Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht
Meer over deze klantcase Ga

“De schermen zijn robuust, de kwaliteit is goed”

Bij het Esdal College mocht Heutink ICT meedenken en adviseren over een passende invulling van de behoefte op het gebied van interactieve oplossingen. Op basis hiervan mochten wij alle scholen van het Esdal College voorzien van Predia touchscreens, inclusief Bytello software waarmee de schermen op afstand kunnen worden beheerd.

Voortgezet onderwijs in de breedte

Het Esdal College is onderdeel van Aurelia Onderwijs. Deze onderwijsgroep biedt voortgezet onderwijs in de breedte, van praktijkonderwijs tot en met gymnasium, met een focus op gouden kansen voor leerlingen. Aurelia Onderwijs is ontstaan door een bestuurlijke fusie van RSG Ter Apel, De Nieuwe Veste (Coevorden en Hardenberg) en het Esdal College (Borger, Emmen, Klazienaveen en Oosterhesselen). Roel-Jan Kuipers heeft binnen Aurelia Onderwijs de functie van Hoofd ICT. “Ik zorg ervoor dat er plannen worden gemaakt, budgetten worden gereserveerd en beleid wordt geschreven. Met een team van tien collega’s faciliteren en ondersteunen wij alles op het gebied van ICT.”

Argumenten

De keuze voor touchscreens van Predia berustte op meerdere argumenten. “We hebben goed marktonderzoek gedaan, waarbij we ook docenten betrokken hebben. Daaruit kwam een voorkeur voor Predia naar voren. De schermen zijn robuust, de kwaliteit is goed. Communiceren met de schermen met een extern device kan zowel via een kabel als met wifi. Wat ook meespeelde was een gunstige prijs en het feit dat we Heutink ICT zien als een betrouwbare partner.”

Goede geluiden

Om iedereen te laten wennen aan het werken met touchscreens, koos het Esdal College in eerste instantie voor een basismodel, de Predia Touch Swift. “Maar dan wel met mogelijkheden voor uitbreidingen, zodat we op termijn bijvoorbeeld ook borden specifiek geschikt voor wiskunde kunnen aanschaffen. Naast touchscreens hebben we een aantal non-touch borden aangeschaft, die voornamelijk worden ingezet als informatiescherm.” De nieuwe Predia schermen vallen bij iedereen in de smaak. “Wij zijn tevreden en we ontvangen ook goede geluiden vanuit de scholen.”

Meedenken

De samenwerking met Heutink ICT bevalt Roel-Jan uitstekend. “Het is een makkelijk te bereiken organisatie, het contact is altijd goed. En ze luisteren ook echt naar onze mening en input. Om een voorbeeld te noemen: wij hadden het idee dat het praktischer zou zijn om de speakers bovenaan in plaats van onderaan de touchscreens te plaatsen. Bij de nieuwe versie van onze schermen is dat ook inderdaad gebeurd. Over de doorontwikkeling van Bytello denken we eveneens actief mee, zodat we er samen een nog beter toepasbaar product van kunnen maken.”

Meer weten over de mogelijkheden van Predia?

Onze specialisten helpen je graag verder. Neem contact met ons op.

Vraag een adviesgesprek aan

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico