Ga terug
Een ideaal vertrekpunt met de Securityscan Normenkader
Waar sta je op dit moment precies ten opzichte van het normenkader? Met deze uitgebreide scan brengen onze specialisten alles in kaart.
Terug naar overzicht

In de MOO Suite zijn lesgeven en beheren duidelijk gescheiden

In eerdere artikelen konden we je al laten weten dat de MOO Suite hard op weg is om het bètastadium te ontgroeien. En we zitten niet stil: na Schermcontrole hebben we intussen ook onze oplossing Basishub compleet geïntegreerd in de nieuwe omgeving.

Belangrijke stap voorwaarts

Met deze integratie hebben we opnieuw een belangrijke stap voorwaarts gezet ten opzichte van de huidige versie van MOO (die we voor het gemak ook wel kortweg aanduiden met MOO V2). De grote winst is dat we nu twee functies heel duidelijk van elkaar hebben gescheiden:

Startportaal is puur bestemd voor het primaire onderwijsproces. Hier kunnen leerkrachten met hun eigen leerlingen aan de slag, zonder te worden afgeleid door zaken die ze daar niet voor nodig hebben.

Basishub is de plek waar ICT’ers en bovenschools ICT’ers hun omgeving beheren. Zij kunnen hier personeelsleden, leerlingen en groepen beheren en per school de instellingen van de omgeving regelen.

Het wordt nog mooier

Met deze stap hebben we Basishub heel duidelijk neergezet als dé plek waar je als (bovenschools) ICT’er moet zijn om je omgeving te beheren. Onze ontwikkelaars zijn nu hard aan het werk om dit solide beheerplatform verder uit te bouwen tot een echt koppelplatform. Dat is vooral goed nieuws voor bovenschools ICT’ers, want zij hebben in Basishub straks inzicht in de complete omgeving en alle koppelingen die daarbinnen bestaan. We houden je op de hoogte van de vorderingen!

Wat vinden de gebruikers ervan?

"Handig, want beheer is wel degelijk iets anders dan de dagelijkse programma’s & erg fijn en overzichtelijk. Duidelijk welk gedeelte nu beheer is en wat het leerkrachtgedeelte is."

- Gebruikers van de MOO Suite

Gerelateerde artikelen

16 maart

Schermcontrole werkt nu nóg prettiger

De nieuwe MOO Suite van Heutink ICT is zo opgezet dat applicaties die voorheen min of meer op zichzelf stonden compleet worden geïntegreerd, voor een optimale en uniforme gebruikerservaring. De eerste applicatie waarmee dat nu is gebeurd, is Schermcontrole.

Bericht lezen
15 maart

MOO Suite: de bètaversie is bijna de officiële versie!

Op de Klantendag van Heutink ICT, 2 november vorig jaar, lanceerden we de bètaversie van de MOO Suite. Een prachtige en uiterst functionele nieuwe omgeving, waar gebruikers voor kunnen kiezen met het schuifje ‘MOO Bèta’ op hun startpagina. In dit artikel leggen we je uit waarom het een goed idee is om dat schuifje snel op ‘aan’ te zetten.

Bericht lezen
14 maart

“Ze luisteren echt naar wat de gebruiker belangrijk vindt” Lars en Tijs over hun rol als Insiders

Lars Timmermans en Tijs Grevink zijn de bovenschools ICT’ers van SKBG, een stichting met 17 basisscholen in Noord- en Oost-Gelderland. Naast deze functie staan beide heren ook nog ‘gewoon’ voor de klas. En als Heutink ICT Insiders leveren ze bovendien een bijdrage aan de ontwikkeling en optimalisatie van onze digitale oplossingen voor het onderwijs. Hoe gaat dat laatste eigenlijk in zijn werk? We vroegen het de heren zelf.

Bericht lezen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico