Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.

Nieuws & inspiratie

De ontwikkelingen op ICT-gebied volgen elkaar razendsnel op. Ook in de wereld van het onderwijs. Wij verzamelen de meest actuele en interessante updates voor je. Zo ben je altijd op de hoogte. Met de filters kun je eenvoudig vinden waar jij naar op zoek bent.

14 mei

Onderwijsadviseur Marco helpt schoolbesturen met de eerste stappen in AI

Wie heeft er intussen nog niet geëxperimenteerd met ChatGPT, Microsoft Copilot of Google Gemini?

Bericht lezen
14 mei

Onze onderwijsadviseur Wim helpt schoolbesturen als privacy officer

Onze onderwijsadviseur Wim van der Veen combineert zijn rol van ICT-regisseur bij besturen steeds vaker met die van privacy officer.

Bericht lezen
1 mei

“Onze ICT-begroting is veel beleidsrijker geworden”

Onderwijsorganisatie mijnplein schakelde een ICT-regisseur van Heutink ICT in voor het ontwikkelen én uitvoeren van een strategisch beleidsplan op het gebied van ICT, passend bij een nieuwe koers die in 2019 werd ingezet.

Bericht lezen
1 mei

“Onze i-coaches staan nu een stuk steviger in hun schoenen”

Heutink ICT en PCBO ontwikkelden samen een tweejarig maatwerktraject voor i-coaches om te werken aan professionalisering en de implementatie van digitale geletterdheid in het onderwijs. De i-coaches moesten worden opgeleid tot experts met de kennis, ervaring en skills waar deze tijd om vraagt.

Bericht lezen
29 april

“Een goede basis om echt werk te gaan maken van het normenkader”

Blosse, één in opvang en onderwijs in Noord-Holland, was tot voor kort niet eens officieel klant bij Heutink ICT. Maar toen bovenschools ICT’er Jan Glorie onze Securityscan Normenkader ontdekte, kwam daar verandering in.

Bericht lezen
3 april

Omvangrijke Sharepoint inrichting en Microsoft 365 datamigratie voor Stichting LVO

Heutink ICT realiseerde voor LVO een overkoepelend intranet voor alle medewerkers en intranetten voor meerdere scholen. In het verlengde van dit project mochten wij ook de migratie verzorgen van data vanuit een private cloud naar de cloud van Microsoft.

Bericht lezen
13 maart

Terugblik op het bestuurdersevent: Veilig en verantwoord digitaal onderwijs

Eind januari vond ons bestuurdersevent plaats waarop we met bestuurders uit het onderwijs in gesprek gingen over de toekomst van digitaal onderwijs. We trapten de dag af met een presentatie van techjournalist Daniël Verlaan.

Bericht lezen
13 maart

Direct aan de slag met privacy en security? Dit zijn onze Quick Wins

In een wereld vol digitale bedreigingen is het cruciaal dat jij als organisatie je informatiebeveiliging serieus neemt. Maar waar begin je? Onze Quick Wins bieden een duidelijk startpunt om snel aan de slag te gaan met het verbeteren van de digitale veiligheid. Zonder het gevoel verdwaald te raken in het complexe normenkader.

Bericht lezen
7 maart

Concept kerndoelen digitale geletterdheid gepubliceerd

De concept-kerndoelen digitale geletterdheid zijn bekendgemaakt door SLO en het ministerie van OCW. Goed om te zien dat ze er zijn!

Bericht lezen

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

De ontwikkelingen op ICT-gebied volgen elkaar razendsnel op. Ook in het onderwijs. Wij verzamelen de meest actuele en interessante updates voor je in onze maandelijkse nieuwsbrief, zodat je altijd op de hoogte bent. Wil je zeker weten dat je niets mist? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico