Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Ga terug
Predia touchscreens en andere hardware
Als jij op school prettig wilt werken met ICT, heb je een goede basis nodig. Met touchscreens, digiborden, devices en oplossingen voor opbergen en opladen. En natuurlijk de infrastructuur en connectiviteit om je ICT-oplossingen optimaal te laten werken.
Terug naar Home
Bekijk onze handige checklists voor de schoolstart Ga

Helemaal weer up-to-date

De belangrijkste updates & nieuwe features op een rij

We hebben deze zomer niet stilgezeten. De afgelopen periode zijn een aantal veelvoorkomende suggesties uit de verschillende productborden opgepakt. Het resultaat is een fiks aantal updates en lancering van nieuwe features die het werk voor de ICT-coördinator of leerkracht een stuk makkelijker maakt.

Apparaatbeheer

 • URL-filtering voor Chrome

Als ICT-coördinator kun je nu specifieke URL’s blokkeren voor alle gebruikers of alleen bepaalde groepen. Dit is geen vervanger van Myndr, Kliksafe of Netsweeper, die volledige categorieën (bijv. volwassen content) blokkeren, enkel een manier om specifieke websites te blokkeren.

 • Meerdere startpagina’s instellen in Chrome en Edge

Soms wil een school dat er meerdere tabbladen worden geopend als een personeelslid inlogt. Denk aan MOO Startpagina en Schoolintranet. Vanaf nu is het mogelijk om dit vanuit Apparaatbeheer in te stellen.

 • Chrome Remote Powerwash

Het powerwashen van Chromebooks (terugbrengen naar fabrieksinstellingen) is normaal gesproken een handeling die je als ICT-coördinator op het apparaat zelf uitvoert. Vanaf nu is het mogelijk om dit met één klik vanuit Apparaatbeheer op afstand te doen. Dat scheelt!

 • Licentie behouden bij het uitschrijven van Chromebooks

Wanneer een Chromebook wordt uitgeschreven komt standaard de licentie te vervallen, ook wanneer er bijv. een defect model wordt vervangen met hetzelfde model. In het laatste geval kun je voortaan kiezen om de licentie te hergebruiken.

 • Google privacy instellingen voor personeel en leerling

Deze zomer is overeenstemming bereikt met Google over de privacyrisco’s bij Google Workspace for Education. Dit betekent dat scholen gebruik kunnen blijven maken van Google Workspace mits enkele aanpassingen worden doorgevoerd. Veel van de voorgestelde settings hebben we op 30 augustus (automatisch) in Apparaatbeheer doorgevoerd of zo ingesteld dat je ze zelf kunt aanpassen. We hebben daarmee een hele nieuwe functionaliteit toegevoegd. Namelijk dat je vanaf nu voor personeel en leerlingen apart settings kunt aanpassen. Daarmee is de omgeving volledig SIVON-proof met uitzondering van de hieronder besproken data-opslag. Lees meer op onze informatiepagina of bekijk het overzicht van de aangepaste settings.

MOO Startportaal

 • Gearchiveerde groepen van vorig jaar opruimen

In de zomervakantie vond de jaarlijkse jaarovergang plaats. Tijdens dit proces komen alle nieuwe groepen voor het komende schooljaar MOO Startportaal binnen, en worden de groepen van het vorige schooljaar gearchiveerd. Dit wordt gedaan zodat je ook na de jaarovergang bij de bestanden van vorig jaar kunt. Vanaf nu kun je als ICT-coördinator de gearchiveerde groepen opruimen, op het moment dat past voor jouw school of stichting. Hiermee worden gedeelde groepsmappen in Office en Google ook automatisch opgeruimd. Lees het hulpartikel.

 • Alle te maken opdrachten in MOO in beeld via de nieuwe Classroom widget

We gaan meer uit MOO Startportaal halen! En maken een eerste stap in die richting, via onze ‘Google Classroom-widget'. Een widget toont informatie uit een andere applicatie. Met de Google Classroom-widget, zien leerlingen na het inloggen in MOO Startportaal direct welke opdracht ze nog moeten inleveren. Met één klik, zijn ze vervolgens op de juiste plek in Classroom: om de opdracht te bekijken, maken of in te leveren. Heeft jouw school SSO met Google? Dan staat de widget staat onder ‘Programma’s’ klaar voor gebruik! Lees het hulpartikel.

 • Toegang voor invalkrachten snel geregeld

Hoe geef je leerkrachten die slechts enkele dagen invallen in een groep op een eenvoudige manier toegang tot MOO Startportaal en de Basispoort-programma's? En de bestanden die in Teams of Classroom staan voor de groep? Vanaf dit schooljaar heeft MOO Startportaal daar een oplossing voor. Die jou als ICT-coördinator een flinke tijdsbesparing oplevert, en waarbij het zeker weten goed zit met de privacy! Lees het hulpartikel.

 • Google Classrooms geautomatiseerd aanmaken

Voor iedere les- en projectgroep in MOO Startportaal kan automatisch een Classroom worden klaargezet en gevuld met de juiste gebruikers. Je leest hier meer over deze functie.

Wil je hier gebruik van maken? Laat dit dan als ICT-coördinator aan ons weten via de online service desk. De online service desk is als programma toegevoegd in MOO Startportaal. Je vindt de tegel in ‘Programma’s’ binnen de tab ‘Schoollinks'.

Klasbord

 • Overstap Klasbord Editie 2019 naar Klasbord Ouderapp

Gebruikte je tot deze zomer Klasbord Editie 2019? En was je nog niet overgestapt op de opvolger, Klasbord Ouderapp? Dan zul je gemerkt hebben dat vanaf 1 augustus Klasbord Editie 2019 ‘op slot’ zit. Lees in het hulpartikel hoe je ook in het nieuwe schooljaar weer moeiteloos communiceert met alle ouders.

 • Rol van leden wijzigen vanuit de app

Als beheerder van een groep wil je eenvoudig de rol van een lid bijv. veranderen naar bijv. een ouder of een leerkracht, zodat deze ook berichten kan plaatsen. Omdat het grootste gedeelte van de gebruikers vanuit de app werkt, hebben we deze functionaliteit ook in de app gebouwd.

 • Nieuwe gebruikers uitnodigen met een activatielink

Voorheen was het zo dat als je een nieuwe gebruiker aanmaakte, je deze zelf de inloggegevens moest toesturen. Nu kun je een vinkje zetten om de nieuwe gebruikers een e-mail te versturen met een activatielink, waarmee de nieuwe gebruiker direct zijn account kan activeren en een wachtwoord kan instellen.

 • Versnelde mobiele apps

We hebben de app sneller gemaakt, waarmee deze in de helft van de tijd opstart en je ook in de app zult merken dat dingen net iets sneller gaan. De komende periode gaan we bezig de apps nog sneller te maken.

Predia

 • Nieuwe besturingssoftware voor Predia touchscreens

De besturingssoftware voor Predia touchscreens is vernieuwd. Het nieuwe besturingssysteem is geschikt voor Predia Touch Swift, Flow en Display 2.0 en kan worden voorzien van Predia Display Management System (DMS), waarmee je al je touchscreens centraal kunt beheren. De update is sinds begin augustus beschikbaar en wordt automatisch aangeboden via een pop-up als je het scherm aanzet (en deze verbonden is met internet). Doorloop de stappen en de software wordt geïnstalleerd. Ter ondersteuning bij het eerste gebruik staan er een Snelstartkaart en een Instructiefilmpje klaar. 

 • Nieuw! Meester Dennis apps

Goed nieuws voor leraren die in de klas graag werken met leuke educatieve applicaties: vanaf nu stellen we 17 van die apps gratis beschikbaar via onze Predia touchscreens Flow, Swift en Ultra plus. Ontwikkeld door de enige echte Meester Dennis, exclusief voor Predia-gebruikers. Lees hier meer over Meester Dennis.