Ga terug
Een ideaal vertrekpunt met de Securityscan Normenkader
Waar sta je op dit moment precies ten opzichte van het normenkader? Met deze uitgebreide scan brengen onze specialisten alles in kaart.

Nieuws & inspiratie

De ontwikkelingen op ICT-gebied volgen elkaar razendsnel op. Ook in de wereld van het onderwijs. Wij verzamelen de meest actuele en interessante updates voor je. Zo ben je altijd op de hoogte. Met de filters kun je eenvoudig vinden waar jij naar op zoek bent.

1 september

Veilig leren en werken met Google? Vervang dan nu je oude Chromebooks!

SIVON en SURF zijn – mede namens de Nederlandse overheid - met Google overeengekomen dat de Chromebooks veilig gebruikt kunnen worden mits voldaan wordt aan een 4-tal stappen. Stap 4 is het vervangen van verouderde Chromebooks. Een noodzakelijke stap om de privacy te waarborgen en te voldoen aan alle relevante wet- en regelgeving.

Bericht lezen
31 augustus

Belangrijke beveiligingsmaatregelen in Microsoft 365 en Azure

Gisteren (op woensdag 30 augustus 2023) heeft APS IT een bericht gedeeld met al hun klanten over een groot incident bij een PO en VO school waar kwaadwillenden via een Microsoft 365-account zijn binnengedrongen op de Azure Portal van de scholen.

Bericht lezen
29 augustus

Klaar voor het normenkader?

In 2027 moeten alle scholen in Nederland voldoen aan de regels van het veelbesproken normenkader voor digitale veiligheid. Heel belangrijk, maar voor het onderwijs is het over het algemeen geen dagelijkse kost merken we.

Bericht lezen
25 augustus

Google Workspace past het inloggen op apps van derden vanaf 23 oktober 2023 aan

Als gebruiker ken je vast wel de knop “Inloggen met je Google-account”. Deze techniek wordt door Google gefaciliteerd om gebruikers eenvoudig en zonder het aan hoeven maken van een nieuw account in te laten loggen op websites en applicaties van derden.

Bericht lezen
17 augustus

Op een zorgeloze start van het nieuwe schooljaar

Aan het begin van een nieuw schooljaar wil je als leerkracht of ICT-coördinator graag goed uit de startblokken komen.

Bericht lezen
16 augustus

De inlogassistent is terug voor Windows

Deze manier van inloggen geldt voor leerkrachten als leerlingen. Tevens is ook het plaatjeswachtwoord voor leerlingen van de onderbouw vernieuwd!

Bericht lezen
20 juli

“Fijn dat ik kon doorgroeien naar accountmanagement”

Marjolein ten Dam kwam in 2016 bij Heutink ICT in dienst als medewerker op de verkoop binnendienst. Inmiddels is ze bezig binnen ons bedrijf een mooie stap te zetten naar de functie van accountmanager.

Bericht lezen
11 juli

Privacyrisico’s Google zijn voldoende opgelost. Dit moet je als school nog wel regelen!

De Nederlandse ministeries van Onderwijs en Justitie hebben aan de Tweede Kamer bevestigd dat Google zich voldoende heeft ingezet om de AVG te blijven naleven. Dit betekent dat onderwijsinstellingen in Nederland ook Google Workspace for Education kunnen blijven gebruiken of gaan gebruiken. Eerder dit jaar hebben SIVON en SURF de door Google genomen maatregelen n.a.v. de DPIA uit 2021 grondig onderzocht en beoordeeld.

Bericht lezen
27 juni

Digitaal veilig onderwijs volgens het normenkader

In april lanceerde het ministerie van OC&W in samenwerking met Kennisnet, de po- en vo-raad en SIVON het plan digitaal veilig onderwijs waarin het normenkader een centrale rol speelt.

Bericht lezen

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

De ontwikkelingen op ICT-gebied volgen elkaar razendsnel op. Ook in het onderwijs. Wij verzamelen de meest actuele en interessante updates voor je in onze maandelijkse nieuwsbrief, zodat je altijd op de hoogte bent. Wil je zeker weten dat je niets mist? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico