Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

“Ze luisteren echt naar wat de gebruiker belangrijk vindt” Lars en Tijs over hun rol als Insiders

Lars Timmermans en Tijs Grevink zijn de bovenschools ICT’ers van SKBG, een stichting met 17 basisscholen in Noord- en Oost-Gelderland. Naast deze functie staan beide heren ook nog ‘gewoon’ voor de klas. En als Heutink ICT Insiders leveren ze bovendien een bijdrage aan de ontwikkeling en optimalisatie van onze digitale oplossingen voor het onderwijs. Hoe gaat dat laatste eigenlijk in zijn werk? We vroegen het de heren zelf.

Wat hebben jullie met ICT?

Tijs: “Heel veel. Ik ben een gadgettype en houd mezelf goed op de hoogte van wat er allemaal gebeurt op dat gebied. Verder ben ik overtuigd van de adaptieve meerwaarde van ICT in het onderwijs. Als leerkracht gebruik ik zelf ook veel ICT en aanverwante middelen in mijn lessen Wetenschap & Techniek. ICT biedt geweldige mogelijkheden, mits je er eerst voor zorgt dat de basis – taal, rekenen, spelling en begrijpend lezen – stáát bij de leerlingen.” Lars: “Ik vind gadgets ook gaaf, maar mijn primaire affiniteit met ICT ligt toch op een ander vlak. Ik ben heel erg van de infrastructuur en vind het prachtig om zoveel mogelijk te automatiseren. De opkomst van artificial intelligence vind ik fascinerend, en dan met name de vraag hoe we het op een goede en verantwoorde manier kunnen gaan inzetten. Waar Tijs neigt naar de menselijke kant van ICT, zit ik meer aan de apparatuurkant. Ik denk dat we daarom zo’n sterk team zijn. We vullen elkaar heel goed aan. Het ICT-beleidsplan van onze stichting hebben we ook echt samen geschreven.”

Worden jullie als Insiders ook actief benaderd vanuit Heutink ICT?

Lars: “Jazeker. Zo hebben wij een tijdje geleden allebei een één-op-één Teams-sessie gehad met Nikki en een van haar collega’s. In die sessies lieten zij ons een hele reeks vernieuwingen in de MOO Suite zien. We konden onze mening geven over wat we wel en niet geslaagd vonden qua uitstraling en functionaliteit. Wat ik erg prettig vond, is dat er serieus werd geluisterd naar wat ik te zeggen had, ondanks het feit dat ik misschien wel de zestigste was aan wie ze hun vragen stelden. Het gesprek werd ook niet gestuurd, het was helemaal open en vrij.”

Jullie werken al met de bètaversie van de nieuwe MOO Suite. Hoe bevalt dat tot nu toe?

Tijs: “Als Insiders hadden wij al een half jaar voor de release in november toegang tot de bètaversie, om te helpen bij het testen en feedback te geven. Dingen die we in die fase aangaven, werden snel opgepakt en toegepast. Mede dankzij die goede voorbereiding merk ik nu weinig problemen in het gebruik, op wat kinderziektes na. Ik moet af en toe nog wel even terugschakelen naar de oude MOO, omdat nog niet alle functionaliteiten in de nieuwe versie zitten. Maar ik vertrouw erop dat dat helemaal goed komt. Ik vind de nieuwe omgeving ook kleurrijker en visueel aantrekkelijker.” Lars: “Daar heb ik weinig op aan te vullen. Ik ben vooral blij dat er in de nieuwe omgeving wordt gewerkt met de originele logo’s van de uitgeverijen. Dat maakt het een stuk makkelijker om de methode te vinden die je zoekt. En het feit dat alles ordelijk en strak is weergegeven, zorgt voor rust.”

Wat vinden ze bij jullie op school van de MOO Suite?

Lars: “Collega’s die nog niet met de MOO Suite werken, adviseer ik wel om dat toch te gaan doen. De oude MOO verdwijnt straks, daarom is het verstandig om nu vast te wennen aan die nieuwe omgeving.” Tijs: “Nog niet alle collega’s werken ermee. Maar degenen die dat wel doen, zijn enthousiast. En de leerlingen zijn eigenlijk allemaal positief. Ze vinden dat het er heel duidelijk uitziet en dat ze veel sneller hun tegeltjes kunnen vinden.”

- Foto: Lars

Wil je meer weten over de Heutink ICT Insiders?

Lees er alles over op onze website.

Meer over de Insiders

Gerelateerde artikelen

4 april

In de MOO Suite zijn lesgeven en beheren duidelijk gescheiden

In eerdere artikelen konden we je al laten weten dat de MOO Suite hard op weg is om het bètastadium te ontgroeien. En we zitten niet stil: na Schermcontrole hebben we intussen ook onze oplossing Basishub compleet geïntegreerd in de nieuwe omgeving.

Bericht lezen
16 maart

Schermcontrole werkt nu nóg prettiger

De nieuwe MOO Suite van Heutink ICT is zo opgezet dat applicaties die voorheen min of meer op zichzelf stonden compleet worden geïntegreerd, voor een optimale en uniforme gebruikerservaring. De eerste applicatie waarmee dat nu is gebeurd, is Schermcontrole.

Bericht lezen
15 maart

MOO Suite: de bètaversie is bijna de officiële versie!

Op de Klantendag van Heutink ICT, 2 november vorig jaar, lanceerden we de bètaversie van de MOO Suite. Een prachtige en uiterst functionele nieuwe omgeving, waar gebruikers voor kunnen kiezen met het schuifje ‘MOO Bèta’ op hun startpagina. In dit artikel leggen we je uit waarom het een goed idee is om dat schuifje snel op ‘aan’ te zetten.

Bericht lezen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico