Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.

Continu aandacht voor Privacy & Security

Het nieuwe 'Normenkader Informatiebeveiliging en Privacy' benadrukt het belang van privacy en security op scholen. Maar hoe organiseer je dit en behoud je constante aandacht? En hoe krijg je grip op de complexe digitale omgeving van leer- en werkprocessen, databronnen en IT-infrastructuur?

Adviesgesprek aanvragen Securityscan Normenkader

In drie stappen naar digitaal veilig onderwijs

Ontdek onze stappen voor het waarborgen van privacy en security op scholen, van het normenkader tot praktische Quick Wins en bewustwordingsinitiatieven.

Securityscan Normenkader

Met deze uitgebreide scan brengen onze security-specialisten de huidige beveiligingssituatie in kaart.

Meer over de scan

De basis op orde met de Quick Wins

Toepasbare privacy- en securitymaatregelen waarmee je vandaag aan de slag kunt.

Naar de Quick Wins

Werken aan bewustwording

De mens is vaak de zwakste schakel. Hoe bewust is jouw organisatie van de gevaren?

Meer over bewustwording

Een compleet pakket

De beveiliging die je als school nodig hebt

Visie, beleid en organisatie

Een veilige (ICT-)omgeving begint met een visie, passend beleid en het neerzetten van een juiste organisatie. Alle rollen (privacy officer, security officer en functionaris gegevensbescherming) moeten zijn belegd en afspraken moeten worden geborgd.

  • Cyber security dienstverlening
  • Privacy Officer as a Service
  • Privacy en Security Portaal
  • Visie en strategie sessies

De menselijke factor

Hoe goed je de techniek ook voor elkaar hebt, uiteindelijk geeft de mens de doorslag. Het zijn vooral de gebruikers van ICT-oplossingen die de deur openzetten voor ransomware-aanvallen en andere cybercriminaliteit.

De techniek op orde

Met onze veilige ICT-oplossingen kunnen scholen direct veilig aan de slag. In onze standaardconfiguraties hebben we al een heleboel solide securityservices ingebouwd.

Uitgebreide beveiliging

Er zijn situaties – met name op bestuursniveau – waarin het raadzaam kan zijn om extra securitymaatregelen te treffen. Daarin bieden wij diverse opties.

  • Cyber Emergency Response Team (CERT)
  • Eduroam
  • Firewall as a Service
  • Microsoft Defender Plan 2
  • Diverse aanvullende producten zijn in ontwikkeling zoals: NAC, MDR etc.

Digitaal veilig onderwijs

Normenkaderwijzer

Direct inzicht in alle 69 normen van het Normenkader Informatiebeveiliging en Privacy. In deze wijzer geven we per norm advies over welke stappen jij kunt nemen en geven we uitleg hoe we kunnen ondersteunen.

Aan de slag met Privacy & Security?

Hoe krijg je grip op veilig digitaal onderwijs? En dat op zo’n manier dat je er zelf zo min mogelijk omkijken naar hebt? Heutink ICT helpt je verder!

Plan een adviesgeprek

Arikelen over privacy en security

27 februari Nieuwsberichten

Podcast: Op weg naar Digitaal Veilig Onderwijs

In deze podcastreeks gaan we het hebben over alle aspecten rondom Digitaal Veilig Onderwijs. Denk daarbij aan het privacy, security, het normenkader, phishing, DPIA's, cyberaanvallen en nog veel meer. Volg ons en laat je in de komende maanden informeren door specialisten uit onderwijs en technologie. Bekijk onze podcastpagina.

Bericht lezen
29 augustus Nieuwsberichten

Klaar voor het normenkader?

Jade Rosink, Privacy & Security Consultant

In 2027 moeten alle scholen in Nederland voldoen aan de regels van het veelbesproken normenkader voor digitale veiligheid. Heel belangrijk, maar voor het onderwijs is het over het algemeen geen dagelijkse kost merken we. Veel scholen hebben bijvoorbeeld al bij ons aangeklopt. Daarom hebben wij als Heutink ICT besloten scholen uitgebreide ondersteuning te bieden in het zetten van de vereiste stappen. In dit kader hebben we ook specifieke expertise in huis. Zo kan ik als Privacy & Security Consultant scholen samen met andere collega’s in dit domein gericht adviseren en begeleiden.

Bericht lezen
4 mei Klantcases

Klantcase: OOZ

OOZ wil altijd kunnen beschikken over een stabiele, werkende en gebruikersvriendelijke ICT-omgeving voor medewerkers en leerlingen. Naast het uitvoeren van technisch beheer helpen wij het bestuur met bijvoorbeeld de professionalisering van leerkrachten en het vorm geven aan het thema digitale geletterdheid.

Bericht lezen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico