Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

Movare zet met de MOO Suite een flinke stap in ICT-professionalisering

In april 2024 werd de implementatie van de MOO Suite voor alle scholen van Onderwijsstichting MOVARE afgerond. De projectgroep van Heutink ICT evalueerde dit voorjaar het project met de beleidsadviseur ICT/IBP en de bovenschoolse ICT’er van Movare die daarvoor naar Hengelo kwamen voor een kennismaking met de hele Heutink ICT organisatie. De conclusie? We kijken terug op een zeer succesvolle migratie en kijken ernaar uit om samen stappen te zetten in digitaal onderwijs bij Movare.

Over Movare

Onderwijsstichting Movare heeft 41 basisscholen, 1 taalschool, 3 scholen voor speciaal basisonderwijs en 1 school voor speciaal (voortgezet) onderwijs), verdeeld over 54 locaties en biedt onderwijs aan 11.603 leerlingen met 1079 medewerkers.

Inzet op veilige en onderwijsgerichte ICT

De scholen van Movare hebben een zekere keuzevrijheid als het gaat om ICT-middelen en platformen maar Movare ziet wel toe op kwalitatief hoogwaardige, veilige ICT met aandacht voor de onderwijsinhoudelijke toepassing ervan in de praktijk, weet ook Court Eberson, bovenschools ICT’er bij Movare. “We nemen ICT heel serieus en zien dat ICT vandaag onmisbaar is in het onderwijs. We zien onszelf niet als early adapters maar volgen de bewezen technologie snel op. Omdat scholen daarbij hun eigen keuzes maken zijn er ook verschillen. Al hebben de meeste scholen Chromebooks op leerlingniveau en Windows devices voor de leerkracht. Er wordt dus met Google en Microsoft gewerkt maar wel met eenzelfde DLWO. 1-op-1 onderwijs is in de bovenbouw al de norm maar ook middenbouw gaat al die kant op. Ook hebben we een Apple-school.”

Een sterk partnerschap voor toekomstgericht onderwijs

Movare is een van de grootste primair onderwijs stichtingen in Limburg. In 2023 is een aanbesteding uitgeschreven om een ICT-partner te selecteren die kennis van het onderwijs had, een breed aanbod had qua dienstverlening maar vooral ook een echt partnerschap nastreeft. “En precies daarin wist Heutink ICT zich te onderscheiden,” aldus Court Eberson ook bovenschools ICT'er bij Movare; “Je hebt als stichting een grote verantwoordelijkheid als het gaat om privacy en security, de veiligheid van de gegevens van onze kinderen. Maar ook om kinderen onderwijs te geven dat aansluit bij de wereld van nu en kinderen helpt om daar wijs mee om te gaan. Dan heb je het over het normenkader maar ook over digitale geletterdheid. Mede doordat ICT en digitalisering steeds meer raakvlakken heeft met ons onderwijs ontstond bij ons de wens om een partner te vinden die in de volle breedte kan ondersteunen en echt de samenwerking op zoekt. Dat vonden we bij Heutink ICT eigenlijk al in de kennismaking. Maar bij de implementatie bleek dat pas echt. Vanaf moment één was er sprake van een echte samenwerking. Terwijl migraties in het verleden wel eens tot frustraties hebben geleid was deze implementatie naar de MOO Suite strak geregeld. Door de betrokkenheid was er direct vertrouwen dat we er wel uitkomen met elkaar. Dat is prettig want in zo’n groot project weet je zeker niet alles 100% vlekkeloos verloopt. Het gaat er dan om hoe je zaken oplost."

Meer klantcases

11 juni Klantcases

Klantcase: Movare

Bij Onderwijsstichting MOVARE in Zuid-Limburg lag een flinke uitdaging klaar voor de 46 scholen. De stichting zocht, mede door de introductie van het normenkader, naar een onderwijsinhoudelijke ICT-partner die technische bagage meebrengt op gebied van privacy en security en een moderne DLWO in huis heeft. Vanuit die intentie is Heutink ICT met Movare aan de slag gegaan om de digitalisering te professionaliseren. Met de MOO Suite als centrale platform.

Bericht lezen
29 mei Klantcases

Klantcase: SNZ Rotterdam

Voor een aantal docenten van de Rotterdamse scholengroep SNZ verzorgde Heutink ICT de opleiding Specialist Digitale Geletterdheid. Als onderdeel van deze op maat geleverde opleiding werd op verzoek ook een extra sessie over A.I. aangeboden.

Bericht lezen
28 mei Klantcases

Klantcase: Baarnsch Lyceum

Begin 2023 vroeg het Baarnsch Lyceum ons een migratie naar Microsoft te begeleiden. In de periode die volgde, kregen we nog diverse aanvullende opdrachten, waaronder het uitvoeren van onze Securityscan Normenkader.

Bericht lezen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico