Ga terug
Predia touchscreens en andere hardware
Als jij op school prettig wilt werken met ICT, heb je een goede basis nodig. Met touchscreens, digiborden, devices en oplossingen voor opbergen en opladen. En natuurlijk de infrastructuur en connectiviteit om je ICT-oplossingen optimaal te laten werken.
Terug naar Home

Readspeaker

Lezen gaat steeds beter als je hoort wat je ziet

Tekst-naar-spraaksoftware maakt het mogelijk dat leerlingen, die bijvoorbeeld vanwege dyslexie moeite hebben met lezen en schrijven, hun vaardigheden sterk kunnen verbeteren. ReadSpeaker maakt het mogelijk dat ze tekst tegelijkertijd kunnen lezen én beluisteren. Reden genoeg om een samenwerking aan te gaan met deze absolute specialist!

Tekst-naar-spraak werkt!

ReadSpeaker biedt een handige voorleeshulp die een audioversie creëert van teksten op webpagina’s. Teksten kunnen tijdens het voorlezen worden voorzien van zichtbare highlights, zodat de leerling de voorgelezen tekst letterlijk woord voor woord kan volgen; een uitstekende oefening. Onderzoek toont aan dat tekst-naar-spraaktechnologie resulteert in verbeterde woordherkenning, woordenschat, spreekvaardigheid en nauwkeurigheid, en bovendien een positieve invloed heeft op het geheugen, de motivatie en het zelfvertrouwen. Heutink ICT heeft deze voorleeshulp intussen geïntegreerd in de digitale leeromgeving MOO.

Positieve effecten op leerlingen

  • Betere woordherkenningsvaardigheden, grotere woordenschat
  • Verbeterd begrijpend lezen, spreekvaardigheid, nauwkeurigheid en concentratie
  • Stimuleert het geheugen voor informatie
  • Verhoogde motivatie en zelfvertrouwen
  • Positievere houding met betrekking tot lezen
  • Meer betrokkenheid in de klas en thuis

Ook beschikbaar via MOO

Doordat ReadSpeaker TextAid web-based is, kan de oplossing worden geïntegreerd in vrijwel elk platform. Ook vanuit MOO kunnen we de complete functionaliteit van deze unieke webapplicatie beschikbaar stellen. Via een speciaal TextAid-tegeltje kan de school dan beschikken over een machtig wapen in de strijd tegen dyslexie.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico