Ga terug
Predia touchscreens en andere hardware
Als jij op school prettig wilt werken met ICT, heb je een goede basis nodig. Met touchscreens, digiborden, devices en oplossingen voor opbergen en opladen. En natuurlijk de infrastructuur en connectiviteit om je ICT-oplossingen optimaal te laten werken.

Actueel

Wij houden je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen rond ICT en onderwijs. Met een flinke portie inspiratie voor de toepassing van al die nieuwe mogelijkheden. Je vindt hier ook nieuws over onze producten en diensten en partijen waarmee we samenwerken.

Onze onderwijsconsulenten inspireren je in de videoreeks #laatzeleren door de mogelijkheden van ICT in het onderwijs praktisch uiteen te zetten.

Bekijk alle video's
Filteren op:
  • Artikelen
  • Blogs
  • Klantcases
  • Events
  • Video's
  • Product updates
29 oktober Nieuwsberichten

Digitale geletterdheid: Gaat jouw school voor kennisoverdracht of kennisconstructie?

Robert Berenschot, Onderwijsconsulent

Bij vrijwel alle scholen staat digitale geletterdheid vandaag de dag hoog op de agenda. Geen wonder, want vanaf 2023 is het hoogstwaarschijnlijk onderdeel van het curriculum. Maar er zijn verschillende aanvliegroutes. Welke past het beste bij jouw school en visie op onderwijs?

Bericht lezen
29 oktober Nieuwsberichten

Digitale geletterdheid: 4 voorbeelden voor jouw lespraktijk

Wim van der Veen, Onderwijsconsulent

Vanaf 2023 is digitale geletterdheid waarschijnlijk onderdeel van het Nederlandse lescurriculum. Maar hoe ga jij als leerkracht er straks invulling aan geven? In dit blog schets ik zomaar een paar voorbeelden van hoe je in de klas aan de slag kunt met digitale geletterdheid.

Bericht lezen
29 oktober Nieuwsberichten

Digitale geletterdheid: Wat moet jij daar nou mee?

Ralph Van Der Stroom, Onderwijsconsulent

Het gaat in deze tijd hard met de technologie. Zo hard dat het onderwijs behoefte heeft aan nieuwe leerdoelen die passen bij die ontwikkelingen. Op grond van dit gegeven wordt met ingang van het schooljaar 2023-2024 digitale geletterdheid toegevoegd aan het onderwijscurriculum. Maar wat verstaan we eigenlijk onder digitale geletterdheid? En wat moet jij er als leerkracht mee?

Bericht lezen
3 november Events

Webinar: Zet je school op de kaart

Wist je dat wij vanuit Heutink ICT al honderden scholen en besturen op dit gebied ondersteund hebben?

Bericht lezen
13 oktober Events

Webinar: Google Workspace for Education DPIA - Hoe nu verder?

In de zomervakantie is overeenstemming bereikt met Google over de privacyrisco’s bij Google Workspace for Education.

Bericht lezen
6 oktober Nieuwsberichten

Windows 11: wat gaat er veranderen voor het onderwijs?

Sinds 5 oktober jongstleden is Windows 11 beschikbaar. Dat betekent dat nieuwe devices nu kunnen worden geleverd met dit nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Ook kun je bestaande devices upgraden naar Windows 11. Wat betekent de introductie van deze nieuwste versie van Windows voor het onderwijs?

Bericht lezen
1 oktober Nieuwsberichten

Harbert-Jan over zijn werk als IT Engineer Operations

Sinds begin vorig jaar werkt Harbert-Jan Dinkla (54) bij Heutink ICT als IT Engineer bij het team Operations. Zelf is hij trouwens niet zo van de Engelse termen. "Natuurlijk, in de IT ontkom je af en toe niet aan Engels. Maar noem mij maar gewoon systeembeheerder, dat is wat ik doe." Maar wat doet hij dan precies? We vroegen het hem!

Bericht lezen
30 september Nieuwsberichten

Lessen van de coronatijd: 7 tips voor jouw onderwijs

Scholen hebben in de coronatijd te maken gehad met veel uitdagingen, zoals het vormgeven van onderwijs op afstand en (inmiddels) hybride onderwijs. Zo is de ontwikkeling van ICT binnen het onderwijs in een enorme stroomversnelling gekomen. Nu het leven weer steeds meer 'normaal' wordt, is dit een goed moment moment om de balans op te maken en te besluiten welke parels we behouden, bijvoorbeeld om invulling te geven aan het thema digitale geletterdheid. Wij vroegen onze onderwijsconsulenten om een aantal tips te formuleren op basis van hun ervaringen.

Bericht lezen
29 september Nieuwsberichten

Waarom een WiFi-check ook voor jouw school een goed idee is

Door Mark Groot Obbink

Als netwerkspecialist verzorg ik sinds kort bij scholen een nieuwe dienst van Heutink ICT: de WiFi-check. Hoe functioneert de WiFi, ook op verschillende plekken in het gebouw of complex? Wat kan er verbeterd worden en hoe? In dit blog neem ik je even mee in de wondere wereld van WiFi op school.

Bericht lezen

Laat ze leren

Kinderen maken de wereld van morgen. Daarom verdienen ze het best mogelijke onderwijs. Onderwijs waarin ICT een belangrijke ondersteunende rol speelt. Heutink ICT zorgt ervoor dat scholen niet alleen beschikken over de juiste ICT-middelen, maar ook weten wat de mogelijkheden zijn en er probleemloos mee kunnen werken. Naast leverancier zijn wij de partner die het onderwijs durft uit te dagen met ideeën over technologie en toepassingen. 

Over ons

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

De ontwikkelingen op ICT-gebied volgen elkaar razendsnel op. Ook in het onderwijs. Wij verzamelen de meest actuele en interessante updates voor je in onze maandelijkse nieuwsbrief, zodat je altijd op de hoogte bent. Wil je zeker weten dat je niets mist? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico