Ga terug
Een ideaal vertrekpunt met de Securityscan Normenkader
Waar sta je op dit moment precies ten opzichte van het normenkader? Met deze uitgebreide scan brengen onze specialisten alles in kaart.
Terug naar overzicht

“In een paar jaar van stagiair tot fulltime softwareontwikkelaar”

Met sommige dingen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Dat ondervond ook Job Jonkers (25). Hij verwierf al in een pril stadium van zijn Saxion-opleiding Software Engineer een bijbaantje bij Heutink ICT. Inmiddels is hij als full-stack developer een vaste waarde in een van onze ontwikkelteams.

Hoe is het allemaal begonnen?

“Na het eerste jaar van mijn opleiding ben ik bedrijven gaan mailen om te vragen of er vacatures waren op het gebied van softwareontwikkeling. Een van die bedrijven was Heutink ICT. Daar kreeg ik in september al een plekje in het contentteam, waar ik in het begin vooral bezig was met hand- en spandiensten, technisch nog niet heel uitdagend. Ongeveer een half jaar later ben ik daadwerkelijk aan de slag gegaan als softwareontwikkelaar, bij een team dat zich bezighield met het platform Klasbord Ouderapp. Hoewel het een parttime baantje was, naast mijn studie, kreeg ik wel echt verantwoordelijkheden en de ruimte om mezelf te ontwikkelen. Mijn ervaren teamgenoten namen ook de tijd om te kijken hoe ik dingen aanpakte en hoe ze dat zelf zouden hebben gedaan. De focus lag echt op het schrijven van goede code. Het was niet van ‘als het werkt is het goed’. Alles wat ik schreef werd uitvoerig getest en ook de code zelf werd heel kritisch bekeken. Als het beter kon, vertelden ze me hoe ik dat dan zou moeten doen. Dat was voor mij heel leerzaam.”

En toen moest de eigenlijke stage nog komen?

“Inderdaad, dat was aan het begin van mijn derde studiejaar; een stage van een half jaar, die ik in hetzelfde team heb gedaan. Dat was natuurlijk wel handig, want ik kende iedereen al. Na de stage hield ik mijn bijbaan tot halverwege mijn vierde studiejaar, toen ik moest gaan afstuderen. Mede op advies vanuit de opleiding ben ik toen ook eens om me heen gaan kijken en heb ik een tijdje gewerkt bij een veel kleiner bedrijf. Dat was interessant, maar uiteindelijk wilde ik toch graag terug naar Heutink ICT, waar ik gelukkig weer welkom was. Uiteindelijk heb ik me zo in een paar jaar kunnen ontwikkelen van stagiair tot fulltime softwareontwikkelaar.”

Hoe was het om terug te komen?

“Ik kreeg het gevoel dat ze echt hun best hadden gedaan om een plek te vinden die bij me past, zowel inhoudelijk als qua collega’s. Zo ben ik onderdeel geworden van het device management-team. Ik was eigenlijk wel verrast dat ik die functie kreeg, want er stonden geen vacatures voor open. Ondertussen heb ik een vast contract en zit ik goed op mijn plek binnen het team. Ik werk nu voornamelijk aan Apparaatbeheer, een portaal waarmee scholen eenvoudig zelf hun devices kunnen beheren. Het is voor een deel onderhoudswerk, zoals restricties toevoegen en bugjes oplossen. Maar ik heb ook veel ruimte gekregen om de bestaande functionaliteit van het portaal uit te breiden met ondersteuning voor iPads. Daar heb ik best een grote rol in mogen spelen.”

Wat kun je zeggen over de sfeer bij Heutink ICT?

“Gezellig, en mensen zijn altijd wel bereid om je te helpen, ook vanuit andere teams. Wat ik ook bijzonder vind, is dat je niet het gevoel hebt dat je bij een groot bedrijf werkt. Het voelt kleiner dan het eigenlijk is, en dat ligt mij heel goed.”

Heb je nog tips voor studenten die nu in jouw toenmalige schoenen staan?

“Zorg dat je zo snel mogelijk praktijkervaring opdoet op jouw vakgebied. Zoek daarbij mensen op die de tijd hebben om je te begeleiden en verder te helpen. Pas op dat je niet ergens terecht komt waar je alleen maar gezien wordt als iemand die voor weinig geld aan het werk kan worden gezet. Zorg ervoor dat een stage of bijbaantje ook een investering in jezelf is.”

Ga met ons in gesprek

Wil jij weten hoe het is om bij Heutink ICT te werken? Onze Recruiter Elien vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

Stuur Elien een e-mail

Gerelateerde artikelen

2 augustus

“Van de afgelopen tien jaar is niet één jaar hetzelfde geweest”

Robert Verbeek studeerde Commerciële Economie aan Saxion. In zijn studietijd werkte hij onder meer als barman, postbode en verkoper bij een speelgoedwinkel. Inmiddels is hij alweer een jaar of tien in dienst bij Heutink ICT, waar hij begon als verkoper op de binnendienst.

Bericht lezen
1 juli

“Als je doelen hebt, kun je stappen zetten”

Sefa Yaldiz volgde de opleiding Netwerkbeheerder Niveau 4 aan het ROC. Toen het tijd was voor zijn stage, was hij welkom bij Heutink ICT als stagiair netwerkspecialist.

Bericht lezen
19 oktober

“Een functie die past bij wat ik altijd al graag wilde”

Maikel Wolsink begon in 2015 bij Heutink ICT als stagiair netwerkspecialist en is vervolgens nooit meer weggegaan.

Bericht lezen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico