Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

“De bedoeling is dat er een olievlek-effect ontstaat”

Voor een aantal docenten van de Rotterdamse scholengroep SNZ verzorgde Heutink ICT een in-company-versie van de opleiding Specialist Digitale Geletterdheid. Als onderdeel van deze op maat geleverde opleiding werd op verzoek ook een extra sessie aangeboden over A.I. (artificial intelligence).

Over SNZ

SNZ (Scholengroep Nieuw Zuid) is binnen de Rotterdamse stichting BOOR een samenwerkingsverband van vier vo-scholen: Einstein Lyceum, De Hef, OSG Hugo de Groot en het Olympia College. Met een breed onderwijsaanbod – van gymnasium tot praktijkonderwijs – maakt SNZ zich sterk voor onderwijs op hoog niveau. Motto: ‘de volgende stap in doorlopend leren’.

Ambassadeurs

Halima vertelt dat Heutink ICT enkele jaren geleden een ICT-vaardighedenscan uitvoerde bij SNZ. “Daaruit bleek dat er wel het een en ander moest gebeuren. Om daar een eerste invulling aan te geven, heeft Heutink ICT toen een Microsoft-basisvaardighedentraining verzorgd. Die is heel goed bevallen en zo hebben we ook de opleiding Specialist Digitale Geletterdheid ingekocht. We hebben een aantal collega’s geselecteerd om eraan deel te nemen, in de hoop dat zij straks als een soort ambassadeurs hun collega’s op sleeptouw nemen in de verdere ontwikkeling van digitale geletterdheid.”

Plan van aanpak

De collega’s die de opleiding volgen zijn over het algemeen erg tevreden, aldus Halima. “Zij gaan het geleerde implementeren in hun eigen school, te beginnen in hun eigen vakgroep en van daaruit verder in de hele school. De bedoeling is dat er een olievlek-effect ontstaat. De deelnemers zijn nu al een plan van aanpak aan het schrijven. Na de opleiding blijven ze met elkaar verbonden, onder meer via een speciaal aangemaakte Teams-omgeving. Het is belangrijk dat ze contact houden, want uiteindelijk moet er een SNZ-breed plan op tafel komen te liggen. Samen kunnen ze daar nu al een mooie basis voor leggen.”

Vraaggestuurd

Halima is enthousiast over de samenwerking met Heutink ICT. “De mensen met wie ik te maken heb, spelen op een goede manier in op wat wij willen en nodig hebben. Ze maken tijd vrij voor een intake vooraf en laten mij ook meedenken over presentaties die ze willen geven. Dat is nuttig, want ik ken het publiek natuurlijk goed en weet waar behoefte aan is. En als ik kijk naar de opleiding Specialist Digitale Geletterdheid: terwijl het traject al liep, heeft degene die de opleiding verzorgt nog maatwerk geleverd om in een specifieke behoefte van onze kant te voorzien. Al met al werkt Heutink ICT heel vraaggestuurd. Net zoals wij dat binnen SNZ met onze Academie proberen te doen.”

Lees meer klantcases

11 juni Klantcases

Klantcase: Movare

Bij Onderwijsstichting MOVARE in Zuid-Limburg lag een flinke uitdaging klaar voor de 46 scholen. De stichting zocht, mede door de introductie van het normenkader, naar een onderwijsinhoudelijke ICT-partner die technische bagage meebrengt op gebied van privacy en security en een moderne DLWO in huis heeft. Vanuit die intentie is Heutink ICT met Movare aan de slag gegaan om de digitalisering te professionaliseren. Met de MOO Suite als centrale platform.

Bericht lezen
29 mei Klantcases

Klantcase: SNZ Rotterdam

Voor een aantal docenten van de Rotterdamse scholengroep SNZ verzorgde Heutink ICT de opleiding Specialist Digitale Geletterdheid. Als onderdeel van deze op maat geleverde opleiding werd op verzoek ook een extra sessie over A.I. aangeboden.

Bericht lezen
28 mei Klantcases

Klantcase: Baarnsch Lyceum

Begin 2023 vroeg het Baarnsch Lyceum ons een migratie naar Microsoft te begeleiden. In de periode die volgde, kregen we nog diverse aanvullende opdrachten, waaronder het uitvoeren van onze Securityscan Normenkader.

Bericht lezen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico