Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

Veilig leren en werken met Google? Vervang dan nu je oude Chromebooks!

SIVON en SURF zijn – mede namens de Nederlandse overheid - met Google overeengekomen dat de Chromebooks veilig gebruikt kunnen worden mits voldaan wordt aan een 4-tal stappen. Stap 4 is het vervangen van verouderde Chromebooks. Een noodzakelijke stap om de privacy te waarborgen en te voldoen aan alle relevante wet- en regelgeving.

Waarom moeten Chromebooks vervangen worden?

De in augustus uitgerolde Chrome-update is alleen beschikbaar op devices die nog in de support vallen. Op oude Chromebooks kunnen de nieuwe gebruikersvoorwaarden niet geaccepteerd worden en kunnen ook de wettelijk voorgeschreven privacysettings niet worden ingesteld. Daarmee voldoen oude Chromebooks die buiten de servicetermijn vallen (veelal ouder dan 5-7 jaar) niet meer aan de norm voor veilig en verantwoord gebruik.

Voor alle scholen die werken met Apparaatbeheer hebben we een inventarisatie gemaakt van oude Chromebooks. Jouw accountmanager neemt binnenkort contact met je op om jouw situatie te bespreken. Indien nodig kunnen we een voorstel uitwerken om de Chromebooks tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden te vervangen. Wil je direct weten hoeveel Chromebooks jij hebt die niet meer voldoen? Neem dan per mail contact op met de afdeling verkoop. Wil je zelf inventariseren welke Chromebooks niet meer voldoen. Dan kan dat op 2 manieren:

  1. Op een individueel device kun je de kenmerken inzien. Klik hier.
  2. In Apparaatbeheer kun je een CSV-export draaien waarin je een lijst genereert met alle Chromebooks en end-of-support data (Diezelfde actie kun je ook in Chrome Console uitvoeren als je geen Apparaatbeheer hebt).

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico