Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.

Klantcase: SG Newton

Een speciaal ontwikkelde ICT-vaardighedenscan voor leerlingen

Voor Scholengemeenschap Newton in Hoorn hadden we al scholing op het gebied van digitale geletterdheid voor docenten mogen verzorgen. In het verlengde daarvan kregen we het verzoek om eens te toetsen hoe digitaal vaardig de leerlingen eigenlijk waren.

Peter Hoogland kreeg als docent digitale geletterdheid vanuit de schoolleiding het verzoek om de digitale vaardigheden van de leerlingen te toetsen. Toen hij nergens een geschikte nulmeting kon vinden, vroeg hij zijn contactpersoon bij Heutink ICT om hulp. Zo kwam in co-creatie een unieke ICT-vaardighedenscan voor leerlingen tot stand. Peter: “We hopen hiermee een goed beeld te krijgen van de vaardigheden, individueel en op klasniveau, en ook klassen met elkaar te kunnen vergelijken. In het nieuwe schooljaar wil ik alleen de eerste klassen de scan laten doen, op het moment dat ze binnenkomen en dan aan het eind van het schooljaar nog een keer. Zo kunnen we zien wat ze in de tussentijd hebben geleerd en wat ze eventueel nog nodig hebben om straks goed voorbereid te zijn op de examenstof. Deze data gebruik ik ook ter evaluatie en aanscherping van het programma.”

Op maat gemaakte ICT-vaardighedenscan als nulmeting

Op maat gemaakte ICT-vaardighedenscan als nulmeting

“Ik merkte gewoon dat veel leerlingen niet computervaardig waren”
Lees Peter's hele verhaal

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico