Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

Van een leuke en leerzame stage naar een mooi vakantiebaantje

Susanna Koskamp studeert bedrijfskunde aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. In het tweede jaar van haar studie liep ze een half jaar stage bij Heutink ICT. “De vacature was eigenlijk voor een fulltime stage, 40 uur in de week, maar omdat ik nog één dag per week naar school moest, was dat niet haalbaar. Gelukkig waren ze bij Heutink ICT heel flexibel. In overleg bleek het ook mogelijk om er 32 uur per week van te maken.”

Wat heb je gedaan tijdens je stage?

“Als stagiaire heb ik hoofdzakelijk meegewerkt op de verkoop binnendienst. Daar heb ik me beziggehouden met offerteaanvragen en orderverwerkingen. Het mooie van werken op deze afdeling is trouwens dat je ook in contact staat met allemaal andere afdelingen om zaken door te spreken en dingen af te stemmen. Voor mijn stageopdracht heb ik onderzocht hoe klantafspraken en contactgegevens beter geborgd konden worden in het CRM. Daarvoor heb ik een onderzoekje gedaan, mensen gesproken en uiteindelijk een advies geschreven voor een werkwijze voor het hele proces.”

Hoe heb je de stage ervaren?

“Vooraf wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten, ik had nog nooit stage gelopen. Maar ik werd heel warm ontvangen en voelde me al snel thuis. Het was echt leerzaam. Ik heb inzicht gekregen in mijn competenties en vooral ook geleerd hoe het is om in een team te werken bij een professionele organisatie. Hoewel het op de afdeling druk was, kon ik zelf aangeven als ik behoefte had aan meer tijd voor school of als ik graag juist even afleiding van school wilde. En zat ik ergens mee, dan kreeg ik de ruimte en mogelijkheid om mijn gevoel te delen. Ik was niet alleen ‘de stagiaire’, ik mocht ook gewoon Susanna zijn. Al met al heeft Heutink ICT me alle ruimte gegeven om me persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Ik heb geen moment spijt gehad van de keuze die ik heb gemaakt.”

Wat vond je het leukste aan je stage?

“Dat we samen, als team, ontzettend hard hebben kunnen werken maar daarnaast ook tijd hadden om een rondje te wandelen, te kletsen over het weekend, een puzzel te maken en vooral ook met elkaar te lachen. In het team heerste een fijne sfeer die je in de hele organisatie terugvindt, met veel Twentse gezelligheid en nuchterheid.

Je hebt er ook nog een vakantiebaantje aan overgehouden, toch?

“Inderdaad. In het verlengde van mijn stageopdracht lag er een klusje om accounts in het CRM te koppelen aan DUO, het landelijke systeem waar alle schoolaccounts in staan. Dat heb ik de afgelopen periode als vakantiewerk mogen doen. Ik vind het bijna jammer om straks weer naar school te moeten...”

Je hebt je stage afgerond met een 10 en een 9. Dat zijn nog eens cijfers!

“Ja, en dat kwam voor een deel doordat er weinig vormgerichte vereisten waren vastgesteld. Dat gaf mij de vrijheid om mijn eindverslag helemaal op mijn eigen manier vorm te geven. Ik heb er een mooi magazine van gemaakt, dat vond ik bij Heutink ICT passen. Daar heb ik van hen veel ondersteuning in gekregen, ze vonden het een erg leuk idee. Ik heb er zelf met veel plezier aan gewerkt.”

Ga met ons in gesprek

Wil jij weten hoe het is om bij Heutink ICT te werken? Onze Recruiter Elien vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

Stuur Elien een e-mail

Gerelateerde artikelen

27 oktober

“In een paar jaar van stagiair tot fulltime softwareontwikkelaar”

Met sommige dingen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Dat ondervond ook Job Jonkers (25). Hij verwierf al in een pril stadium van zijn Saxion-opleiding Software Engineer een bijbaantje bij Heutink ICT.

Bericht lezen
19 oktober

“Een functie die past bij wat ik altijd al graag wilde”

Maikel Wolsink begon in 2015 bij Heutink ICT als stagiair netwerkspecialist en is vervolgens nooit meer weggegaan.

Bericht lezen
20 juli

“Fijn dat ik kon doorgroeien naar accountmanagement”

Marjolein ten Dam kwam in 2016 bij Heutink ICT in dienst als medewerker op de verkoop binnendienst. Inmiddels is ze bezig binnen ons bedrijf een mooie stap te zetten naar de functie van accountmanager.

Bericht lezen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico