Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

“Heutink ICT is een professionele partij die goed meedenkt”

Begin 2023 vroeg het Baarnsch Lyceum ons een migratie naar Microsoft te begeleiden. In de periode die volgde, kregen we nog diverse aanvullende opdrachten, waaronder het uitvoeren van onze Securityscan Normenkader.

Over het Baarnsch Lyceum

Het Baarnsch Lyceum biedt onderwijs in drie typen: havo, atheneum en gymnasium. De school wordt gekenmerkt door een persoonlijke, haast gemoedelijke sfeer en staat bekend om de uitstekende resultaten die doorgaans worden behaald.

Expertise

Mark Manders heeft als rector-bestuurder van het Baarnsch Lyceum ook de portefeuille ICT onder zijn hoede. “Vanuit die rol heb ik – samen met mijn interim-voorganger – een analyse gemaakt van zaken waarin we een verbeterslag moesten maken. Daaruit kwam naar voren dat we een ICT-omgeving hadden die niet bepaald AVG- en hackerproof was. Het afgelopen jaar hebben we flink geïnvesteerd om daar verandering in te brengen. Een belangrijke stap in dat verband was de migratie van Google naar Microsoft 365. Daarbij hebben we ons direct gerealiseerd dat we zelf de vereiste expertise niet permanent in huis hebben. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een mooie modus tussen outsourcen en dingen zelf blijven doen.”

Keuze

Na een aantal selectiegesprekken met diverse partijen viel de keuze op Heutink ICT. “Zij toonden in hun verhaal de meeste deskundigheid, van het voortraject tot en met de implementatiestrategie. Ze stonden ook open voor specifieke wensen van onze kant, het was duidelijk dat ze dit vaker hadden gedaan. Ik heb op geen enkel moment spijt gehad van deze keuze, het is allemaal goed verlopen.” Met betrekking tot het beheer zijn de taken nu duidelijk verdeeld. “De operationele gang van zaken is en blijft in handen van onze interne ICT’ers. Zodra het technisch wat complexer wordt, komt Heutink ICT in beeld. Ik heb ook regelmatig contact met Heutink ICT als het gaat over strategisch/tactische vragen.”

Gestructureerd

Manders is enthousiast over het proces van de Securityscan Normenkader. “Vooraf hebben we een aantal documenten moeten aanleveren. Tijdens de fysieke sessie zijn degenen die bij ons op school met ICT te maken hebben bevraagd. Het normenkader is zo uitgebreid dat je zelf af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Juist daarom is deze gestructureerde aanpak heel prettig. Je krijgt per punt inzicht in waar je staat en wat er eventueel nog moet worden gedaan. De scan belicht ook quick wins waarmee je kunt beginnen.”

Bewustwordingscampagne

Om nog meer werk te maken van gegevensbeveiliging overweegt Manders op afzienbare termijn ook gebruik te maken van de bewustwordingscampagne die Heutink ICT aanbiedt. “Op het gebied van privacy en security kun je het allemaal heel mooi bedenken, maar het staat of valt met de manier waarop individuele medewerkers ermee omgaan.”

Professioneel

Tijdens een gezamenlijk evaluatiemoment gaf Mark Manders Heutink ICT een ruime 8 voor de geleverde dienstverlening. “Ik ben dan ook echt tevreden. Heutink ICT is voor mij een professionele partij die goed meedenkt en ook reflecteert op hoe dingen gelopen zijn. Ze trekken snel aan de bel als ze zich zorgen maken over bepaalde zaken maar reageren ook vlot op vragen die voorliggen. Er zijn hier en daar wel eens wat aandachtspuntjes geweest, maar ik merkte dat die ook direct werden opgepakt als leermomenten. Al met al vind ik Heutink ICT een betrouwbare externe partner die de deskundigheid biedt die wij in eigen huis nooit zouden kunnen genereren.”

Meer klantcases

11 juni Klantcases

Klantcase: Movare

Bij Onderwijsstichting MOVARE in Zuid-Limburg lag een flinke uitdaging klaar voor de 46 scholen. De stichting zocht, mede door de introductie van het normenkader, naar een onderwijsinhoudelijke ICT-partner die technische bagage meebrengt op gebied van privacy en security en een moderne DLWO in huis heeft. Vanuit die intentie is Heutink ICT met Movare aan de slag gegaan om de digitalisering te professionaliseren. Met de MOO Suite als centrale platform.

Bericht lezen
29 mei Klantcases

Klantcase: SNZ Rotterdam

Voor een aantal docenten van de Rotterdamse scholengroep SNZ verzorgde Heutink ICT de opleiding Specialist Digitale Geletterdheid. Als onderdeel van deze op maat geleverde opleiding werd op verzoek ook een extra sessie over A.I. aangeboden.

Bericht lezen
28 mei Klantcases

Klantcase: Baarnsch Lyceum

Begin 2023 vroeg het Baarnsch Lyceum ons een migratie naar Microsoft te begeleiden. In de periode die volgde, kregen we nog diverse aanvullende opdrachten, waaronder het uitvoeren van onze Securityscan Normenkader.

Bericht lezen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico