Ga terug
MOO: dè nieuwe educatieve suite voor het onderwijs
Slimme tools die alles bieden wat het onderwijs nodig heeft. Veilig, makkelijk en vertrouwd. Zodat jij meer tijd overhoudt voor onderwijs.
Navigeer naar
  • Navigeer naar
  • Features
  • Microsoft 365 Integratie
  • Demoaanvraag

MOO Startportaal

Hét startportaal voor het onderwijs!

Eén overzichtelijke startpagina die leraar en leerling snel en eenvoudig toegang geeft tot alles wat ze nodig hebben: het begint allemaal bij MOO Startportaal.

Direct toegang tot alles wat je nodig hebt

Alles overzichtelijk bij elkaar

MOO Startportaal is de centrale startpagina voor digitaal onderwijs. Leraren en leerlingen starten al hun programma’s vanuit één omgeving met één klik. Via de knop BestandenHub hebben ze direct toegang tot hun eigen groepsmappen in Microsoft Teams en/of Google Drive.

Een eenvoudig te bewerken persoonlijke startpagina

Met MOO Startportaal bepaal je zelf wat er op jouw startpagina komt, of op die van je leerlingen. Zo hebben jij en je leerlingen alles binnen handbereik en ben je met één klik waar je wezen moet.

Slim leerlingenbeheer

Dankzij een slimme beheerfunctie heb je als leraar de regie over wat leerlingen wel en niet op hun startpagina hebben. Bovendien kun je eenvoudig wachtwoorden van leerlingen resetten als ze ‘m even vergeten zijn.

Handige koppelingen

Via slimme koppelingen ben je direct ingelogd bij educatieve software en je Office 365- en/of Google Workspace for Education-apps. MOO Startportaal heeft dankzij Basishub directe koppelingen met het leerlingadministratie- en/of HR-systeem.

Beheergemak voor de ICT'er

Via MOO Startportaal kun je als ICT-coördinator heel simpel programma's toewijzen aan collega's en wachtwoorden van collega's wijzigen. Dat scheelt jou tijd, maar je collega’s en leerlingen ook.

Leraar, leerling én ICT'er zijn er blij mee

Werken met MOO Startportaal brengt veel voordelen met zich mee voor iedereen die het gebruikt. Benieuwd waarom ze allemaal zo blij zijn met deze oplossing? Bekijk ook deze video!

Leraar
Met MOO Startportaal ben jij als leraar de baas over jouw digitale onderwijs. Je hebt alles bij de hand om direct aan de slag te gaan – met methodes, Microsoft 365, Google Workspace for Education, Chromebooks en meer – en je leerlingen aan het werk te zetten. Daarbij heb je veel invloed op hoe je leerlingen inloggen, wat ze te zien krijgen en waar ze bij kunnen. Dat geeft rust, en rust is goed voor het leren. MOO Startportaal werkt op elk type device precies hetzelfde, dus ook geen tijdverlies door gedoe met verschillende apparaten in de klas.

Leerling
MOO Startportaal is geschikt voor alle leeftijdsgroepen en biedt leerlingen met één klik toegang tot methodes, Microsoft 365, Google Workspace for Education, Chromebooks en meer. Dankzij de 'leerlingvriendelijke' opzet kan iedereen er direct mee aan de slag. Leerlingen hebben ook de mogelijkheid om hun door de leerkracht ingevulde startpagina verder te personaliseren. Voor de jongste leerlingen bieden we de optie van een plaatjes-login.

ICT'er
Met MOO Startportaal kunnen leraren én leerlingen zo makkelijk uit de voeten dat je als ICT'er nauwelijks tijd kwijt bent aan het dagelijks gebruik. Handig is dat je een duidelijk overzicht hebt van wat er allemaal wordt gebruikt en hoe dat gebeurt. Het beheren van gebruikers en groepen is een fluitje van een cent en je kunt heel simpel programma's toewijzen aan collega's en wachtwoorden van collega's wijzigen. En door BasisHub verloopt veel inrichtingswerk automatisch. Zo worden via je LAS en MOO bijvoorbeeld automatisch de juiste groepen aangemaakt in Microsoft Teams of Google Classroom. Kortom, meer tijd voor leren, minder tijd kwijt aan beheren.

Stappenplan

Bij de implementatie van MOO gaan we te werk volgens een beproefd stappenplan

  • 1

    Inventariseren

    Nadat jouw school of stichting heeft gekozen voor MOO Startportaal brengen onze projectleiders de volledige situatie in kaart: welk LAS systeem, HR-Pakket en (educatieve) software moet gekoppeld worden? Voldoet de internetverbinding en is het Wifi-netwerk wel belast op werken in de cloud. Hiermee proberen we verassingen op een later moment uit te sluiten.

  • 2

    Implementeren

    Na de inventarisatie ligt er een blauwdruk waarmee onze netwerkspecialisten jouw omgeving in kunnen richten en alle relevante koppelingen kunnen bouwen. Het meeste wordt vanuit ons hoofdkantoor voorbereid om op locatie zo snel en effectief mogelijk te kunnen werken. We nemen de ICT'er(s) daar nadrukkelijk in mee.

  • 3

    Trainen

    Als de omgeving staat, komt een van onze onderwijsconsulenten langs om de ICT'er(s) en leraren te trainen in het gebruik ervan. Na enkele weken komen we nog eens langs voor een technische checkup. Samen doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat MOO Startportaal door iedereen wordt omarmd.

  • 4

    Aan de slag

    De ingebruikname van MOO Startportaal is wat ons betreft niet het einde van het verhaal. Onze accountmanagers, netwerkspecialisten en onderwijsconsulenten houden de vinger aan de pols en helpen graag om het maximale uit je ICT-investering te halen. Zo gaan we samen voor succes.

Aan de slag met Startportaal

Wil je alle features doorlopen met één van onze consultants? Vraag een vrijblijvende adviesgesprek aan!

Adviesgesprek aanvragen

Producten die je nodig hebt om met MOO Startportaal te kunnen werken:

Om de vele functies van MOO Startportaal te kunnen gebruiken, heb je Basishub nodig. Dit platform koppelt met alle systemen en zorgt ervoor dat je met één account overal kunt inloggen.

MOO Startportaal werkt goed samen met:

Als je de mogelijkheden van MOO Startportaal optimaal wilt benutten, heb je een koppeling met je Google- of Microsoft-omgeving nodig via Basishub. Deze koppeling regelen we graag voor je.

Leren

Meer weten? Bekijk ook de volgende onderdelen:
Bekijk ook onze andere oplossingen voor Leren:
Schermcontrole

Zo weet jij precies wat leerlingen doen. Met Schermcontrole kun je als leraar live meekijken bij alle leerlingen die op dat moment actief zijn op hun Chromebook of Windows-device.

Myndr

De filterknop voor focus in de klas. Internet tijdens de les: een bron van afleiding? Met myndr heb je als leraar een fysieke knop waarmee je heel eenvoudig de internetfiltering regelt.

Digital Skills for Kids

De handige leerlijn voor digitale vaardigheden. Digital Skills for Kids is een laagdrempelige leerlijn waarmee leerlingen snel leren (samen)werken aan documenten en presentaties met de tools van Google.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico