Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.

Leren

Uitdagend onderwijs met ICT

‘Leren’ is natuurlijk hét primaire proces binnen het onderwijs. En met een doordachte inzet van ICT kun je dat proces op allerlei punten een flinke impuls geven. Door je onderwijs extra uitdagend en gedifferentieerd te maken bijvoorbeeld. Wil jouw school/bestuur de educatieve mogelijkheden van ICT ook optimaal benutten? Dan helpt Heutink ICT je er werk van te maken. Bij ons vind je alles wat je nodig hebt om onderwijs met ICT te organiseren en faciliteren.

Wat wil je met ICT?

Welke rol wil je ICT geven in jouw onderwijs? Welke (leer)doelen wil je bereiken met ICT? En welk beleid past daar dan bij? Allemaal vragen die een antwoord verdienen als je ICT met succes wilt inzetten op school. Onze ICT-regisseurs komen zelf uit het onderwijs en zijn in het veld dagelijks met dit soort vragen bezig. Zij helpen je graag op weg. En als je wilt, kunnen ze je ook voor een langere periode blijven begeleiden.

KIEM uit Uden heeft een duidelijke visie op ICT

"Wim zorgt ervoor dat alle scholen op één lijn zitten en dezelfde kant uit kijken."

- Ivo Biesterbos, I-Coach bij Kiem

Hoe maak je je collega’s ICT-vaardig?

Als school wil je maximaal ‘leer-rendement’ uit je ICT-middelen halen. Logisch. Maar veel scholen worden daarin geremd doordat niet alle leraren even handig zijn met ICT. Herken je dat? Dan hebben wij middelen om je situatie in kaart te brengen, maar ook praktische bootcamps, masterclasses en andere scholing om je leraren ICT-vaardiger te maken. Ga in gesprek met onze onderwijsadviseurs om te bekijken wat wij voor je kunnen doen.

Over de opleiding Post-hbo I-Coach

"Ik houd erg van dingen waar je gelijk mee aan de slag kunt in je dagelijkse omgeving. Alle opdrachten die we tijdens deze opleiding kregen, kon ik direct linken aan de praktijk."

- Mariska van der Burg, I-Coach bij Montessori Delft

Hoe zet je ICT in voor klassenmanagement?

Efficiënt klassenmanagement draagt ook bij tot beter leren. Want hoe minder tijd de leraar daaraan kwijt is, des te meer tijd kan hij/zij besteden aan de leerlingen en het leerproces. Ook hiervoor bieden wij een heleboel nuttige oplossingen. Hieronder zomaar een paar voorbeelden.

Over Digital Skills for Kids

"Ze krijgen gewoon veel meer vaardigheden in het digitale tijdperk"

- Kim Warners, directeur basisschool de Buutplaats

Klaar voor de wereld van morgen?

Je weet het ongetwijfeld: digitale geletterdheid wordt onderdeel van het curriculum. Bij Heutink ICT zijn we al een hele tijd met dit thema bezig. Zo bieden we oplossingen om leerlingen de vereiste digitale vaardigheden bij te brengen. Maar in onze visie kan onderwijs in digitale geletterdheid pas echt een succes worden als ook leraren en onderwijsinstellingen er klaar voor zijn. En ook daar kunnen wij bij helpen.

Wil je weten hoe wij jouw school verder helpen?

Neem dan contact op met onze specialisten.

Neem contact op

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico