Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

Heutink ICT en Presentis gaan samenwerking aan voor digitalisering van praktijk- en gespecialiseerd onderwijs

Heutink ICT en Presentis, specialist in digitale begeleiding van leerlingen in het praktijkonderwijs (pro) en het gespecialiseerd onderwijs (go), gaan samenwerken om het pro en het go te helpen bij de digitalisering van de onderwijsprocessen en een efficiënte en veilige inzet van ICT. De samenwerking krijgt vorm in een integratie van twee producten waarmee beide partners zich in de markt onderscheiden : de MOO Suite (Mijn Omgeving Online) van Heutink ICT en het digitaal leerlingbegeleidingssysteem van Presentis. De oplossing wordt op 20 september gepresenteerd tijdens de vierde landelijke conferentie vso – pro – (v)mbo.

"Het mooie van deze samenwerking is dat we scholen een leerlingvolg- en begeleidingssysteem bieden met een digitale leer- en werkomgeving, inclusief ICT-infrastructuur, dat als één geheel werkt."

- Peter Hubert, directeur Presentis

Leerling centraal

Presentis past goed in een tijd waarin de overheid serieus inzet op veilige systemen en het ontwikkelen van digitale basisvaardigheden, aldus Peter Hubert. “In het pro en go staat de individuele leerling nadrukkelijk centraal, ook in dit verband. De leerling moet zelf aan de slag kunnen met digitale vaardigheden, een eigen portfolio bijhouden, foto’s en video’s uploaden. Waarbij privacy en veiligheid natuurlijk ook van groot belang zijn. Ik werk zelf in het praktijkonderwijs en de vraag die wij als school hadden, kon niet worden beantwoord met de systemen die er al waren. Daarom zijn we zelf een systeem gaan ontwikkelen dat precies past bij wat pro- en go-scholen nodig hebben. Presentis is niet opgezet als een systeem voor leerkrachten maar als een systeem voor leerlingen waar leerkrachten ook mee werken. Bij ons is 99 procent van een leerlingdossier zichtbaar en toegankelijk voor leerling en ouders. Zo biedt Presentis niet alleen een middel om een dossier op te bouwen maar helpt het leerlingen ook dingen zelfstandig te leren en zich te ontwikkelen. Dat maakt Presentis echt uniek.”

Deskundige hulp bij visie, beleid en implementatie

Patrick Nijkamp benadrukt dat het inzetten van ICT en het ontwikkelen van digitale basisvaardigheden begint met een visie op digitalisering in het onderwijs. “Juist in het pro en go is het belangrijk dat scholen hier een visie op hebben, als basis voor beleid. Klanten van Presentis kunnen gebruik maken van onze beproefde diensten die wij in dit kader al jaren bieden. Onze onderwijsadviseurs helpen scholen te bouwen aan een visie en brengen de ICT-vaardigheden van de leerkrachten zorgvuldig in kaart. Vervolgens komen we met een passend professionaliseringsaanbod, met bijvoorbeeld workshops, bootcamps of complete opleidingen.”

De MOO Suite

De MOO Suite is de door Heutink ICT ontwikkelde digitale leer- en werkomgeving voor het primair en voortgezet onderwijs. De omgeving brengt alle applicaties van Heutink ICT bij elkaar, biedt controle over de devices in de klas en voorziet in efficiënt devicebeheer. Bovendien is er een naadloze aansluiting met alle voor het onderwijs relevante externe platformen, zoals Basispoort, Kennisnet Entree, Google Workspace for Education en Microsoft 365. Ook alle leerlingvolgsystemen en HR-applicaties zijn gekoppeld. De MOO Suite is intussen in gebruik bij ruim 2.000 scholen.

Meer over de MOO Suite

Over Heutink ICT

Heutink ICT is in Nederland marktleider in het digitaliseren van het funderend onderwijs (po en vo). Het bedrijf levert veilige ICT-omgevingen vanuit hoogwaardige technologie en biedt diensten en expertise om die technologie optimaal te laten renderen voor het leren en werken in het onderwijs. Dagelijks maken meer dan 500.000 gebruikers in het onderwijs gebruik van de platformen en systemen van Heutink ICT.

Meer over Heutink ICT

Over Presentis

Presentis is een speciaal voor het pro en go ontwikkelde webapplicatie met daarnaast een app voor leerlingen, ouders/verzorgers en collega’s. Deze totaaloplossing brengt de leerlingenadministratie, onderwijsinhoudelijke administratie, het plannen van onderwijs en begeleiding en zelfs het individuele rooster en digitale portfolio van de leerling samen in één systeem. Doordat Presentis is ontwikkeld door mensen uit de onderwijspraktijk, zijn alle onderdelen op een logische en efficiënte manier met elkaar verbonden. In korte tijd heeft al 60% van de pro-scholen voor Presentis gekozen. Ook werken reeds 25 go-scholen met Presentis.

Presentis wordt continu doorontwikkeld door een team van specialisten uit verschillende werkvelden. Daarbij wordt nauw samengewerkt met klanten, maar ook met een groot aantal partners en bedrijven uit het werkveld.

Meer over Presentis

Aan de slag met ICT in het praktijk- en gespecialiseerd onderwijs

Benieuwd naar de ICT-mogelijkheden in het praktijk- en gespecialiseerd onderwijs voor jouw school of stichting? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met een van onze specialisten.

Advies gesprek aanvragen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico