Ga terug
Een ideaal vertrekpunt met de Securityscan Normenkader
Waar sta je op dit moment precies ten opzichte van het normenkader? Met deze uitgebreide scan brengen onze specialisten alles in kaart.
Terug naar overzicht

“Een functie die past bij wat ik altijd al graag wilde”

Maikel Wolsink begon in 2015 bij Heutink ICT als stagiair netwerkspecialist en is vervolgens nooit meer weggegaan. Dat wil zeggen: bijna nooit. Gelukkig bleek die korte zijstap naar een andere werkgever al snel een vergissing...

Hoe ben je hier ooit beland?

“Op het ROC van Twente heb ik de opleiding ICT-beheer gedaan, gevolgd door de opleiding Netwerkbeheer. Toen het tijd werd voor mijn stage, sprak ik een jongen die stage liep bij Heutink ICT en erg enthousiast was over het bedrijf en de sfeer. Zo ben ik hier in 2015 gestart. Ik was eigenlijk van plan om na mijn opleiding door te gaan naar het hbo. Omdat ik in januari al klaar was op het mbo, heb ik gevraagd of ik hier niet nog een half jaartje kon blijven. Om te leren, ervaring op te doen en natuurlijk wat geld te verdienen. Dat vonden ze goed, en in februari 2016 ben ik begonnen met eerstelijnswerk op de servicedesk.”

En dat is kennelijk goed bevallen?

“Ja, ik vond het werk erg leuk en vanuit mijn team en afdeling kreeg ik veel waardering. Dus toen ik de kans kreeg, ben ik uiteindelijk gebleven. Al vanaf het begin heb ik in doelstellingsgesprekken samen met mijn teamleider gekeken waar ik naar toe zou willen in mijn carrière. Ik heb daarbij steeds aangegeven dat ik graag een leidinggevende functie zou willen. Daar werd vanuit het bedrijf positief op gereageerd: ja, dat is gaaf, daar gaan we de komende jaren met z’n allen aan werken.”

Ben je steeds op de servicedesk blijven werken?

“Op een gegeven moment heb ik de overstap gemaakt naar de buitendienst, als netwerkspecialist bij het projectbureau. Daar heb ik heel veel geleerd. Maar twee jaar later deed zich bij een ander bedrijf een aantrekkelijke kans voor om nog meer technische kennis te vergaren. Daar ben ik toen begonnen als IT-consultant voor de zakelijke markt. Het was een afwisselende functie, ook omdat het niet zo’n groot bedrijf was, maar het bracht me toch niet wat ik had gehoopt. Na acht maanden was ik gelukkig welkom om terug te keren bij Heutink ICT. Ik kreeg een functie die een combinatie was van wat ik eerder had gedaan, half IT-Support Specialist en half netwerkspecialist. In overleg met mijn leidinggevende hebben we mijn traject richting een leidinggevende functie ook weer opgepakt. En met succes: sinds 1 maart dit jaar ben ik operationeel coördinator van de servicedesk. Nu heb ik dus een functie die past bij wat ik altijd al graag wilde."

Heb je het naar je zin in je nieuwe functie?

“Ja, ik haal er veel voldoening uit om te proberen met ons team steeds beter te presteren. Wat het bij Heutink ICT extra leuk maakt, is de sfeer van een familiebedrijf, met veel warmte en openheid. Als je een vraag hebt, kun je altijd bij iemand terecht. Ook heb ik ontdekt dat de wereld van het onderwijs mij beter ligt dan dat hele zakelijke. Het is allemaal net wat persoonlijker en gemoedelijker. In mijn volgende stap hoop ik teamleider te kunnen worden. Het bedrijf faciliteert dat ook, door kansen en middelen te bieden om je ambities waar te maken. Als coördinatoren krijgen we in mei bijvoorbeeld een training in Nieuwegein, gericht op leiding geven, delegeren en dat soort zaken. Al met al ben ik heel blij om weer terug te zijn.”

Ga met ons in gesprek

Wil jij weten hoe het is om bij Heutink ICT te werken? Onze Recruiter Elien vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

Stuur Elien een e-mail

Gerelateerde artikelen

27 oktober

“In een paar jaar van stagiair tot fulltime softwareontwikkelaar”

Met sommige dingen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Dat ondervond ook Job Jonkers (25). Hij verwierf al in een pril stadium van zijn Saxion-opleiding Software Engineer een bijbaantje bij Heutink ICT.

Bericht lezen
10 mei

“Je krijgt hier veel ruimte om zelf kansen te creëren en te pakken”

Nikki Hunder kwam bij Heutink ICT aan boord in juni 2018. Ze begon destijds als Accountmanager New Business en heeft sindsdien in diverse functies verschillende kanten van het bedrijf kunnen ontdekken. “Ik ben hier voorlopig nog niet uitgeleerd!”

Bericht lezen
1 juli

“Als je doelen hebt, kun je stappen zetten”

Sefa Yaldiz volgde de opleiding Netwerkbeheerder Niveau 4 aan het ROC. Toen het tijd was voor zijn stage, was hij welkom bij Heutink ICT als stagiair netwerkspecialist.

Bericht lezen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico