Ga terug
Een ideaal vertrekpunt met de Securityscan Normenkader
Waar sta je op dit moment precies ten opzichte van het normenkader? Met deze uitgebreide scan brengen onze specialisten alles in kaart.
Terug naar overzicht

MOO Suite: de bètaversie is bijna de officiële versie!

Op de Klantendag van Heutink ICT, 2 november vorig jaar, lanceerden we de bètaversie van de MOO Suite. Een prachtige en uiterst functionele nieuwe omgeving, waar gebruikers voor kunnen kiezen met het schuifje ‘MOO Bèta’ op hun startpagina. In dit artikel leggen we je uit waarom het een goed idee is om dat schuifje snel op ‘aan’ te zetten.

- Nikki Hunder, Productmanager MOO Suite

Is jouw school al aangemeld?

Onze ontwikkelaars zijn nu nog druk aan het finetunen aan de MOO Suite. Daarom is het schuifje nog niet bij alle gebruikers op de startpagina te zien. We hebben het in eerste instantie zo ingericht dat een ICT’er zijn of haar school daarvoor moet aanmelden. Intussen is dat al bij zo’n 1.250 scholen gebeurd. Dat betekent dat ongeveer 60.000 leerkrachten de bètaversie kunnen gebruiken en ook hun groep toegang kunnen geven tot de nieuwe omgeving.

De voordelen van de nieuwe MOO Suite

Gebruikersgemak
Maar waarom is het nou zo aantrekkelijk om met die nieuwe omgeving te gaan werken? Allereerst vanwege het gebruiksgemak. Bij de ontwikkeling hebben we veel aandacht besteed aan UI- en UX-design. Doen alle knoppen wat jij ervan zou verwachten? Kun je in zo min mogelijk stappen bereiken wat je wilt? En kun je bij een verkeerde keuze eenvoudig terug naar de situatie voordat je die keuze maakte? Om dit soort vragen te beantwoorden, hebben we ook een beroep gedaan op onze Heutink ICT Insiders. Dat zijn leerkrachten, ICT’ers, directeuren en andere gebruikers die ons met hun feedback helpen bij het ontwikkelen en optimaliseren van onze oplossingen.

Strakker, overzichtelijker en logischer
De nieuwe omgeving wordt intussen al gebruikt door duizenden ICT’ers en leerkrachten. Wat we van hen meekrijgen, is dat het er allemaal een stuk strakker en overzichtelijker uitziet, en dat dingen logischer werken. Zo is het toewijzen van tegels aan leerlingen veel eenvoudiger geworden, net als het aanmaken van projectgroepen. Een andere belangrijke verandering is dat tegels nu voorzien zijn van de kleuren en logo’s van de desbetreffende methodes. Zo vinden leerkrachten en leerlingen sneller de methode die ze zoeken.

Startportaal en Basishub duidelijk gescheiden
Voor de ICT’er is het prettig dat we de functies van Startportaal en Basishub nadrukkelijk van elkaar hebben gescheiden. Startportaal is nu echt puur voor de leerkracht, Basishub is de plek waar je als ICT’er je beheerwerk kunt doen. Voorheen liepen die twee voor de gebruiker nog weleens door elkaar.

Handige widgets
De nieuwe omgeving is voorzien van diverse widgets, voor bijvoorbeeld Schermcontrole, notitieblok en opdrachten van Google Classroom. Zo zie je op je startpagina direct al wat nuttige en actuele informatie vanuit deze toepassingen. Meer widgets, voor onder meer Klasbord Ouderapp, zijn in ontwikkeling en worden de komende tijd nog toegevoegd.

Het nieuwe Schermcontrole
Onze oplossing Schermcontrole is compleet aangepast aan de nieuwe look & feel, en geïntegreerd in de nieuwe omgeving. Om deze nieuwe versie te kunnen gebruiken, zul je uiteraard wel het schuifje op ‘aan’ moeten zetten.

MOO Suite: dé educatieve suite voor het onderwijs

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en features van deze complete suite

Meer over MOO Suite

Gerelateerde artikelen

4 april

In de MOO Suite zijn lesgeven en beheren duidelijk gescheiden

In eerdere artikelen konden we je al laten weten dat de MOO Suite hard op weg is om het bètastadium te ontgroeien. En we zitten niet stil: na Schermcontrole hebben we intussen ook onze oplossing Basishub compleet geïntegreerd in de nieuwe omgeving.

Bericht lezen
16 maart

Schermcontrole werkt nu nóg prettiger

De nieuwe MOO Suite van Heutink ICT is zo opgezet dat applicaties die voorheen min of meer op zichzelf stonden compleet worden geïntegreerd, voor een optimale en uniforme gebruikerservaring. De eerste applicatie waarmee dat nu is gebeurd, is Schermcontrole.

Bericht lezen
14 maart

“Ze luisteren echt naar wat de gebruiker belangrijk vindt” Lars en Tijs over hun rol als Insiders

Lars Timmermans en Tijs Grevink zijn de bovenschools ICT’ers van SKBG, een stichting met 17 basisscholen in Noord- en Oost-Gelderland. Naast deze functie staan beide heren ook nog ‘gewoon’ voor de klas. En als Heutink ICT Insiders leveren ze bovendien een bijdrage aan de ontwikkeling en optimalisatie van onze digitale oplossingen voor het onderwijs. Hoe gaat dat laatste eigenlijk in zijn werk? We vroegen het de heren zelf.

Bericht lezen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico