Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.

Cybercrisisoefening

Weten wat je moet doen bij een cybercrisis

Organisaties in Nederland moeten moeten volgens het normenkader IBP elk jaar een crisisoefening organiseren om aandacht te besteden aan cyberdreigingen en iedereen alert te houden. Speciaal voor organisaties in het onderwijs ontwikkelden wij de Heutink ICT cybercrisisoefening.

Plan een adviesgesprek

Waarom zo’n crisisoefening?

Met onze crisisoefening simuleren we een cybercrisis zoals die zich in werkelijkheid zou kunnen voordoen. De oefening is voor schoolbesturen een goed vertrekpunt om het crisismanagement op orde te brengen en werk te maken van een concreet DRP (Disaster Recovery Plan) inclusief communicatieplan.

Wat krijg je precies?

Ingevulde rollen en verantwoordelijkheden

Duidelijke taakverdeling binnen het crisis-managementteam voor een efficiënte respons.

Een algemene herstelprocedure

Gedetailleerde stappen om systemen en diensten snel te herstellen na een incident.

Een heldere risicoanalyse

Uitgebreide analyse van bedreigingen en kwetsbaarheden om risico's te begrijpen en te beheren.

Een communicatieplan

Plan voor effectieve interne en externe communicatie tijdens een crisis.

Wat levert het op?

Als het crisismanagement van jouw school(bestuur) goed is geregeld, weet iedereen wat er moet gebeuren om:

  • Snel, grondig en gecoördineerd kunnen reageren op incidenten

    Het crisismanagementteam weet precies welke stappen ze moeten nemen zodra een incident zich voordoet, zodat ze snel kunnen handelen. Door duidelijke protocollen en een goed gecoördineerde aanpak wordt ervoor gezorgd dat alle noodzakelijke acties direct en effectief worden uitgevoerd.

  • De gevolgen van incidenten verminderen

    Door voorbereid te zijn en te weten hoe te handelen in een crisis, kan de impact van een incident aanzienlijk worden verminderd. Dit betekent dat de schade beperkt blijft, systemen sneller weer operationeel zijn en de verstoring van de dagelijkse gang van zaken tot een minimum wordt beperkt.

  • De dienstverlening op tijd kunnen herstellen

    Dankzij een goed opgesteld DRP en effectief communicatieplan kan de organisatie de normale dienstverlening snel hervatten. Dit zorgt ervoor dat de school(bestuur) na een incident zo snel mogelijk weer volledig operationeel is, met minimale onderbreking voor medewerkers en studenten.

Aan de slag met Privacy & Security?

Hoe krijg je grip op veilig digitaal onderwijs? En dat op zo’n manier dat je er zelf zo min mogelijk omkijken naar hebt? Heutink ICT helpt je verder!

Plan een adviesgeprek

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico