Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.

Phishingcampagne

De verleiding om te klikken

Phishing is onder hackers een razend populair middel om (liefst privacygevoelige) gegevens buit te maken. De criminelen doen dat door e-mails te versturen waarmee ontvangers via een link naar een valse website worden gelokt. Een ernstig datalek kan het gevolg zijn. Wat doe je hiertegen en hoe voldoe je op dit gebied aan het normenkader?

Deze dienst maakt onderdeel uit van een bredere bewustwordingscampagne.

Plan een adviesgesprek Bewustwordingscampagne

Volgens schattingen van het CBS zijn er in 2022 in Nederland 2,2 miljoen mensen slachtoffer geworden van cybercrime. In een groot aantal gevallen ging het om phishing.

Bron: CBS

Continu aandacht voor Privacy & Security

Wij helpen besturen in het funderend onderwijs (po en vo) privacy en security vraagstukken vanuit een helder beleidskader te beantwoorden. Benieuwd wat wij hierin voor jou kunnen betekenen?

Bekijk ons aanbod
De aandacht vasthouden

Een repeterende cyclus

De ervaring leert dat de aandacht voor phishing na verloop van tijd verslapt. Daarom hebben wij de phishingcampagne opgezet als een cyclus die zichzelf herhaalt. De cyclus bestaat uit een aantal vaste onderdelen (het spreekt overigens vanzelf dat we ook eenmalig een phishingsimulatie voor je kunnen verzorgen).

  • Afspraken maken

    Tijdens een online meeting maken we met de directie en/of de (bovenschools) ICT’er afspraken over de opzet van de uit te voeren phishingsimulatie.

  • Phishingsimulatie uitvoeren

    Volgens de gemaakte afspraken voeren we een phishingsimulatie uit.

  • Resultaten presenteren

    In een online meeting presenteren we de uitslag van de phishingsimulatie aan de directie en/of de (bovenschools) ICT’er. Daarbij kijken we ook naar eventuele aanvullende wensen en spreken we af wanneer de volgende phishingsimulatie zal worden uitgevoerd.

Aan de slag met Privacy & Security?

Hoe krijg je grip op veilig digitaal onderwijs? En dat op zo’n manier dat je er zelf zo min mogelijk omkijken naar hebt? Heutink ICT helpt je verder!

Plan een adviesgeprek

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico