Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.

Nieuws & inspiratie

De ontwikkelingen op ICT-gebied volgen elkaar razendsnel op. Ook in de wereld van het onderwijs. Wij verzamelen de meest actuele en interessante updates voor je. Zo ben je altijd op de hoogte. Met de filters kun je eenvoudig vinden waar jij naar op zoek bent.

11 juli

Privacyrisico’s Google zijn voldoende opgelost. Dit moet je als school nog wel regelen!

De Nederlandse ministeries van Onderwijs en Justitie hebben aan de Tweede Kamer bevestigd dat Google zich voldoende heeft ingezet om de AVG te blijven naleven. Dit betekent dat onderwijsinstellingen in Nederland ook Google Workspace for Education kunnen blijven gebruiken of gaan gebruiken. Eerder dit jaar hebben SIVON en SURF de door Google genomen maatregelen n.a.v. de DPIA uit 2021 grondig onderzocht en beoordeeld.

Bericht lezen
27 juni

Digitaal veilig onderwijs volgens het normenkader

In april lanceerde het ministerie van OC&W in samenwerking met Kennisnet, de po- en vo-raad en SIVON het plan digitaal veilig onderwijs waarin het normenkader een centrale rol speelt.

Bericht lezen
26 juni

WSKO koos compleet voor Google

Bij WSKO (Westlandse Stichting Katholiek Onderwijs) werken zowel leerlingen als leerkrachten uitsluitend met het Google-platform en Chromebooks.

Bericht lezen
13 juni

Breng je les tot leven met de Epson laserprojectoren

Heb je nog oude projectoren in de klaslokalen hangen en zijn deze toe aan vervanging? Of wil je gewoon het beste beeldkwaliteit en een duurzame inzet van technologie? Dan is switchen naar een Epson laserprojector wat voor jou.

Bericht lezen
8 juni

Communicatie? De nieuwe MOO Suite maakt ’t steeds makkelijker!

Het is zover: met ingang van 1 juni is de bètaversie van de nieuwe MOO Suite de officiële versie geworden. De integratie van bestaande oplossingen als Startportaal, Basishub en Schermcontrole is intussen succesvol afgerond.

Bericht lezen
31 mei

De MOO Suite staat klaar!

Heutink ICT heeft in een update vandaag de volledige versie van de MOO Suite beschikbaar gesteld aan al hun klanten. De MOO Suite was in bèta versie al sinds 2 november op aanvraag beschikbaar.

Bericht lezen
22 mei

Adenium koos bewust voor een in-company-opleiding

Een groep ICT’ers van Adenium in Friesland volgde de opleiding Specialist Digitale Geletterdheid van Heutink ICT. Adenium had bewust gekozen voor een in-company-traject. Bovenschools ICT’er Anne-Jan Bruinsma legt uit waarom.

Bericht lezen
17 mei

Interactief lesgeven op een nieuw niveau

Guus Dreu heeft als facilitair manager bij het Niftarlake College een uitgebreid takenpakket, van het aansturen van diverse teams tot alles wat nodig is om de gebouwen in de gewenste conditie te houden.

Bericht lezen
2 mei

Verbeterde beveiliging in de Microsoft Authenticator-app

Microsoft voegt een extra beveiliging toe aan de tweestapsverificatie voor Microsoft 365 in de Microsoft-Authenticator app. Een gebruiker moet vanaf 8 mei een extra controlegetal invoeren om in te loggen op het Office365 account.

Bericht lezen

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

De ontwikkelingen op ICT-gebied volgen elkaar razendsnel op. Ook in het onderwijs. Wij verzamelen de meest actuele en interessante updates voor je in onze maandelijkse nieuwsbrief, zodat je altijd op de hoogte bent. Wil je zeker weten dat je niets mist? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico