Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

“Nu kunnen we ons onderwijs veel interactiever maken”

Stichting OVO (vier middelbare scholen en tien basisscholen in Gorinchem en de regio Merwe Donk) koos in 2023 voor Heutink ICT als ICT-partner. Dat betekende onder andere een overstap naar de MOO Suite en een migratie naar één Microsoft 365-omgeving. In het kader van deze samenwerking mochten wij ook meedenken en adviseren over de invulling van interactieve oplossingen in de klaslokalen van Omnia College in Gorinchem. Het resultaat: 24 opstellingen met Predia touchscreens. We spraken met Alexander Marakis, ICT-coördinator bij Omnia College.

Totaal digitale school

Alexander noemt Omnia College een totaal digitale school. “De leerlingen werken allemaal met laptops, die ze lenen van school. Op dat vlak hebben we met Heutink ICT al een sterke connectie opgebouwd, en die hebben we nu nog versterkt door te kiezen voor Predia touchscreens. Voorheen hadden we in al onze 24 lokalen televisies staan, dat was erg statisch. Met deze nieuwe schermen kunnen we ons onderwijs veel interactiever maken.”

Snel geïnstalleerd

Het installeren van de 24 schermen was gepland voor de herfstvakantie. Er waren vier dagen voor uitgetrokken. “Maar Heutink ICT heeft het in tweeënhalve dag voor elkaar gekregen, met een team van vijf mensen. Dat was echt indrukwekkend. Ze hebben heel netjes gewerkt en alle kabels zijn onzichtbaar weggewerkt.”

Beheer op afstand

Alexander is ook erg te spreken over de Bytello software die bij de Predia schermen is geleverd. “Daarmee kan ik op afstand alle schermen bedienen en beheren. Ik zie nu op mijn scherm alle 24 Predia-touchscreens en kan bijvoorbeeld bepalen hoe laat ze allemaal aan en uit gaan. En hebben we een open dag, dan kan ik met één klik een boodschap op alle schermen laten verschijnen.”

Inspirerend

De docenten werken met veel plezier met de Predia touchscreens en de standaard bijgeleverde tools. “Ze doen er dingen mee die voorheen niet mogelijk waren, en dat maakt ze blij. De mogelijkheden zijn echt onbeperkt. Je ziet ook dat docenten elkaar enthousiast vertellen wat ze allemaal gedaan hebben of van plan zijn met hun scherm. Dat werkt heel inspirerend.”

Over Omnia College
Omnia College afficheert zichzelf als ‘de technische school van de toekomst’ en biedt alle opleidingen van het vmbo. Bijzonder is dat studenten in de eerste twee jaar verschillende richtingen mogen uitproberen.

Meer weten over de mogelijkheden van Predia?

Onze specialisten helpen je graag verder. Neem contact met ons op.

Vraag een adviesgesprek aan

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico