Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

“Als je doelen hebt, kun je stappen zetten”

Sefa Yaldiz volgde de opleiding Netwerkbeheerder Niveau 4 aan het ROC. Toen het tijd was voor zijn stage, was hij welkom bij Heutink ICT als stagiair netwerkspecialist. “En dat beviel van beide kanten zo goed dat ik nooit meer weg ben gegaan.”

Hoe zag je begintijd bij Heutink ICT eruit?

“Als stagiair deed ik vooral ondersteunende werkzaamheden bij migraties en installaties. Af en toe had ik ook storingsdienst. Het waren vooral kleine projectjes waarin ik optrok met een medior of senior netwerkspecialist. In het verlengde van mijn stage ben ik in dienst gekomen. Ik ben begonnen op de servicedesk. Daar had ik het enorm naar mijn zin; een heel leuk team en een super werksfeer. Maar na een jaar of twee was ik toe aan wat meer uitdaging. Ik kreeg toen de mogelijkheid om een soort hybride functie te gaan vervullen, met enkele dagen buitendienst en enkele dagen binnendienst. In diezelfde periode ging Heutink ICT ook voor het eerst aan het werk voor een stichting in het voortgezet onderwijs. Een flinke stap, en ik werd aangewezen als verantwoordelijke vanuit de servicedesk. Dat vond ik een hele eer.”

Zie je binnen Heutink ICT nog vervolgstappen?

“Mijn ambitie is om ooit netwerkbeheerder te worden. Realistisch gezien ben ik daar nu nog niet klaar voor, ik heb nog veel te leren. Maar het is wel een doel dat ik voor ogen heb, en als je doelen hebt, kun je stappen zetten en je droom achterna gaan. Maar voor dit moment richt ik me vooral op het verzamelen van de kennis en ervaring die ik nodig heb. Het mooie van werken bij Heutink ICT is dat je veel zelf in de hand hebt. Als je gewoon altijd op een goede manier je ding blijft doen, is dat prima. Maar als je meer wilt, en je hebt je ambitie ook kenbaar gemaakt, dan zal het bedrijf er alles aan doen om je te helpen door te groeien naar de functie die je voor ogen hebt.”

En de werksfeer, is die overal net zo goed als toen bij de servicedesk?

“Zeker, binnen Heutink ICT heerst een vrije cultuur waarin mensen echt leuk met elkaar omgaan. Dat geldt ook voor de contacten tussen managers en hun medewerkers, je hebt het gevoel dat er geen hiërarchie bestaat. Er is ruimte voor een praatje en een geintje, als het werk maar op tijd af is. Dus ik werk hier met veel plezier. Sterker nog: ik zeg wel eens dat mijn werk mijn hobby is!”

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico