Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

Microsoft voert verplichte MFA in voor Admin Portals

Vanaf 15 oktober 2024 wordt het voor alle beheerders van de Microsoft Azure Portal, Entra en Intune verplicht om Multi-Factor Authentication (MFA) te gebruiken. Dit is onderdeel van Microsofts Secure Future Initiative, dat zich richt op het verbeteren van de beveiliging tegen phishing en accountovername.

Wat betekent dit voor jouw organisatie?

Het is belangrijk om te weten dat deze verplichting alleen geldt voor beheeraccounts die toegang hebben tot de bovengenoemde adminportalen. Voor reguliere eindgebruikers is deze verplichting niet van toepassing.

Beheer je als school of bestuur zelf de toegang tot deze adminportalen, dan moet je ervoor zorgen dat MFA voor 15 oktober 2024 is ingeschakeld. Indien dit niet gebeurt, zullen beheerders bij hun eerstvolgende inlogpoging alsnog verplicht worden om MFA te registreren. Dit kan leiden tot verstoringen in toegang en werkprocessen.

Ons advies: schakel MFA in voor alle gebruikers

Ondanks dat deze verplichting enkel voor beheerders geldt, raden wij aan om MFA voor alle gebruikers binnen jouw organisatie te activeren. Het belang van MFA kan niet genoeg benadrukt worden, en helaas zien we dat deze maatregel nog lang niet overal is doorgevoerd.

Ook Microsoft zelf benadrukt dat MFA één van de meest effectieve beveiligingsmaatregelen is tegen de steeds groeiende en complexere cyberdreigingen. Dit is dus hét moment om MFA binnen je organisatie te implementeren.

Hoe wij kunnen helpen

We merken dat veel scholen terughoudend zijn om MFA te gebruiken, omdat het “onhandig zou zijn om elke dag op school te moeten authenticeren.” Gelukkig kunnen we bij de inrichting van MFA ook gebruik maken van Conditional Access. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld het IP-adres van de school op de veilige lijst plaatsen. Dit betekent dat MFA alleen wordt ingeschakeld wanneer medewerkers buiten het schoolnetwerk inloggen. Binnen de schoollocatie is aanvullende authenticatie dan niet nodig. Zo zorgen we ervoor dat MFA praktisch en gebruiksvriendelijk is voor het onderwijs.

Direct aan de slag met MFA

Wil je direct aan de slag met MFA of meer weten over andere beveiligingsmaatregelen die jouw organisatie kan nemen? Vraag het aan je accountmanager of neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Neem contact op

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico