Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

Een succesvolle primeur voor de Presentis-koppeling

Carlo Bril, productmanager

Bij Heutink ICT zijn we continu bezig onze MOO Suite nog gebruiksvriendelijker en completer te maken. We gaan voor zoveel mogelijk functionaliteit met zo min mogelijk gedoe, en dat allemaal in één herkenbare look & feel.

"Het mooie van deze samenwerking is dat we scholen een leerlingvolg- en begeleidingssysteem bieden met een digitale leer- en werkomgeving, inclusief ICT-infrastructuur, dat als één geheel werkt."

- Peter Hubert, directeur Presentis

Meer regie voor scholen

Met een rechtstreekse koppeling behoren beperkingen als hierboven genoemd tot het verleden. Door deze koppelingen te ontwikkelen, geven we scholen meer regie over het inrichten en beheren van systemen. Het matchen van gebruikers, bijvoorbeeld, kun je als bovenschools ICT’er voortaan zelf gaan doen. En daar bovenop komen dan nog de generieke voordelen van ons koppelplatform Basishub. Zo wordt informatie van gebruikers automatisch gesynchroniseerd, ook met alle andere partijen die van belang zijn, zoals Microsoft en Google. Als je een nieuwe gebruiker aanmaakt, komt die direct in het systeem, met de juiste autorisaties voor toegang tot apps – zonder dat je er continu over hoeft na te denken of alles wel goed staat. Het spreekt trouwens vanzelf dat wij als Heutink ICT op de achtergrond altijd beschikbaar blijven als er toch vragen of problemen zijn.

Het verloop van het traject

Bij het ontwikkelen van de Presentis-koppeling hebben we nauw samengewerkt met Presentis en de school die een soort pilot-functie heeft vervuld, PrO Hardenberg. Om te beginnen hebben we alle wensen in kaart gebracht. Toen we dat helder hadden, hebben we een planning opgesteld. In de uitvoering hadden we steeds tweewekelijks overleg met Presentis om de lijnen kort te houden. We hebben samen opgetrokken in een partnership, en daardoor verliep de ontwikkeling soepel. We hebben ook veel gespard, getest en proefruns gedraaid. Daardoor verliep de echte livegang rimpelloos. Bij Pro Hardenberg hebben ze er volgens mij zelfs niets van gemerkt, want het systeem bleef gewoon draaien. Uiteraard stonden wij vanuit de techniek wel paraat om te kijken of alle seinen op groen stonden, maar dat was gelukkig het geval.

Over Presentis

Presentis is een speciaal voor het pro en go ontwikkelde webapplicatie met daarnaast een app voor leerlingen, ouders/verzorgers en collega’s. Deze totaaloplossing brengt de leerlingenadministratie, onderwijsinhoudelijke administratie, het plannen van onderwijs en begeleiding en zelfs het individuele rooster en digitale portfolio van de leerling samen in één systeem. Doordat Presentis is ontwikkeld door mensen uit de onderwijspraktijk, zijn alle onderdelen op een logische en efficiënte manier met elkaar verbonden. In korte tijd heeft al 60% van de pro-scholen voor Presentis gekozen en werken er al 25 go-scholen met dit systeem.

MOO Suite: dé educatieve suite voor het onderwijs

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en features van deze complete suite

Meer over MOO Suite

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico