Ga terug
MOO: dè nieuwe educatieve suite voor het onderwijs
Slimme tools die alles bieden wat het onderwijs nodig heeft. Veilig, makkelijk en vertrouwd. Zodat jij meer tijd overhoudt voor onderwijs.

Actueel

Wij houden je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen rond ICT en onderwijs. Met een flinke portie inspiratie voor de toepassing van al die nieuwe mogelijkheden. Je vindt hier ook nieuws over onze producten en diensten en partijen waarmee we samenwerken.

Onze onderwijsconsulenten inspireren je in de videoreeks #laatzeleren door de mogelijkheden van ICT in het onderwijs praktisch uiteen te zetten.

Bekijk alle video's
Filteren op:
  • Artikelen
  • Blogs
  • Klantcases
  • Events
  • Video's
  • Product updates
2 augustus Nieuwsberichten

“Van de afgelopen tien jaar is niet één jaar hetzelfde geweest”

Robert Verbeek studeerde Commerciële Economie aan Saxion. In zijn studietijd werkte hij onder meer als barman, postbode en verkoper bij een speelgoedwinkel. Inmiddels is hij alweer een jaar of tien in dienst bij Heutink ICT, waar hij begon als verkoper op de binnendienst. “Toen ze bij mijn sollicitatiegesprek vroegen of ik IT-ervaring had, heb ik verteld dat ik bij Toys“R”Us verantwoordelijk was geweest voor de multimedia-afdeling en Playstations had verkocht. Klaarblijkelijk was dat ervaring genoeg!”

Bericht lezen
28 juli Nieuwsberichten

Monique Odijk is Heutink ICT Insider “Het gevoel dat je invloed kunt uitoefenen op het eindproduct”

Bij het (door)ontwikkelen van onze producten voor het onderwijs krijgen we bij Heutink ICT waardevolle ondersteuning van mensen die dagelijks met beide benen in de onderwijspraktijk staan. Een van deze ‘Heutink ICT Insiders’ is Monique Odijk. Zij is al 25 jaar leerkracht in het primair onderwijs. Het grootste deel van die tijd heeft ze ook de functie van ICT-coördinator gehad. Vandaag de dag werkt Monique bij Stichting Baasis, een organisatie van 13 basisscholen in het noorden des lands.

Bericht lezen
14 juli Nieuwsberichten

Schermcontrole is nu nòg uitgebreider

Met Schermcontrole kun je als leraar live meekijken bij alle leerlingen. Het maakt niet uit of ze op een Chromebook of Windows-device werken. Een mooie nieuwe toevoeging is dat je nu ook op geanonimiseerde apparaten mee kan kijken op de schermen van de leerlingen.

Bericht lezen
13 juli Blogs

Hoe je met I-Coaches meer tijd overhoudt voor onderwijs

Rik Hooftman, Onderwijsadviseur

Dit is de derde aflevering van een blogserie over het belang van I-Coaches in het primair onderwijs. In de voorgaande delen hebben we gekeken naar het onderscheid tussen ICT-coördinatoren en I-Coaches en de cruciale rol van de I-Coach in het speelveld van digitale geletterdheid. Deze keer: hoe zet je I-Coaches op zo’n manier in dat je meer tijd overhoudt voor onderwijs?

Bericht lezen
1 juli Nieuwsberichten

iPads nu ook eenvoudig te beheren in Apparaatbeheer

Het was al mogelijk om je Windowsapparaten en Chromebooks te beheren via Apparaatbeheer. Nu is daar ook de mogelijkheid bijgekomen om iPads te beheren. Net als bij Windowsapparaten en Chromebooks kan je apps nu in een keer op alle iPads installeren. Ook kan je in Apparaatbeheer de achtergrond van de iPads instellen en allerlei functies van de iPad blokkeren of juist weer vrijgeven. Zo kun je instellen dat een gebruiker apps niet kan verwijderen en de bluetooth van het apparaat uitschakelen. Je kan standaard iPad-apps zoals de camera en iMessage uitschakelen en ervoor zorgen dat tijdens schooltijd de iPads geen updates mogen installeren.

Bericht lezen
1 juli Nieuwsberichten

“Als je doelen hebt, kun je stappen zetten”

Sefa Yaldiz volgde de opleiding Netwerkbeheerder Niveau 4 aan het ROC. Toen het tijd was voor zijn stage, was hij welkom bij Heutink ICT als stagiair netwerkspecialist. “En dat beviel van beide kanten zo goed dat ik nooit meer weg ben gegaan.”

Bericht lezen
30 juni Nieuwsberichten

Heutink ICT helpt de hele zomer

Ook deze zomer draaien we op volle toeren door bij Heutink ICT: er wordt o.a. hard gewerkt aan een nieuwe MOO-suite, de doorvoer van de jaarovergangen en lancering van iPad-beheer; een mooie nieuwe feature in Apparaatbeheer. Maar we helpen niet alleen op afstand, ook op locatie. Ben jij ICT-coördinator en zie je op tegen al dat werk om het netwerk en hardware klaar te maken voor het nieuwe schooljaar? Ben je nieuw in je rol als ICT-coördinator? Of heb jij veel iPads die je in Apparaatbeheer op wilt nemen? Dan staan wij voor je klaar.

Bericht lezen
27 juni Blogs

Waarom I-Coaches onmisbaar zijn als je werk wilt maken van digitale geletterdheid

Rik Hooftman, Onderwijsadviseur

Dit is deel twee in een blogserie over het belang van I-Coaches in het primair onderwijs. De vorige keer heb ik beschreven waarin een ‘echte’ I-Coach zich onderscheidt van de traditionele ICT-coördinator. In deze aflevering wil ik de I-Coach plaatsen in het kader van een thema waar alle scholen mee aan de slag moeten: digitale geletterdheid.

Bericht lezen
23 juni Product updates

Helemaal up-to-date!

De belangrijkste updates & nieuwe features op een rij

We hebben de afgelopen maanden niet stilgezeten. We hebben een aantal veelvoorkomende suggesties uit de verschillende productborden opgepakt. Het resultaat is een aantal updates en lancering van nieuwe features die het werk voor de ICT-coördinator of leerkracht een stuk makkelijker maakt.

Bericht lezen

Laat ze leren

Kinderen maken de wereld van morgen. Daarom verdienen ze het best mogelijke onderwijs. Onderwijs waarin ICT een belangrijke ondersteunende rol speelt. Heutink ICT zorgt ervoor dat scholen niet alleen beschikken over de juiste ICT-middelen, maar ook weten wat de mogelijkheden zijn en er probleemloos mee kunnen werken. Naast leverancier zijn wij de partner die het onderwijs durft uit te dagen met ideeën over technologie en toepassingen. 

Over ons

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

De ontwikkelingen op ICT-gebied volgen elkaar razendsnel op. Ook in het onderwijs. Wij verzamelen de meest actuele en interessante updates voor je in onze maandelijkse nieuwsbrief, zodat je altijd op de hoogte bent. Wil je zeker weten dat je niets mist? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico