Ga terug
Een ideaal vertrekpunt met de Securityscan Normenkader
Waar sta je op dit moment precies ten opzichte van het normenkader? Met deze uitgebreide scan brengen onze specialisten alles in kaart.
Navigeer naar
  • Navigeer naar
  • Features
  • Microsoft 365 Integratie
  • Demoaanvraag
Terug naar startportaal

Alles voor binnen en buiten de klas

Op deze pagina zie je een aantal toffe features die het werken met MOO Startportaal extra prettig maken. Achter de schermen zijn onze softwareontwikkelaars continu aan het werk om deze functies te verbeteren en nieuwe toe te voegen.

De handige features van MOO Startportaal

  • Jouw persoonlijke startpagina
    Je kunt je startpagina in MOO Startportaal inrichten zoals jij wilt. Je bepaalt ook zelf hoe groot of klein de tegels zijn. Voor jonge leerlingen kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van lekker grote, overzichtelijke tegels. De tegels geven je direct toegang tot je favoriete applicaties, informatie en educatieve (Basispoort-)software. Daarnaast biedt MOO Startportaal diverse unieke functies om het leren te ondersteunen. Je herkent ze aan de blauwe tegels.
  • Widgets
    Widgets zijn handige apps waarmee we nuttige actuele informatie vanuit andere systemen (zoals Google Workspace for Education of Microsoft 365) op jouw startpagina kunnen laten zien, zonder dat je voor die informatie daadwerkelijk zo'n systeem in hoeft te gaan. De eerste die beschikbaar is in MOO Startportaal, is de Google Classroom-widget. Daarmee zie je als leraar én leerling op je startpagina in één oogopslag welke opdrachten eraan komen en hun deadline naderen. Klik je erop, dan zit je meteen in de opdracht en kun je hem dus ook direct nakijken of inleveren. Ook voor Momento is een soortgelijke widget beschikbaar. En er zijn er meer in voorbereiding!
  • Klassenbeheer
    Met de feature Klassenbeheer regel je als leraar heel simpel zelf het beheer van je eigen klas, zonder dat je de ICT'er daarmee lastig hoeft te vallen. Je hebt alles bij de hand om ervoor te zorgen dat je leerlingen aan de slag kunnen. Zo kun je projectgroepen aanmaken, content klaarzetten en pasfoto's uploaden, maar ook bijvoorbeeld het wachtwoord van een leerling aanpassen. Makkelijk toch?
  • Eén account voor alle (educatieve) software
    Jouw account in MOO Startportaal maakt software makkelijk toegankelijk. Niet alleen via Basispoort en Kennisnet Federatie maar ook via koppelingen met allerlei andere content. Doordat steeds meer uitgevers gebruikmaken van de speciale API om hun content aan te bieden, wordt het aanbod ook steeds groter. En daaruit kun jij als leraar eenvoudig een persoonlijke softwarebibliotheek samenstellen. Het mooie daarbij is dat je zelf bepaalt welke software je wilt klaarzetten voor je leerlingen en hoe dat gebeurt; per leerling of voor meerdere leerlingen tegelijkertijd. Met één inlog hebben de leerlingen vervolgens toegang tot de content die jij hebt klaargezet. Het werkt zelfs zo makkelijk dat als je op je device inlogt ook direct MOO Startportaal opent zonder extra inlog.
  • Inloggen op z'n makkelijkst
    Voor veel jonge gebruikers is het best lastig om gebruikersnamen en wachtwoorden te onthouden. Daarom biedt MOO Startportaal de Inlog Assistent: een slimmere versie van het normale inlogscherm. In de Inlog Assistent ziet de leerling een overzicht van alle groepen van de school. Na een klik op het plaatje van de eigen groep kiest de leerling zijn of haar eigen naam uit de lijst en typt daarna het wachtwoord. Voor de allerjongste leerlingen kun je er ook voor kiezen om in plaats van een getypt wachtwoord een plaatjeswachtwoord te gebruiken.

Aan de slag met Startportaal

Wil je alle features doorlopen met één van onze consultants? Vraag een vrijblijvende adviesgesprek aan!

Adviesgesprek aanvragen

Leren

Bekijk ook onze andere oplossingen voor Leren:
Digital Skills for Kids

De handige leerlijn voor digitale vaardigheden. Digital Skills for Kids is een laagdrempelige leerlijn waarmee leerlingen snel leren (samen)werken aan documenten en presentaties met de tools van Google.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico