Ga terug
Een ideaal vertrekpunt met de Securityscan Normenkader
Waar sta je op dit moment precies ten opzichte van het normenkader? Met deze uitgebreide scan brengen onze specialisten alles in kaart.

MOO Suite

De educatieve suite voor het onderwijs

Mijn Omgeving Online (MOO) is de ultieme educatieve suite van softwareproducten die alles biedt wat het onderwijs nodig heeft. Veilig, makkelijk en vertrouwd. Zodat jij meer tijd overhoudt voor het onderwijs.

Schermcontrole
Klasbord Ouderapp
Startportaal
Basishub
Apparaatbeheer
 • Een overzichtelijk startpunt voor leraren en leerlingen

  Startportaal is de centrale startpagina voor digitaal onderwijs. Vanuit één omgeving hebben leraren en leerlingen via één klik direct toegang tot al hun educatieve software en bestanden.

  Startportaal brengt al je losse programma’s, systemen en apps bij elkaar in één overzichtelijke omgeving. Je bepaalt zelf wat je ziet op je eigen startpagina, maar ook wat je leerlingen wel en niet op hun startpagina zien. Krijg via de slimme widgets op je startpagina direct inzicht in onderliggende apps. En reset eenvoudig wachtwoorden van leerlingen zonder tussenkomst van de ICT’er.

 • Een veilige ketenintegratie voor het onderwijs

  Het koppelplatform Basishub bespaart ICT-coördinatoren veel handmatig beheer en zorgt ervoor dat leerlingen en medewerkers met één account kunnen inloggen op al hun devices en cloudapplicaties.

  Met Basishub integreer je al je systemen en platformen optimaal. Vanuit het LAS en HR-systeem worden (gebruikers)gegevens uitgewisseld met de MOO-apps, Microsoft 365 en/of Google Workspace for Education, Basispoort, digitale lesmethodes, het ouderportaal en nog veel meer apps uit het ecosysteem. Zo kun je als school focussen op onderwijs in plaats van techniek.

 • Een veilige, platformonafhankelijke beheeroplossing

  In de MOO Suite vindt het beheer daar plaats waar het logisch is. Als ICT’er kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om het toewijzen van software tot een taak van de leraar te maken.

  Binnen de MOO Suite kan beheer op verschillende plekken worden uitgevoerd. In Basishub beheer je als ICT-coördinator alle gebruikers en maak je instellingen voor de omgeving. Voor het beheren van Chromebooks, Windows-devices en iPads heb je Apparaatbeheer. En in Startportaal beheer je leerlingen en groepsinstellingen. Als leraar heb je daarnaast ook nog Schermcontrole, waarmee je zicht hebt op alle devices in de klas.

 • Slimme integraties voor samenwerken en communiceren

  Specifieke apps binnen Klasbord Ouderapp voor oudercommunicatie, interne communicatie en narrowcasting maken het geheel compleet. In de MOO Suite kun je de platformen Microsoft 365 en Google volledig integreren en daarmee de volle potentie benutten.

  Via de integratie met Klasbord zijn ook tools als een tijdlijn, gesprekkenplanner en absentiemelding beschikbaar in de MOO Suite. Bovendien kun je met de tool Infoscherm informatie doorplaatsen naar de schermen in je school (in de volksmond narrowcasting).

  SharePoint inzetten als intranet is een mooie eerste stap maar met onze 365 MAX diensten benutten we de Microsoft 365-tools om processen te optimaliseren en dashboards op maat in te richten; een krachtige aanvulling op met name bovenschools niveau. Werk je op dat niveau met Google? Dan zetten we hiervoor het sociale intranet Happeo in.

De MOO Suite staat voor je klaar!

De nieuwe MOO Suite is volledig operationeel, met alle bekende functies en meer. Gebruikers kunnen nu al overstappen en wennen voordat het nieuwe schooljaar begint. Aan het begin van het nieuwe schooljaar volgen er een reeks webinars om deze vernieuwing soepel te laten verlopen. Matthijs neemt je kort mee in deze vernieuwde omgeving.

Bekijk de video

Het geheel is meer dan de som der delen

De 5 productprincipes

De kracht van de MOO Suite zit in onderlinge samenhang en een gebruikerservaring die voor iedereen even toegankelijk is. Daarmee maken we het organiseren, beheren en inzetten van ICT eenvoudig. Leerlingen kunnen sneller aan de slag, leraren kunnen focussen op hun leerlingen en ICT’ers hebben meer tijd voor het begeleiden van hun collega’s.

Eenvoudig van A naar B

Niemand houdt van klikken, zoeken of nadenken. Daarom zorgen we voor de eenvoudigste route naar wat een leerling, leraar, ICT’er of ouder wil bereiken.

Bruikbaar voor alle niveaus

Onze gebruikers zijn ontzettend divers. Er is niet één type leerling, leraar, ICT’er of ouder. Onze producten zijn gebouwd voor alle vaardigheidsniveaus.

Voorspelbaar en herstelbaar

We zorgen ervoor dat onze gebruikers precies weten welke consequenties een bepaalde handeling in onze producten heeft. Zo voorkomen we zoveel mogelijk gebruikersfouten.

Zelfstandig aan de slag

We streven ernaar om onze producten en features zo intuïtief te maken dat scholen er direct mee aan de slag kunnen, zonder training, uitleg of hulp bij het inrichten.

Persoonlijkheid met een ;)

We bouwen onze applicaties voor mensen, dus onze applicaties mogen net zo menselijk zijn. Een knipoog, 1 april-grap of portie glitters is af en toe op z’n plaats. Zowel in taal als in beeld.

Voor iedereen een passende oplossing

Krachtig in alle lagen van het onderwijs

 • Bestuurder
 • Bovenschools ICT'er
 • ICT-coördinator
 • Leraar
 • Leerling

Houd regie over je keten en bespaar tijd door automatisering
Met de MOO Suite kun je veel tijdrovende taken automatiseren. Zo kom je tot een situatie waarin gegevens één keer worden ingevuld en van daaruit overal automatisch aangemaakt worden - van HR-systemen tot het LAS en van Basispoort tot Google, Microsoft of apps van derden. Daarbij zorgt Basishub ervoor dat alle applicaties in de keten op een AVG-verantwoorde wijze gegevens met elkaar uitwisselen.

Met MOO 365 heb je alle Microsoft 365-tools beschikbaar om je processen te optimaliseren en dashboards op maat in te richten. Veel besturen maken al gebruik van ons AVG-portaal en modules om contractbeheer, het aanmaken van nieuw personeel, de HR-cyclus en postregistratie te stroomlijnen.

Voor elke school wordt een eigen MOO-omgeving ingericht, maar die ‘hangt’ onder een veilige bovenschoolse omgeving. Zo kunnen medewerkers met één account op elke school werken. Bovendien kun je als (bovenschools) ICT’er eenvoudig switchen tussen de scholen. Zo hoeft niemand zich met de techniek bezig te houden en houdt iedereen meer tijd over om ICT echt te laten werken.

Meer over Security & Privacy

Meer over Grip op IT

Bekijk onze aanvullende beheerdiensten

Het gemak van bovenschools beheer
Binnen een stichting/bestuur heeft elke school een eigen MOO Suite. Dat is nodig, want elke school heeft immers ook zijn eigen leerlingen en gebruikt zijn eigen software. Maar speciaal voor de bovenschools ICT’er ‘hangt’ boven al deze MOO Suites ook een overkoepelende omgeving, met een tenantstructuur die vergelijkbaar is met die van Microsoft 365.

Deze bovenschoolse opzet zorgt ervoor dat medewerkers maar één account nodig hebben om op elke school te kunnen werken. Medewerkers kunnen binnen de MOO Suite ook heel eenvoudig switchen tussen scholen.

Bovenschools ICT’ers kunnen het beheer van alle personeelsleden uitvoeren in die ene bovenschoolse omgeving. Zij kunnen daar bijvoorbeeld:

 • Wachtwoorden wijzigen
 • Bovenschoolse gebruikers aanmaken
 • Bestaande accounts samenvoegen tot één bovenschools account
 • Gebruikers toegang geven tot extra scholen
 • Tegels toewijzen aan alle personeelsleden van de stichting
 • Bovenschoolse groepen c.q. schooloverstijgende groepen aanmaken/beheren

Helpfunctie binnen de MOO Suite

Doe een suggestie

Eenvoudig en flexibel beheren van gebruikers, platformen en devices
Help je leerkrachten en leerlingen door de juiste software en devices snel beschikbaar te stellen. Deel software uit, stel gebruikersgroepen in en leg waar mogelijk het beheer op klasniveau bij de leerkracht. Zo ontstaat een omgeving waarin alles zichzelf wijst en je niet op elkaar hoeft te wachten.

Met Apparaatbeheer heb je een krachtige tool om Windows-devices, Chromebooks én iPads te beheren. Dus geen ingewikkelde Intune- of Chrome console-omgevingen maar precies die functionaliteiten die je in het onderwijs nodig hebt. Allemaal vanuit één omgeving.

Voor een bovenschools ICT’er is de MOO Suite helemaal een verademing. Hij/zij kan het beheer van alle personeelsleden op stichtingsniveau uitvoeren in dezelfde omgeving. Denk aan wachtwoorden wijzigen, accounts samenvoegen, gebruikers aanmaken en toegang geven tot extra scholen, software toewijzen aan alle personeelsleden en bovenschoolse groepen beheren.

Wat is de rol van een ICT’er

Helpfunctie binnen de MOO Suite

Doe een suggestie

Houd het overzicht in de klas en inzicht in de voortgang van je leerlingen
Alle tools om les te geven en online opdrachten uit te delen zijn beschikbaar in je persoonlijke Startportaal. Van hieruit kun je snel software toewijzen aan je leerlingen en heb je via widgets* direct zicht op de voortgang van leerlingen in de methodesoftware (Momento), openstaande opdrachten die je via Teams of Classroom hebt uitstaan en kun je meekijken op de devices van de leerlingen.

Met het grootste gemak plaats je een leuk bericht op de tijdlijn, direct zichtbaar voor ouders via Klasbord Ouderapp. Allemaal vanuit dezelfde omgeving.

*widgets zijn tegels in je Startportaal die realtime informatie weergeven vanuit de app die erachter schuilgaat.

Bekijk de uitlegvideo’s

Helpfunctie binnen de MOO Suite

Een uitdagend en persoonlijk startpunt van je online leerproces
Voor leerlingen is werken in de MOO Suite een feestje. Zij kunnen hun omgeving personaliseren met een eigen achtergrond en ook hun eigen software toevoegen aan hun Startportaal (mits de leraar dat toestaat). Via de Teams of Classroom widget kunnen ze werken aan opdrachten en direct de methodesoftware opstarten.

Hoe maak ik een leerling digitaal geletterd?

Helpfunctie binnen de MOO Suite

BELANGRIJKSTE FEATURES

Deze features zijn beschikbaar

Startportaal
Basishub
Schermcontrole
Achtergrond wijzigen
Tegels slepen
Tegels toevoegen
Tabbladen aanmaken
Switchen naar Basishub
Gebruikers aanmaken
Invaller aanmaken
Schermcontrole openen
Link versturen
Scherm vastzetten
Scherm vergroten
Schermen blokkeren

Hét ecosysteem voor het onderwijs

Maak slim gebruik van de samenhang tussen de tools en creëer je ultieme digitale leer- en werkomgeving. Makkelijk te beheren en maximaal ondersteunend aan de primaire én secundaire processen. Zo houd je meer tijd over voor onderwijs.

Gerelateerde artikelen

13 december Nieuwsberichten

Een succesvolle primeur voor de Presentis-koppeling

Carlo Bril, productmanager

Bij Heutink ICT zijn we continu bezig onze MOO Suite nog gebruiksvriendelijker en completer te maken. We gaan voor zoveel mogelijk functionaliteit met zo min mogelijk gedoe, en dat allemaal in één herkenbare look & feel.

Bericht lezen
8 juni Nieuwsberichten

Communicatie? De nieuwe MOO Suite maakt ’t steeds makkelijker!

Door Carlo Bril, productmanager

Het is zover: met ingang van 1 juni is de bètaversie van de nieuwe MOO Suite de officiële versie geworden. De integratie van bestaande oplossingen als Startportaal, Basishub en Schermcontrole is intussen succesvol afgerond. En de verdere ontwikkeling is zover gevorderd dat we vinden dat eigenlijk alle gebruikers met de nieuwe omgeving zouden moeten werken.

Bericht lezen
31 mei Nieuwsberichten

De MOO Suite staat klaar!

1 juni 2023

Heutink ICT heeft in een update vandaag de volledige versie van de MOO Suite beschikbaar gesteld aan al hun klanten. De MOO Suite was in bèta versie al sinds 2 november op aanvraag beschikbaar. We spreken nu echter niet meer van een bèta versie, maar van de nieuwe MOO Suite; dé digitale leer- en werkomgeving voor het onderwijs. De nieuwe omgeving werkt eenvoudiger, intuïtiever en dus beter dan ooit. Ruim 1400 scholen hebben dat in de testfase ervaren.

Bericht lezen

Aan de slag met de MOO Suite

Meer weten over de mogelijkheden en kracht van de MOO Suite? Neem contact met ons op.

Neem contact op

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico