Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.

Tips & hulp voor de ICT'er

Op een zorgeloze start van het nieuwe schooljaar

Aan het begin van een nieuw schooljaar wil je als leerkracht of ICT-coördinator graag goed uit de startblokken komen. Dat is vooral een kwestie van voorbereiding. Met deze handige tips helpen we je alvast op weg. Komt je er niet uit? Dan staat onze servicedesk altijd voor jullie klaar. Je staat er natuurlijk niet alleen voor als ICT-coördinator. We helpen je waar mogelijk! Bijvoorbeeld met de twee handige checklists die alle belangrijke stappen benoemen, maar ook met een instructie voor nieuwe ICT-coördinatoren.

Twee checklists

Om je een handje te helpen bij het treffen van de genoemde voorbereidingen, hebben we twee checklists opgesteld die je kunt bekijken en/of downloaden.

Handige tips

Voordat je op vakantie gaat

Wachtwoord herstellen

Het is heel vervelend als je je wachtwoord vergeten bent, of het wachtwoord is verlopen. Gelukkig is er een mogelijkheid om zelf je wachtwoord te herstellen als dat nodig is. Check dit ook bij je collega's! Meer over deze tip

Jaarovergang Klasbord Ouderapp

We raden je aan om deze jaarovergang goed voor te bereiden. Op onze helppagina vind alle informatie bij elkaar. Heb je vragen? Wij helpen je graag verder, neem gerust contact met ons op.

Basispoort checklist

Controleer en verleng voor de zomervakantie de geldigheidsdatum van handmatig aangemaakte medewerkersaccounts (ICT-coördinator, RT’er, IB’er, tenzij ook leerkracht). Verwijder accounts van niet-actieve medewerkers. Bekijk hier de hele checklist.

Verwijderen inactieve accounts

Automatische verwijdering van inactieve gebruikersaccounts gebeurt na 90 dagen om te voldoen aan wet- en regelgeving. Scholen hebben tot het begin van het schooljaar de tijd om de lijst met verwijderde gebruikers te controleren.

Belangrijke meldingen

Nog even dit

  • Einde ondersteuning Windows 10

    Microsoft stopt de ondersteuning voor Windows 10 in oktober 2025. Vanaf dan zijn er geen beveiligingsupdates of technische ondersteuning meer beschikbaar.

    Wat betekent dit voor jou?
    Na oktober 2025 loop je een verhoogd beveiligingsrisico met Windows 10 apparaten zonder updates. Hierdoor worden ze kwetsbaar voor virussen en malware.

    Onze aanbevelingen:

    • Update je Windows 10 apparaten naar Windows 11 voor oktober 2025
    • Vervang verouderde apparaten die niet compatibel zijn met nieuwere besturingssystemen
    • Controleer regelmatig of je apparaten up-to-date zijn met de nieuwste beveiligingsupdates en patches
  • Afscheid van ESET

    We willen je informeren over een belangrijke verandering met betrekking tot onze antivirusoplossingen. Vanaf 1 januari 2025 stoppen we met het aanbieden van ESET en bieden we Microsoft Defender aan als alternatief voor basisbescherming tegen virussen en malware.

    Wat betekent dit voor jou?

    • Overstap naar Microsoft Defender: We bieden Microsoft Defender aan voor basisbescherming. Deze robuuste en geïntegreerde oplossing werkt uitstekend binnen het Windows-ecosysteem. Meer informatie volgt in het nieuwe schooljaar
    • Overstap op een alternatief: Je bent vrij om een andere antivirusoplossing te kiezen die het beste bij jouw behoeften past. Zorg ervoor dat je apparaten altijd up-to-date en goed beschermd zijn
    • Optie om bij ESET te blijven: Als je liever bij ESET blijft, kun je dat doen, maar je zult dan de commerciële prijs voor de licentie moeten betalen

Netwerk zomercheck

Bereid je voor op een zorgeloze start van het nieuwe schooljaar met de Netwerk zomercheck. Onze technische experts staan de hele zomer en bij de schoolstart klaar om jouw ICT-omgeving en hardware perfect in orde te maken.

Wat we controleren:

  • Wifi-netwerk en adviesrapport
  • Aansluitingen in de klassen
  • Patchkast en netwerkcomponenten
  • Devices (laptops, Chromebooks, printers, etc.)
  • Cloudomgevingen
  • Gebruikers en documentopslag
  • Security en privacy settings

Plan nu je zomercheck in en start het nieuwe schooljaar zonder stress! Bekijk onze video waarin Niek meer vertelt over deze dienst.

Controleer je LAS

Controleer vooral de groepsindeling in het LAS, staan de lesgevende IB’ers en directeuren nog aan de groep gekoppeld? Collega’s zonder groepskoppeling worden niet automatisch aangemaakt in MOO Suite of worden verwijderd als deze ontbreekt.  

Is de jaarovergang goed uitgevoerd? Zijn alle collega’s aan de juiste groep gekoppeld? Bekijk deze pagina voor uitgebreide informatie als er zaken in MOO niet goed staan.

Tip: Maak een collega in Basispoort en in MOO Suite ICT-coördinator, zo hoef je nooit bang te zijn dat niemand in Basishub kan om bijvoorbeeld te helpen bij het resetten van wachtwoorden van collega’s. In verband met de AVG mag de Heutink ICT servicedesk dit helaas nooit telefonisch doen zonder goedkeuring.

Onze servicedesk staat altijd voor je klaar

Je kan o.a. een moment inplannen om teruggebeld te worden op een tijdstip dat jou uitkomt.

Naar de servicepagina

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico