Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar Home

Netwerkbeheer

Hoe meer je inzet op digitaal onderwijs, hoe belangrijker het is dat je netwerk dat onderwijs altijd kan faciliteren. Met onze oplossingen zorgen we dat je altijd veilig en stabiel online bent.

Vraag direct een adviesgesprek aan

Veilig en stabiel online

Internet is tegenwoordig net zo vanzelfsprekend als water uit de kraan. Met onze oplossingen voor netwerkbeheer zorgen wij voor een netwerk dat iedereen toegang geeft tot internet. Snel, stabiel, schaalbaar en veilig. Dat werkt gewoon goed.

 • Draadloos internet

  Voor draadloos internet dat altijd werkt, bieden wij oplossingen van Ruckus en Eduroam (wereldwijd wifinetwerk voor het onderwijs).

 • Routing & firewalling

  Snelle en veilige verbindingen met de krachtige routers van Fortigate voor iedereen binnen je schoolgebouw.

 • Online Backup

  Voor het betrouwbaar back-uppen van alle bestanden in Office 365 en/of Google Workspace for Education bieden wij oplossingen van Online Back-up (cloud-to-cloud online back-up).

 • Contentfiltering

  Om ervoor te zorgen dat je leerlingen (en collega’s) veilig kunnen internetten en alleen zien wat ze mogen zien, bieden wij oplossingen van Kliksafe (internetfiltering) en Netsweeper (internetfiltering).

WiFi-check

De praktijk leert dat scholen bij dit soort veranderingen vaak te weinig kijken naar de consequenties voor de WiFi en de rest van het ICT-landschap. Is dat oude vertrouwde WiFi-netwerk nog wel berekend op de nieuwe situatie? Zijn er factoren (bijgekomen) die kunnen zorgen voor storingen? Werkt je WiFi-netwerk überhaupt nog wel optimaal? En zijn andere componenten in je ICT-infrastructuur, zoals switches, nog wel geschikt voor wat ze moeten doen?

Doe de check!
Om dit soort vragen te beantwoorden, heeft Heutink ICT de WiFi-check ontwikkeld. Als je deze check laat uitvoeren, komt een van onze netwerkspecialisten bij jou op school om de stand van zaken grondig in kaart te brengen. Aan de hand van metingen wordt vastgesteld hoe goed je WiFi-netwerk functioneert, op welke punten het beter kan en wat daarvoor zou moeten gebeuren. Eventuele nieuwe storingsbronnen worden geïdentificeerd en vervolgens gelijk geëlimineerd. Alles om jou te verzekeren van een optimaal werkend WiFi-netwerk.

Lees er meer over in het blog van Mark

Site Survey: Jouw WiFi-netwerk op orde

Bekijk hoe onze IT-specialist Niek zo'n scan uitvoert op een school.

Lees verder

Printix for Education

Met Printix for Education maak je printen op school makkelijk, veilig en overzichtelijk. Print altijd en overal vanaf elk apparaat op elke printer!

 • Eenvoudig en veilig printen zonder server
 • Printen vanaf elk apparaat
 • Beheergemak
 • Inzicht in gebruik en kosten
 • Bespaart tijd en geld
Stappenplan

Bij de implementatie van Netwerkbeheer gaan wij te werk volgens een helder en doordacht stappenplan.

 • 1

  Inventarisatie

  Allereerst brengen onze gecertificeerde netwerkspecialisten de situatie op jouw school grondig in kaart.

 • 2

  Advies

  De inventarisatie werken we uit in een praktisch rapport en je krijgt een helder advies voor jouw netwerkinrichting.

 • 3

  Implementatie

  Zodra we het samen eens zijn over de netwerkinrichting, verzorgen wij ook de technische implementatie van A tot Z.

 • 4

  Beheer en support

  Is jouw netwerkomgeving eenmaal up & running, dan kun je ook op ons rekenen voor vakkundig onderhoud en beheer.

Wil je meer weten over Netwerkbeheer?

Ervaar de zekerheid van een goed werkend netwerk.

Plan een adviesgesprek

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico