Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.

Basishub

Een veilig koppelplatform

Basishub is het veilige koppelplatform voor digitaal onderwijs. Het zorgt ervoor dat iedere medewerker en leerling in het po en vo met één account automatisch toegang krijgt tot bijvoorbeeld Microsoft 365, Google Workspace for Education, digitale lesmethodes en ouderportalen. Klik hier voor het uitgebreide schema.

  • Beheeromgeving

    Basishub legt enerzijds de koppeling in de techniek tussen alle relevante apps in het onderwijs, maar is ook de plek in de MOO Suite waar de ICT’er schoolinstellingen beheert en wachtwoorden van gebruikers wijzigt, invalkrachten toegang geeft en groepen beheert.

  • Automatisering

    Gebruikers worden vanuit HR- en/of LAS- systemen gekoppeld aan methodes, Microsoft 365 en Google Workspace for Education. Zo worden elk schooljaar alle gebruikers automatisch in de nieuwe klassamenstelling aangemaakt in de door jou gekoppelde systemen. Denk aan Microsoft Teams, gedeelde Drives van groepen en klassen en mail-, distributie- en beveiligingsgroepen in Microsoft 365 en Google Workspace for Education.

  • Steeds completer

    Dankzij een open API kan iedere derde partij die dat toestaat eenvoudig worden aangesloten op Basishub. Dat is handig voor kleinere educatiepartners die bijvoorbeeld zelf niet bij Basispoort zijn aangesloten, maar ook voor grotere partijen als AFAS, Raet, HR2Day, YouForce en ParnasSys. Zo wordt Basishub steeds completer.

Voordelen

Altijd de juiste toegang

Met het koppelplatform Basishub integreer je al je systemen en platformen optimaal. Zo kun je als school focussen op onderwijs in plaats van techniek.

Veilig samenwerken

Doordat Basishub processen automatiseert, bespaar je veel (beheer)tijd en voorkom je fouten. Je kunt veilig samenwerken en lesgeven, zonder je zorgen te maken over zaken als AVG en governance.

Educatieve keten geborgd

Dankzij de vele koppelingen in Basishub is de complete educatieve keten geborgd. Er is sprake van een zuivere doorvertaling van data en losse eindjes behoren tot het verleden.

Meer tijd voor leren

Dankzij SSO (Single Sign-On) heb je in de klas nooit meer gedoe met accounts en wachtwoorden. Iedereen logt eenvoudig en veilig in en leerlingen kunnen al hun aandacht besteden aan leren.

Meer ruimte voor visie en beleid

Basishub biedt uitgebreide ontzorging op meerdere fronten. Zo kunnen ICT-coördinatoren meer tijd en aandacht besteden aan essentiële thema’s als visie en beleid.

Wat levert Basishub je school op?

De complete educatieve keten geborgd

Alles onder controle, zonder losse eindjes.

Altijd veilige en juiste toegang

Met één account veilig toegang tot de juiste bestanden en software.

Geen gedoe meer met accounts en wachtwoorden

Dankzij SSO meer tijd voor onderwijs.

Nooit meer dubbel administratiewerk

Door automatisering veel minder handmatig werk.

Aan de slag met Basishub

Veilig, vlot & foutloos. Met het koppelplatform Basishub integreer je al je systemen en platformen optimaal.

Plan een gesprek in

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico