Ga terug
Een ideaal vertrekpunt met de Securityscan Normenkader
Waar sta je op dit moment precies ten opzichte van het normenkader? Met deze uitgebreide scan brengen onze specialisten alles in kaart.
Terug naar Home

Digitaliseren met Momento

Momento, het gratis vakoverstijgende dashboard voor het primair onderwijs, is een initiatief van de grote educatieve uitgeverijen en schoolleveranciers. Eigenlijk een onmisbare stap in digitalisering. Maar hoe zet je die stap?

Wat is Momento?

Momento geeft je in drie klikken oefen- en toetsinzicht, overzicht en analyse. Het is een dashboard waarmee in één keer alle educatieve software in beeld hebt, inclusief een snelle doorklik naar de analyse van de specifieke uitgever.

Word nóg beter in je werk

Met Momento word jij als leerkracht een analist en onderzoeker. Het dashboard geeft je toegang tot een schat aan informatie over de prestaties van je leerlingen. Door die data op de juiste manier te interpreteren, kun je nog gerichter en effectiever gaan lesgeven. Experimenteer er gerust eens mee en wees daarbij niet te bang; er is altijd wel een back-up, een vorige pagina of een herstartoptie.


3. Ondersteunt alle digitale leermiddelen

Via Basispoort hebben alle basisscholen in Nederland toegang tot Momento. De uitgevers en schoolleveranciers die Momento ondersteunen zijn momenteel Heutink, Reinders, de Rolf groep, Malmberg, Noordhoff Uitgevers, ThiemeMeulenhoff, Zwijsen en Blink. In de nabije toekomst zullen daar nog meer namen bijkomen. Zoveel mogelijk digitale methoden van deze partners zijn of worden gekoppeld aan Momento. Zo houd je als school de keuzevrijheid in het gebruik van leermiddelen, ook in de digitale wereld.

4. Inzetbaar binnen elke schoolvisie en werkwijze
Momento kan zo worden ingezet dat het altijd aansluit bij de visie, ontwikkeling en werkwijze van de school: klassikaal onderwijs, groepsdifferentiatie, individuele leerlijnen, regie bij de leerkracht, zelfregie bij het kind, persoonlijke leerroutes, etc. Momento werkt op alle devices, maximale privacy is gewaarborgd en voor het gebruik van het dashboard is geen training nodig

Hoe kan Heutink ICT je helpen?

Met Momento Device Deals biedt Heutink ICT een speciaal voor het basisonderwijs en Momento geselecteerd assortiment devices tegen aantrekkelijke voorwaarden en prijzen. Je kiest zelf uit de merken Acer, Dell, HP of Lenovo.

 • Jouw visie staat centraal
  Welk type en welk merk device het beste bij jouw onderwijsinstelling past, hangt af van de visie op (digitaal) leren en de manier waarop je werkt.
 • Uitwisselbaar
  De Momento devices, in combinatie met de software van de aangesloten uitgeverijen, zijn uitwisselbaar tussen leerlingen
 • Scherpe prijs
  De Momento devices hebben een scherpe prijs, zonder ingewikkelde borgconstructies of zekerheidsstellingen.
 • Meer dan alleen een device
  De Momento devices bieden een aantal slimme features om alle content snel en eenvoudig op te starten. Je kiest voor een totaaloplossing.
 • De Momento Device Deals zijn inclusief
  • MOO LT; basis digitale leer- en werkomgeving om content eenvoudig op te starten
  • Basispoort-koppeling met aan Momento gekoppelde educatieve content
  • Toegang tot en koppeling met Momento dashboard
  • Service en support op deviceniveau (garantie en servicedeskondersteuning)
  • Instructieportal met handleiding/video over hoe je een device zelf opneemt in het schoolnetwerk
  • 2 jaar standaardgarantie (carry-in of Pick-up and return, afhankelijk van gekozen device), 3e en 4e jaar zijn optioneel af te nemen tegen een eenmalige meerprijs

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico