Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

De MOO Suite staat klaar!

1 juni 2023

Heutink ICT heeft in een update vandaag de volledige versie van de MOO Suite beschikbaar gesteld aan al hun klanten. De MOO Suite was in bèta versie al sinds 2 november op aanvraag beschikbaar. We spreken nu echter niet meer van een bèta versie, maar van de nieuwe MOO Suite; dé digitale leer- en werkomgeving voor het onderwijs. De nieuwe omgeving werkt eenvoudiger, intuïtiever en dus beter dan ooit. Ruim 1400 scholen hebben dat in de testfase ervaren.

Voor iedereen toegankelijk

De MOO Suite brengt alle applicaties van Heutink ICT op een zeer toegankelijke manier samen. De MOO Suite biedt bovendien een naadloze aansluiting met alle voor het onderwijs relevante platformen, zoals Basispoort (digitale methoden van de educatieve uitgevers), Google Workspace for Education en Microsoft 365. Ook alle leerlingvolgsystemen en HR-applicaties zijn gekoppeld waardoor Heutink ICT in staat is de complexe educatieve keten van A tot Z op een veilige en efficiënte wijze te automatiseren.

Samen naar meer tijd voor onderwijs

De MOO Suite onderstreept het ultieme doel dat we bij Heutink ICT nastreven: scholen moeten minder bezig zijn met hoe alles werkt en meer tijd hebben om de mogelijkheden van ICT te benutten. Maar daarvoor is het wel cruciaal dat scholen ICT de aandacht geven die het verdient. Niet voor niets benadrukt de PO-Raad steeds weer hoe belangrijk het is dat scholen een visie ontwikkelen op ICT en die visie vertalen in passend beleid en veilige applicaties. Daarnaast geeft het recent gelanceerde normenkader duidelijk aan waar een school aan moet voldoen mbt privacy en security. De MOO Suite sluit naadloos aan op deze ontwikkelingen en faciliteert een veilige educatieve leer- en werkomgeving. Die bovendien veel zaken automatiseert waardoor het onderwijs meer tijd heeft voor onderwijs.

Voordelen van de MOO Suite

Gebruikersgemak
Bij de ontwikkeling van de MOO Suite hebben we veel aandacht besteed aan UI- en UX-design. Doen alle knoppen wat jij ervan zou verwachten? Kun je in zo min mogelijk stappen bereiken wat je wilt? En kun je bij een verkeerde keuze eenvoudig terug naar de situatie voordat je die keuze maakte? Om dit soort vragen te beantwoorden, hebben we ook een beroep gedaan op onze Heutink ICT Insiders. Dat zijn leerkrachten, ICT’ers, directeuren en andere gebruikers die ons met hun feedback helpen bij het ontwikkelen en optimaliseren van onze oplossingen.

Strakker, overzichtelijker en logischer
De nieuwe omgeving wordt intussen al gebruikt door duizenden ICT’ers en leerkrachten op meer dan 1400 scholen. Wat we van hen meekrijgen, is dat het er allemaal een stuk strakker en overzichtelijker uitziet, en dat dingen logischer werken. Zo is het toewijzen van tegels aan leerlingen veel eenvoudiger geworden, net als het aanmaken van projectgroepen. Een andere belangrijke verandering is dat tegels nu voorzien zijn van de kleuren en logo’s van de desbetreffende methodes. Zo vinden leerkrachten en leerlingen sneller de methode die ze zoeken.

Handige widgets
De nieuwe omgeving is voorzien van diverse widgets, voor bijvoorbeeld Schermcontrole, een notitieblok, opdrachten van Google Classroom en Klasbord Ouderapp. Zo zie je op je startpagina direct al wat nuttige en actuele informatie vanuit deze toepassingen. Andere widgets zijn in ontwikkeling en worden de komende tijd nog toegevoegd.

Startportaal en Basishub duidelijk gescheiden
Voor de ICT’er is het prettig dat we de functies van Startportaal en Basishub nadrukkelijk van elkaar hebben gescheiden. Startportaal is nu echt puur voor de leerkracht, Basishub is de plek waar je als ICT’er je beheerwerk kunt doen. Voorheen liepen die twee voor de gebruiker nog weleens door elkaar. Lees meer

Het nieuwe Schermcontrole
Onze oplossing Schermcontrole is compleet aangepast aan de nieuwe look & feel, en geïntegreerd in de nieuwe omgeving. Uiteraard geeft een handige widget op je startportaal direct inzicht. Lees meer

Apparaatbeheer volgt
Het integreren van deze app met slimme widgets is een behoorlijk complexe klus waar al hard aan gewerkt wordt. Uiteraard kun je de app vanuit het startportaal nu al openen.

Communicatiemodule maakt het geheel compleet
In de nieuwe MOO Suite kijken we heel anders naar communicatie. We werken aan een brede communicatiemodule die veel verder gaat dan alleen oudercommunicatie. Vanuit één centraal punt kun je straks met een druk op de knop communiceren via diverse kanalen.

Aan de slag met de MOO Suite

Meer weten over de mogelijkheden en kracht van de MOO Suite? Neem contact met ons op.

Neem contact op

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico