Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

“Ik heb echt het gevoel dat ik hier nog veel kan leren”

Raymon Knol (24) werkt bij Heutink ICT sinds april 2023. Een jaar later maakte hij al een mooie vervolgstap in zijn loopbaan binnen het bedrijf. Een gesprek met een collega die naast zijn 32-urige werkweek ook nog een pittige hbo-opleiding in deeltijd volgt.

Kun je iets vertellen over je voorgeschiedenis?

“Ik heb eerst de mbo-opleiding ICT-beheer Niveau 4 gedaan. Tijdens het laatste halfjaar daarvan heb ik stage gelopen bij een IT-bedrijf in Hoogeveen, waar ik na mijn opleiding mocht blijven. Ik deed daar voornamelijk support, maar het was een klein team, dus ik ging ook wel naar klanten toe en was betrokken bij projecten. Zodoende heb ik in die tijd een brede ervaring opgedaan. Terwijl ik daar werkte, ben ik in deeltijd ook een vervolgstudie gaan doen: de hbo-opleiding ICT Infrastructure Design & Security.”

Wat vind je het leuke aan je nieuwe functie?

“Ik heb nu natuurlijk minder contact met klanten dan voorheen, maar technisch is het wel uitdagender. Inhoudelijk ook trouwens: in plaats van problemen op te lossen ben ik nu meer bezig met hoe ik een klant nu zodanig kan faciliteren dat hij straks geen problemen ervaart. In dat opzicht is deze functie ook lekker afwisselend, omdat elke klantomgeving anders is en elke klant andere wensen heeft. Al met al vind ik dat een mooie stap heb gemaakt.”

Heb je verder nog ambities?

“Uiteindelijk lijkt het me heel mooi om de cybersecuritykant op te gaan. Misschien in een functie als analist, of als expert voor klanten, dat kan allebei. Het lijkt me gewoon gaaf om met die expertise aan de slag te gaan. Ik wil in ieder geval graag in de techniek blijven, en wat dat betreft liggen er hier binnen Heutink ICT nog genoeg kansen voor me.”

Hoe ervaar je Heutink ICT als werkgever?

“Heel prettig. Ze denken met je mee en helpen je als het nodig is. De sfeer tussen de collega’s is ook prima. Op de support-afdeling waren we allemaal vrij jong, daar was het vaak net of je met een groep vrienden aan het werk was. Nu op het Projectbureau ben ik ineens de jongste, maar dat heeft ook wel weer wat. De gesprekken worden wat serieuzer en ik heb echt het gevoel dat ik hier nog veel kan leren. Ik combineer mijn werk ook nog steeds met mijn deeltijdopleiding, dat lukt goed. En als ik echt even tijd nodig heb voor school, krijg ik die ook.”

Ga met ons in gesprek

Wil jij weten hoe het is om bij Heutink ICT te werken? Onze Recruiter Elien vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

Stuur Elien een e-mail

Gerelateerde artikelen

15 augustus

Van een leuke en leerzame stage naar een mooi vakantiebaantje

Susanna Koskamp studeert bedrijfskunde aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. In het tweede jaar van haar studie liep ze een half jaar stage bij Heutink ICT.

Bericht lezen
20 juli

“Fijn dat ik kon doorgroeien naar accountmanagement”

Marjolein ten Dam kwam in 2016 bij Heutink ICT in dienst als medewerker op de verkoop binnendienst. Inmiddels is ze bezig binnen ons bedrijf een mooie stap te zetten naar de functie van accountmanager.

Bericht lezen
27 oktober

“In een paar jaar van stagiair tot fulltime softwareontwikkelaar”

Met sommige dingen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Dat ondervond ook Job Jonkers (25). Hij verwierf al in een pril stadium van zijn Saxion-opleiding Software Engineer een bijbaantje bij Heutink ICT.

Bericht lezen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico