Ga terug
MOO: dè nieuwe educatieve suite voor het onderwijs
Slimme tools die alles bieden wat het onderwijs nodig heeft. Veilig, makkelijk en vertrouwd. Zodat jij meer tijd overhoudt voor onderwijs.

Overstappen op de MOO Suite

Zet niet één, maar twee of drie stappen vooruit!

Vanaf nu is de betaversie van onze nieuwe MOO Suite beschikbaar. Helemaal van nu en klaar voor de toekomst. Een mooie stap vooruit dus! In deze nieuwe educatieve suite brengen we al onze tools op een supergebruiksvriendelijke manier bij elkaar. We beginnen nu met Startportaal en Basishub. Daarna volgen Schermcontrole, Apparaatbeheer en Klasbord.

 • Wat kun je verwachten?
  • Toegang tot de bètaversie van onze nieuwe MOO Suite
  • Een verbeterde gebruikerservaring en vormgeving
  • Een vernieuwde look & feel; modern, fris en overzichtelijk
 • Benut de mogelijkheden
  • Leerkrachten de regie te geven; laat hen zelf bepalen wanneer ze overgaan
  • Leerlingen alvast toegang te geven, zodat ze kunnen kennismaken met de nieuwe omgeving
  • Ons te voorzien van feedback voor verdere ontwikkeling

Onze roadmap

Er wordt hard gewerkt om alle features over te zetten. Tegelijkertijd verwerken we ook de feedback de we terugkrijgen uit de reeds opgeleverde features. Onze roadmap is daardoor erg dynamisch. Per 3 weken pakken we een ontwerpsprint op. Onderstaande richtlijnen geven jullie een beeld van wat je wanneer mag verwachten.

2 november 2022: Lancering van de betaversie met Startportaal en Basishub

Q1 2023: MOO Suite als bèta standaard beschikbaar voor alle gebruikers

Q1 2023: Schermcontrole in MOO Suite

Q2/3 2023: Apparaatbeheer in MOO Suite

Q4 2023: Klasbord in MOO Suite

Tijd voor extra stappen in digitalisering

Wat ons betreft is de stap naar de nieuwe MOO Suite cruciaal om jou en je collega’s meer tijd te geven voor het primaire onderwijsproces. Daarom maken we de MOO Suite ook zonder extra kosten beschikbaar voor alle MOO-gebruikers. Maar wil je de mogelijkheden van de MOO Suite écht maximaal benutten? Dan zijn deze aanvullende vragen van groot belang:

 1. Waar staat jouw school/bestuur op het gebied van digitale geletterdheid?
 2. Waar staat je netwerk op het gebied van privacy, security, connectivity en governance?

Om je te helpen deze vragen te beantwoorden, hebben we twee vervolgstappen voor je opgesteld. Aan de hand daarvan kun je aan zowel de mens- als de techniekkant de puntjes op de i gaan zetten.

Werken aan digitale geletterdheid

Vervolgstap 1

 • Benut de mogelijkheden
 • Workshop
 • Bootcamp

Benut de mogelijkheden van stap 1
Met de nieuwe MOO Suite heb je alle tools in handen om de mogelijkheden van ICT beter dan ooit te benutten. Maar daar is wel een zekere mate van digitale geletterdheid voor nodig, van zowel leerkrachten als leerlingen. En niet te vergeten: een visie op digitale geletterdheid. Hoe pak je dat allemaal aan? Met een gerichte workshop en bootcamp helpen we je op weg.

Workshop Digitale Geletterdheid
In deze workshop nemen we je hele team mee in de mogelijkheden ICT in het algemeen en de MOO Suite in het bijzonder. We inspireren je om met onze tools in het achterhoofd een visie op digitale geletterdheid te ontwikkelen. Op basis van onze ervaringen en wetenschappelijk onderzoek gaan we dieper in op het belang van een goede voorbereiding. Het is namelijk belangrijk om eerst goed te denken over wat je wilt bereiken, want de mogelijkheden van ICT hebben ook een keerzijde. Aan de hand van prikkelende stellingen verkennen we samen ook jullie visie. Deze sessie is een perfecte invulling van een deel van je studiedag. We leggen logische verbanden tussen de nieuwe MOO Suite en een actueel onderwerp als digitale geletterdheid.

Kosten voor een sessie van 3 uur: € 845,- (vrij van BTW)

Meer over de Workshop

Bootcamp Digitale Geletterdheid
Zoek je verdieping in het domein van digitale geletterdheid? Dan is deze bootcamp (3 sessies van 3 uur) een perfect vervolg op de workshop. De bootcamp zet in op actieve werkvormen om de leerlijnen digitale geletterdheid te verbinden met de onderwijssituatie van de deelnemers. Naast de praktische aanpak komt ook de theorie van leerlijnen op dit gebied aan bod. Daarmee leer je de leerlijnen te interpreteren, toe te passen en met bestaande lessen te integreren.

Kosten voor de workshop + 3 bootcampsessies: € 3.450,- (vrij van BTW)

Meer over de Bootcamp

De techniek op orde brengen

Vervolgstap 2

 • Benut de mogelijkheden
 • Techniek check-up
 • Cloud check-up

Benut de mogelijkheden van stap 2
Als je werkelijk de vruchten van de nieuwe MOO Suite wilt plukken, is het natuurlijk wel zaak dat de techniek op jouw school/scholen aan alle randvoorwaarden voldoet. Onze technische collega’s helpen jou je ICT-omgeving en hardware zo op orde te brengen dat je de mogelijkheden maximaal kunt benutten. Zo kun jij als ICT-coördinator focussen op gebruikersvragen en hoef je je niet druk te maken om de techniek. Dat scheelt veel stress.

Techniek check-up
Deze checkup van 1.5 dag zal op schoollocatie door een van onze netwerkspecialisten worden uitgevoerd. Na afloop ligt je netwerk er perfect bij en ontvang je een adviesrapport met tips en aanbevelingen.

 • Controle en (capaciteits)meting WiFi-netwerk incl. adviesrapport
 • Controle aansluitingen in de klassen (touchscreens, laptops, computers, Chromebooks)
 • Fysieke controle en updaten van devices (laptops, Chromebooks, printers, routers, switches en firewalls)
 • Controle, opschonen en herinrichten patchkast of netwerkcomponenten

Kosten per school: € 1.250,-

Cloud check-up
Op afstand maken onze cloudconsultants een analyse van de (vaak bovenschoolse Microsoft 365) cloudomgeving en voeren ze in overleg opschoonacties uit. Onze security specialist komt vervolgens langs voor een securityscan en analyse van de privacy settings en levert nadien een een adviesrapport op.

 • Controle, opschonen en aanpassen van gebruikers, gebruikersgroepen en rechten cloudomgeving
 • Opschonen en herinrichten van de documentopslag

Kosten bovenschools: € 995,-

Maak een volgende stap in digitalisering!

De MOO Suite is een mooie stap voorwaarts, maar denk ook goed na waar je staat op het gebied van digitale geletterdheid en je technische ict-omgeving. Onze accountmanagers staan voor je klaar.

Adviesgesprek aanvragen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico