Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.

Startportaal

De beste start voor het onderwijs

Eén overzichtelijke, persoonlijke startpagina die leraren en leerlingen snel en eenvoudig toegang geeft tot alles wat ze nodig hebben: het begint allemaal bij Startportaal.

Jij hebt de regie

Startportaal brengt al je losse programma’s, systemen en meer bij elkaar in één overzichtelijke omgeving. Je kunt jouw Startportaal inrichten en gebruiken zoals je wilt. Je bepaalt bijvoorbeeld zelf wat er op je eigen startpagina komt, maar ook wat je leerlingen wel en niet op hun startpagina te zien krijgen.

Voordelen

Alles overzichtelijk bij elkaar

Startportaal is de centrale startpagina voor digitaal onderwijs. Vanuit één omgeving hebben leraren en leerlingen via één klik direct toegang tot al hun educatieve software en bestanden in Google Workspace for Education en Microsoft 365.

Een eenvoudig te bewerken persoonlijke startpagina

Met Startportaal bepaal je als leraar zelf wat er op jouw startpagina komt, of op die van je leerlingen. Zo hebben jij en je leerlingen alles binnen handbereik en ben je met één klik waar je moet zijn.

Slim leerlingenbeheer

Dankzij een slimme beheerfunctie heb je als leraar de regie over wat leerlingen wel en niet op hun startpagina hebben. Bovendien kun je eenvoudig wachtwoorden van leerlingen resetten als ze die even vergeten zijn.

Handige koppelingen

Via slimme koppelingen ben je direct ingelogd bij educatieve software en je Microsoft 365- en/of Google Workspace for Education-apps. Startportaal heeft dankzij Basishub directe koppelingen met het leerlingadministratie- en/of HR-systeem.

Beheergemak voor de ICT’er

Via Startportaal kun je als ICT-coördinator heel simpel tegels toewijzen aan collega's en wachtwoorden van collega's wijzigen. Dat scheelt jou tijd, maar je collega’s en leerlingen ook.

Startportaal brengt veel voordelen met zich mee

Leraar én leerling zijn er blij mee

  • Leraar
  • Leerling

Met Startportaal ben jij als leraar de baas over jouw digitale onderwijs. Je hebt alles bij de hand om direct aan de slag te gaan – met bijvoorbeeld methodes, Microsoft 365, Google Workspace for Education en Chromebooks – en je leerlingen aan het werk te zetten. Daarbij heb je veel invloed op hoe je leerlingen inloggen, wat ze te zien krijgen en waar ze bij kunnen. Dat geeft rust, en rust is goed voor het leren. Startportaal werkt op elk type device precies hetzelfde, dus ook geen tijdverlies door gedoe met verschillende apparaten in de klas.

Startportaal is geschikt voor alle leeftijdsgroepen en biedt leerlingen met één klik toegang tot onder andere methodes, Microsoft 365, Google Workspace for Education en Chromebooks. Dankzij de 'leerlingvriendelijke' opzet kan iedereen er direct mee aan de slag. Leerlingen hebben ook de mogelijkheid om hun door de leraar ingevulde startpagina verder te personaliseren. Voor de jongste leerlingen bieden we de optie van een plaatjes-login.

Wat levert Startportaal je school op?

Snel aan de slag

Leraren en leerlingen kunnen met één klik bij alles wat ze nodig hebben.

Alles bij de hand

Startportaal biedt ook directe koppelingen met het leerlingadministratie- en/of HR-systeem.

Prettig lesgeven

De leraar heeft meer dan ooit de regie over/haar digitale onderwijs.

Meer tijd voor onderwijs

Geen ingewikkeld gedoe meer met inloggen en beheren is heel eenvoudig.

Belangrijkste features

Neem een kijkje in de app

Startportaal
Achtergrond wijzigen
Tegels slepen
Tegels toevoegen
Tabbladen aanmaken

Aan de slag met Startportaal

Wil je alle features doorlopen met één van onze consultants? Vraag een vrijblijvende adviesgesprek aan!

Adviesgesprek aanvragen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico