Tips & hulp voor de ICT-coördinator
Op een zorgeloze start van het nieuwe schooljaarAan het begin van een nieuw schooljaar wil je als leerkracht of ICT-coördinator graag goed uit de startblokken komen. Dat is vooral een kwestie van voorbereiding. Met deze handige tips helpen we je alvast op weg. Komt je er niet uit? Dan staat onze servicedesk altijd voor jullie klaar.
Je staat er natuurlijk niet alleen voor als ICT-coördinator. We helpen je waar mogelijk! Bijvoorbeeld met de twee handige checklists die alle belangrijke stappen benoemen, maar ook met een instructie voor nieuwe ICT-coördinatoren.

Handige tips
Voor dat je start. Nog even dit...
Het is heel vervelend als je je wachtwoord vergeten bent, of het wachtwoord is verlopen. Gelukkig is er een mogelijkheid om zelf je wachtwoord te herstellen als dat nodig is. Check dit ook bij je collega's! Lees meer over deze tip
Basispoort koppelt automatisch een anonieme invalkracht toe aan iedere groep die ze vanuit het LAS ontvangen. In MOO Startportaal is hier een stap aan toegevoegd. Lees meer over deze tip
Controleer vooral de groepsindeling in het LAS, staan de lesgevende IB’ers en directeuren nog aan de groep gekoppeld? Collega’s zonder groepskoppeling worden niet automatisch aangemaakt in MOO of worden verwijderd als deze ontbreekt. Lees meer over deze tip
Tegenwoordig werken bijna alle apparaten binnen de school op Wi-Fi, controleer voor de start van het schooljaar of alle Wi-Fi punten in de school werken. Loop een rondje met een draadloos device en controleer of je overal in de school op internet kan.
Bereid de jaarovergang van Klasbord Ouderapp voor
Werk je in Klasbord met groepen per schooljaar, dan start je ieder jaar met een nieuwe groep of groepen. We raden je aan om deze jaarovergang goed voor te bereiden. Op onze helppagina vind alle informatie bij elkaar. Heb je vragen? Wij helpen je graag verder, neem gerust contact met ons op.


Start direct de jaarovergang in je LAS
Per 01-08-2022 wordt het nieuwe schooljaar vanuit het LAS aangeboden aan o.a. Basispoort. Zorg daarom zo snel mogelijk dat je je administratie voor het komende jaar hebt ingevoerd. Wij adviseren met klem om dat zo snel mogelijk te doen zodat al onze systemen en koppelingen met bv. Google en Microsoft genoeg tijd hebben om alle verzoeken te verwerken. Na de verwerking zijn alle gekoppelde systemen gesynchroniseerd en up-to-date en staan alle gebruikers op de juiste plek. Zo ga jij onbezorgd het nieuwe schooljaar in.
Wist je dat...

Starten met Klasbord Ouderapp was nog nooit zo makkelijk
Met Klasbord Ouderapp geef je de communicatie met ouders een extra dimensie. Start nu gratis je eigen tijdlijn en ontdek het zelf.

Schermcontrole is nu nòg uitgebreider
Met Schermcontrole kun je als leraar live meekijken bij alle leerlingen. Het maakt niet uit of ze op een Chromebook of Windows-device werken. Een mooie nieuwe toevoeging is dat je nu ook op geanonimiseerde apparaten mee kan kijken op de schermen van de leerlingen.

iPads nu ook eenvoudig te beheren in Apparaatbeheer
Het was al mogelijk om je Windowsapparaten en Chromebooks te beheren via Apparaatbeheer. Nu is daar ook de mogelijkheid bijgekomen om iPads te beheren. Net als bij Windowsapparaten en Chromebooks kan je apps nu in een keer op alle iPads installeren. Ook kan je in Apparaatbeheer de achtergrond van de iPads instellen en allerlei functies van de iPad blokkeren of juist weer vrijgeven. Zo kun je instellen dat een gebruiker apps niet kan verwijderen en de bluetooth van het apparaat uitschakelen. Je kan standaard iPad-apps zoals de camera en iMessage uitschakelen en ervoor zorgen dat tijdens schooltijd de iPads geen updates mogen installeren.


MOO: dè nieuwe educatieve suite voor het onderwijs
Je hebt het vast al gehoord en gelezen. We zijn druk aan het bouwen aan een nieuwe MOO omgeving. We upgraden MOO van startportaal naar een ultieme educatieve suite van softwareproducten die zich kenmerkt door een optimale en uniforme gebruikerservaring. In het nieuwe schooljaar wordt deze MOO suite beschikbaar gesteld voor alle MOO gebruikers. Zonder migratie en kosten. Dat is nog eens goed nieuws!
Direct in het nieuwe schooljaar kun je de beta-versie aanvragen. Veel scholen werken er al mee om zoveel mogelijk feedback uit de praktijk op te halen.
Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Houd dan deze pagina in de gaten.
Onze servicedesk staat altijd voor je klaar
Je kan o.a. een moment inplannen om teruggebeld te worden op een tijdstip dat jou uitkomt.