar zeker ook voor de mens.

 • De menselijke factor

  In technisch opzicht kun je heel veel doen om privacy en security op school te borgen. Maar laten we de gebruikers van je ICT-oplossingen niet over het hoofd zien. Uit onderzoek blijkt namelijk dat juist zij vaak de deur openzetten voor ransomware-aanvallen en andere cybercriminaliteit.

  Meer over ‘menselijke’ securitydiensten

 • Uitgebreide beveiliging

  Onze basisbeveiliging staat garant voor een hoog securityniveau van onze oplossingen. Maar er zijn situaties – met name op bestuursniveau – waarin het raadzaam kan zijn om extra maatregelen te treffen. Daarin bieden wij diverse opties.

  Meer over de opties in uitgebreide beveiliging

 • Basisbeveiliging

  Wij willen het onderwijs veilige ICT-oplossingen aanbieden waarmee scholen direct aan de slag kunnen. Daarom hebben we in onze standaardconfiguraties al een heleboel securityservices ingebouwd.

  Meer over onze basisbeveiliging

 • Koppelplatform

  Veilig digitaal onderwijs begint met ons koppelplatform Basishub. Daarmee integreer je al je systemen en platformen veilig, vlot en foutloos. Zo kun je als school focussen op onderwijs in plaats van techniek, privacy en security.

  Meer over Basishub

Grip op een veilige educatieve keten

Digitalisering en innovaties gaan sneller dan ooit tevoren. Maar hoe organiseer je een veilige, toekomstbestendige ICT omgeving? Heutink ICT helpt zowel PO als VO besturen om deze vraagstukken vanuit een helder beleidskader te beantwoorden.

Meer over Grip op IT

Privacy op school.
Van concreet advies naar borging in een overzichtelijk AVG-portaal.

In het basisonderwijs worden veel gevoelige persoonsgegevens verwerkt. Een verantwoorde en veilige borging van die gegevens vergt specifieke juridische en technische kennis die vaak ontbreekt in organisaties. Complexe materie dus waar we je graag bij helpen. Onze Privacy & Security specialisten kunnen je al dan niet in samenwerking met gespecialiseerde partners helpen met advies, formuleren van richtlijnen en beleid, inrichting van AVG-portalen en detachering van een Functionaris Gegevensbescherming,

Doe de scan!

Benieuwd hoe veilig de IT-omgeving van jouw school/scholen is? Maak een afspraak voor een verhelderende scan door één van onze experts. Wil je eerst even sparren met één van onze experts? Geef dat aan in de opmerkingen.

Scan aanvragen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico