Ga terug
MOO: dè nieuwe educatieve suite voor het onderwijs
Slimme tools die alles bieden wat het onderwijs nodig heeft. Veilig, makkelijk en vertrouwd. Zodat jij meer tijd overhoudt voor onderwijs.
Terug naar trainingen

Minecraft Education

Minecraft is een enorm populaire game bij kinderen in de midden- en bovenbouw. Ze kunnen hun eigen wereld realiseren en daarbinnen hun eigen fantasie de vrije loop geven. Met de Minecraft Education Edition is het heel goed mogelijk om de game onderdeel te laten worden van jouw lesprogramma. Het spreekt leerlingen enorm aan en daardoor kan Game-based-learning een effectief leermiddel zijn. Het juiste gebruik door leerkrachten is daarbij essentieel. Dat leer je bij de workshop Minecraft Education.

Algemene informatie

Zodra je als leerkracht weet wat de mogelijkheden zijn binnen Minecraft, merk je ook de toepasbaarheid ervan in de lessen. Het biedt de leerkracht en leerlingen een enorm uitdagend leerplatform. Bovendien sluit het werken in Minecraft ook aan bij onderzoekend en ontwerpend leren (O&O) waarbij probleemoplossend denken en creatief denken wordt bevorderd. Daarnaast heeft het ook veel onderdelen in zich, die aansluiten bij de digitale geletterdheid die leerlingen op school wordt aangeleerd.

Tijdens de cursus leer je de basisnavigatie van de game en krijg je onder de knie hoe om te gaan met de lessenbibliotheek. Dat is vaak al voldoende om te starten, omdat leerlingen veel van elkaar leren en het zelf snel zullen beheersen. Aan de hand van de situatie in jouw klas, ga je een les creëren die daarop aansluit. Daarnaast wordt duidelijk hoe leerlingen samen kunnen werken aan opdrachten en hoe je gebouwde werelden kan im- en exporteren. Tot slot staan we stil bij een aantal extra functionaliteiten, zoals het programmeren met behulp van MakeCode in de Codebuilder van Minecraft.

Na de cursus ben je er klaar voor. Laat jouw leerlingen een cultuur ontdekken door een les te volgen in Minecraft die daarop aansluit. Bouw samen met leerlingen een Middeleeuws dorp, waarbij ze van alles leren over de gebouwen, de beroepen en de manier van leven in die tijd. Daarnaast kun je dit dorp tot leven laten komen door de grond te bewerken en gewassen te onderhouden. Een voorbeeld van een proces voor onderzoekend en ontwerpend leren. De mogelijkheden zijn enorm.

Minecraft is onderdeel van Microsoft en met de juiste licentie is dit ook beschikbaar voor de leerlingen op jouw school. Het is bovendien beschikbaar voor Chromebooks.

Dit ga je leren

 • Je leert de basisnavigatie en gaat aan de slag met de lessenbibliotheek
 • Je leert hoe je een les naar je hand kan zetten voor je eigen onderwijssituatie.
 • Je leert hoe je leerlingen samen kan laten werken en hoe je gebouwde werelden importeert en exporteert.

Onze werkwijze

 • Leren door te doen
  Door onder begeleiding aan de slag te gaan leer je het zelf het beste.
 • Direct toepassen in de klas
  Tijdens de cursus werk je aan jouw opdracht, zodat je het direct toe kunt passen in de klas.
 • Van leraren, voor leraren
  Onze trainers hebben allemaal een onderwijsachtergrond en staan nog regelmatig voor de klas.


Kosten

€ 945,- voor maximaal 20 deelnemers. Meer dan 20 deelnemers? Dan kost het € 945,- extra voor een 2e trainer.

Meld je aan
Navigeer naar
Doelgroepen
 • PO
 • VO
 • Leraren
 • Schoolteams
Trainingslocaties
 • Hengelo
 • Vianen
 • Op eigen locatie
Trainingsduur
1 sessie van 3 uur
Onderwerpen in training
 • Microsoft
 • Digitale geletterdheid
Extra informatie
De training wordt ook online gegeven. Kosten € 945,- voor maximaal 20 deelnemers.
Meld je aan

Misschien ook interessant voor jou

Bootcamp 3 sessies van 3 uur

Computational Thinking

Ontdek de mogelijkheden en creëer een eigen leerlijn met behulp van specialisten en technieken.

Bekijk training
Bootcamp 4 sessies van 3 uur

Digitale Geletterdheid

Leer met gevarieerde werkvormen en theoretische onderbouwing je leerlijnen digitale geletterdheid startklaar te maken.

Bekijk training
Workshop 1 bijeenkomst van 2½ uur

Kleuters & ICT

Ontdek de mogelijkheden en toegevoegde waarde van ICT voor kleuters. Maak kennis met verschillende digitale leermiddelen.

Bekijk training

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico