Ga terug
MOO: dè nieuwe educatieve suite voor het onderwijs
Slimme tools die alles bieden wat het onderwijs nodig heeft. Veilig, makkelijk en vertrouwd. Zodat jij meer tijd overhoudt voor onderwijs.
Terug naar berichten

Schermcontrole werkt nu nóg prettiger

De nieuwe MOO Suite van Heutink ICT is zo opgezet dat applicaties die voorheen min of meer op zichzelf stonden compleet worden geïntegreerd, voor een optimale en uniforme gebruikerservaring. De eerste applicatie waarmee dat nu is gebeurd, is Schermcontrole.

- Frits Wiersma, Productmanager Schermcontrole

Wat is Schermcontrole ook alweer?

Voor de lezers die het nog niet wisten: Schermcontrole is de oplossing die jou als leerkracht de regie geeft over wat leerlingen op hun apparaten doen. Je kunt live meekijken bij alle leerlingen die op dat moment actief zijn op hun Chromebook of Windows-device. En als het nodig is, kun je vanaf je eigen device ingrijpen. Zo zorgt Schermcontrole voor rust en focus in de klas.

De voordelen van Schermcontrole

Zelf groepen aanmaken
Wat je als gebruiker ook zult merken, is dat we hier en daar wat functionaliteit hebben toegevoegd. Je kunt voortaan bijvoorbeeld zelf nieuwe groepen aanmaken. Dat is vooral handig voor scholen met combiklassen, waar je als leerkracht voorheen elke groep separaat moest openen om alle leerlingen te kunnen zien. In de nieuwe situatie kun je meerdere groepen samenvoegen tot één complete groep voor de combiklas. En als binnen een combiklas bijvoorbeeld maar één groep met computers werkt, kun je daar weer een aparte groep voor aanmaken. Kortom: meer flexibiliteit in het beheren van de groepen.

Berichtjes en linkjes sturen
Bij het meekijken met leerlingen kun je behalve thumbnails die eens in de 5 seconden verversen ook kiezen voor echte livebeelden. Op basis van wat je al meekijkend ziet, kun je niet alleen het scherm van de leerling in kwestie blokkeren maar ook een berichtje (zoals een complimentje of aanmoediging) sturen dat als pop-up op het scherm van de leerling verschijnt. Verder kun je leerlingen linkjes sturen. Voor deze functies geldt dat je ze zowel individueel als groepsgewijs kunt inzetten.

Vastpinnen en zoomen
Een andere nieuwe feature is dat je leerlingen die extra aandacht behoeven een extra prominente plek in je overzicht kunt geven door ze ‘vast te pinnen’. Daarnaast hebben we op basis van feedback van gebruikers ook een zoomfunctie opgenomen in het nieuwe Schermcontrole. Voorheen moest je met je browser zoomen als je bijvoorbeeld alle leerlingen in één overzicht wilde zien, nu kan dat gewoon in Schermcontrole zelf. Je zult merken dat deze nieuwe functie het gebruiksgemak bevordert. Tot slot hebben we in de interface nog wat kleine aanpassingen gedaan om ervoor te zorgen dat je met zo min mogelijk klikken komt waar je wilt zijn.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico