Ga terug
MOO: dè nieuwe educatieve suite voor het onderwijs
Slimme tools die alles bieden wat het onderwijs nodig heeft. Veilig, makkelijk en vertrouwd. Zodat jij meer tijd overhoudt voor onderwijs.

Tips & hulp voor de ICT-coördinator

Op een zorgeloze start van het nieuwe schooljaar

Aan het begin van een nieuw schooljaar wil je als leerkracht of ICT-coördinator graag goed uit de startblokken komen. Dat is vooral een kwestie van voorbereiding. Met deze handige tips helpen we je alvast op weg. Komt je er niet uit? Dan staat onze servicedesk altijd voor jullie klaar.

Je staat er natuurlijk niet alleen voor als ICT-coördinator. We helpen je waar mogelijk! Bijvoorbeeld met de twee handige checklists die alle belangrijke stappen benoemen, maar ook met een instructie voor nieuwe ICT-coördinatoren.

Twee checklists

Om je een handje te helpen bij het treffen van de genoemde voorbereidingen, hebben we twee checklists opgesteld die je kunt bekijken en/of downloaden.

Handige tips

Voor dat je start. Nog even dit...

Wachtwoord herstellen

Het is heel vervelend als je je wachtwoord vergeten bent, of het wachtwoord is verlopen. Gelukkig is er een mogelijkheid om zelf je wachtwoord te herstellen als dat nodig is. Check dit ook bij je collega's! Lees meer over deze tip

Invalleerkrachten toewijzen

Basispoort koppelt automatisch een anonieme invalkracht toe aan iedere groep die ze vanuit het LAS ontvangen. In MOO Startportaal is hier een stap aan toegevoegd. Lees meer over deze tip

Controleer je LAS

Controleer vooral de groepsindeling in het LAS, staan de lesgevende IB’ers en directeuren nog aan de groep gekoppeld? Collega’s zonder groepskoppeling worden niet automatisch aangemaakt in MOO of worden verwijderd als deze ontbreekt. Lees meer over deze tip

Controleer de Wi-Fi in alle ruimtes

Tegenwoordig werken bijna alle apparaten binnen de school op Wi-Fi, controleer voor de start van het schooljaar of alle Wi-Fi punten in de school werken. Loop een rondje met een draadloos device en controleer of je overal in de school op internet kan.

Start direct de jaarovergang in je LAS

Per 01-08-2022 wordt het nieuwe schooljaar vanuit het LAS aangeboden aan o.a. Basispoort. Zorg daarom zo snel mogelijk dat je je administratie voor het komende jaar hebt ingevoerd. Wij adviseren met klem om dat zo snel mogelijk te doen zodat al onze systemen en koppelingen met bv. Google en Microsoft genoeg tijd hebben om alle verzoeken te verwerken. Na de verwerking zijn alle gekoppelde systemen gesynchroniseerd en up-to-date en staan alle gebruikers op de juiste plek. Zo ga jij onbezorgd het nieuwe schooljaar in.

Wist je dat...

4 augustus Nieuwsberichten

Starten met Klasbord Ouderapp was nog nooit zo makkelijk

Met Klasbord Ouderapp geef je de communicatie met ouders een extra dimensie. Start nu gratis je eigen tijdlijn en ontdek het zelf.

Bericht lezen
14 juli Nieuwsberichten

Schermcontrole is nu nòg uitgebreider

Met Schermcontrole kun je als leraar live meekijken bij alle leerlingen. Het maakt niet uit of ze op een Chromebook of Windows-device werken. Een mooie nieuwe toevoeging is dat je nu ook op geanonimiseerde apparaten mee kan kijken op de schermen van de leerlingen.

Bericht lezen
1 juli Nieuwsberichten

iPads nu ook eenvoudig te beheren in Apparaatbeheer

Het was al mogelijk om je Windowsapparaten en Chromebooks te beheren via Apparaatbeheer. Nu is daar ook de mogelijkheid bijgekomen om iPads te beheren. Net als bij Windowsapparaten en Chromebooks kan je apps nu in een keer op alle iPads installeren. Ook kan je in Apparaatbeheer de achtergrond van de iPads instellen en allerlei functies van de iPad blokkeren of juist weer vrijgeven. Zo kun je instellen dat een gebruiker apps niet kan verwijderen en de bluetooth van het apparaat uitschakelen. Je kan standaard iPad-apps zoals de camera en iMessage uitschakelen en ervoor zorgen dat tijdens schooltijd de iPads geen updates mogen installeren.

Bericht lezen

MOO: dè nieuwe educatieve suite voor het onderwijs

Je hebt het vast al gehoord en gelezen. We zijn druk aan het bouwen aan een nieuwe MOO omgeving. We upgraden MOO van startportaal naar een ultieme educatieve suite van softwareproducten die zich kenmerkt door een optimale en uniforme gebruikerservaring. In het nieuwe schooljaar wordt deze MOO suite beschikbaar gesteld voor alle MOO gebruikers. Zonder migratie en kosten. Dat is nog eens goed nieuws!

Direct in het nieuwe schooljaar kun je de beta-versie aanvragen. Veel scholen werken er al mee om zoveel mogelijk feedback uit de praktijk op te halen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Houd dan deze pagina in de gaten.

Onze servicedesk staat altijd voor je klaar

Je kan o.a. een moment inplannen om teruggebeld te worden op een tijdstip dat jou uitkomt.

Naar de servicepagina

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico