Ga terug
Digitaal veilig onderwijs volgens het normenkader. Hoe regel ik dat?
Er speelt veel rondom privacy & security in het onderwijs. Wij helpen je te voldoen aan deze normen en richtlijnen.

Actueel

Wij houden je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen rond ICT en onderwijs. Met een flinke portie inspiratie voor de toepassing van al die nieuwe mogelijkheden. Je vindt hier ook nieuws over onze producten en diensten en partijen waarmee we samenwerken.

Onze onderwijsconsulenten inspireren je in de videoreeks #laatzeleren door de mogelijkheden van ICT in het onderwijs praktisch uiteen te zetten.

Bekijk alle video's
Filteren op:
  • Artikelen
  • Blogs
  • Klantcases
  • Events
  • Video's
  • Product updates
18 september Nieuwsberichten

Heutink ICT en Presentis gaan samenwerking aan voor digitalisering van praktijk- en gespecialiseerd onderwijs

Hengelo, 19 september 2023

Heutink ICT en Presentis, specialist in digitale begeleiding van leerlingen in het praktijkonderwijs (pro) en het gespecialiseerd onderwijs (go), gaan samenwerken om het pro en het go te helpen bij de digitalisering van de onderwijsprocessen en een efficiënte en veilige inzet van ICT. De samenwerking krijgt vorm in een integratie van twee producten waarmee beide partners zich in de markt onderscheiden : de MOO Suite (Mijn Omgeving Online) van Heutink ICT en het digitaal leerlingbegeleidingssysteem van Presentis. De oplossing wordt op 20 september gepresenteerd tijdens de vierde landelijke conferentie vso – pro – (v)mbo.

Bericht lezen
1 september Nieuwsberichten

Veilig leren en werken met Google? Vervang dan nu je oude Chromebooks!

SIVON en SURF zijn – mede namens de Nederlandse overheid - met Google overeengekomen dat de Chromebooks veilig gebruikt kunnen worden mits voldaan wordt aan een 4-tal stappen. Stap 4 is het vervangen van verouderde Chromebooks. Een noodzakelijke stap om de privacy te waarborgen en te voldoen aan alle relevante wet- en regelgeving.

Bericht lezen
31 augustus Nieuwsberichten

Belangrijke beveiligingsmaatregelen in Microsoft 365 en Azure

Gisteren (op woensdag 30 augustus 2023) heeft APS IT een bericht gedeeld met al hun klanten over een groot incident bij een PO en VO school waar kwaadwillenden via een Microsoft 365-account zijn binnengedrongen op de Azure Portal van de scholen. Zij hebben daar betaalde diensten aangezet en in enkele dagen enorme kosten gemaakt. Bij de school in het vo gaat het om meer dan twee miljoen euro. Kosten waarvoor deze school in principe de rekening ontvangt.

Bericht lezen
29 augustus Nieuwsberichten

Klaar voor het normenkader?

Door Jade Rosink, Privacy & Security Consultant

In 2027 moeten alle scholen in Nederland voldoen aan de regels van het veelbesproken normenkader voor digitale veiligheid. Heel belangrijk, maar voor het onderwijs is het over het algemeen geen dagelijkse kost merken we. Veel scholen hebben bijvoorbeeld al bij ons aangeklopt. Daarom hebben wij als Heutink ICT besloten scholen uitgebreide ondersteuning te bieden in het zetten van de vereiste stappen. In dit kader hebben we ook specifieke expertise in huis. Zo kan ik als Privacy & Security Consultant scholen samen met andere collega’s in dit domein gericht adviseren en begeleiden.

Bericht lezen
25 augustus Nieuwsberichten

Google Workspace past het inloggen op apps van derden vanaf 23 oktober 2023 aan

Als gebruiker ken je vast wel de knop “Inloggen met je Google-account”. Deze techniek wordt door Google gefaciliteerd om gebruikers eenvoudig en zonder het aan hoeven maken van een nieuw account in te laten loggen op websites en applicaties van derden. Deze functionaliteit wordt vanaf 23 oktober 2023 aangepast voor apps van derden.

Bericht lezen
17 augustus Nieuwsberichten

Op een zorgeloze start van het nieuwe schooljaar

Aan het begin van een nieuw schooljaar wil je als leerkracht of ICT-coördinator graag goed uit de startblokken komen. Dat is vooral een kwestie van voorbereiding. Met deze handige tips helpen we je alvast op weg. Komt je er niet uit? Dan staat onze servicedesk altijd voor jullie klaar. Ga naar onze speciale schoolstart-pagina!

Bericht lezen
20 juli Nieuwsberichten

“Fijn dat ik kon doorgroeien naar accountmanagement”

Marjolein ten Dam kwam in 2016 bij Heutink ICT in dienst als medewerker op de verkoop binnendienst. Inmiddels is ze bezig binnen ons bedrijf een mooie stap te zetten naar de functie van accountmanager.

Bericht lezen
11 juli Nieuwsberichten

Privacyrisico’s Google zijn voldoende opgelost. Dit moet je als school nog wel regelen!

Deze pagina is voor het laatst ge-update op: vrijdag 1 september 2023

De Nederlandse ministeries van Onderwijs en Justitie hebben aan de Tweede Kamer bevestigd dat Google zich voldoende heeft ingezet om de AVG te blijven naleven. Dit betekent dat onderwijsinstellingen in Nederland ook Google Workspace for Education kunnen blijven gebruiken of gaan gebruiken. Eerder dit jaar hebben SIVON en SURF de door Google genomen maatregelen n.a.v. de DPIA uit 2021 grondig onderzocht en beoordeeld. Lees ook het artikel dat SIVON naar buiten heeft gebracht.

Google for education
Bericht lezen
6 juli Klantcases

WSKO koos compleet voor Google

Bij WSKO wordt vrijwel alleen nog gewerkt met het Google-platform en Chromebooks. WSKO heeft zelfs als eerste stichting in de Benelux de titel van Google Reference School morgen ontvangen In de voorbereiding en realisatie van deze ‘Google-only’ omgeving speelde Heutink ICT een belangrijke rol.

Bericht lezen

Laat ze leren

Kinderen maken de wereld van morgen. Daarom verdienen ze het best mogelijke onderwijs. Onderwijs waarin ICT een belangrijke ondersteunende rol speelt. Heutink ICT zorgt ervoor dat scholen niet alleen beschikken over de juiste ICT-middelen, maar ook weten wat de mogelijkheden zijn en er probleemloos mee kunnen werken. Naast leverancier zijn wij de partner die het onderwijs durft uit te dagen met ideeën over technologie en toepassingen. 

Over ons

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

De ontwikkelingen op ICT-gebied volgen elkaar razendsnel op. Ook in het onderwijs. Wij verzamelen de meest actuele en interessante updates voor je in onze maandelijkse nieuwsbrief, zodat je altijd op de hoogte bent. Wil je zeker weten dat je niets mist? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico