Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

Communicatie? De nieuwe MOO Suite maakt ’t steeds makkelijker!

Door Carlo Bril, productmanager

Het is zover: met ingang van 1 juni is de bètaversie van de nieuwe MOO Suite de officiële versie geworden. De integratie van bestaande oplossingen als Startportaal, Basishub en Schermcontrole is intussen succesvol afgerond. En de verdere ontwikkeling is zover gevorderd dat we vinden dat eigenlijk alle gebruikers met de nieuwe omgeving zouden moeten werken.

Een brede communicatiemodule

Eén van de vervolgstappen is om nu te kijken naar de communicatie binnen het platform. We werken hierbij toe naar een brede communicatiemodule die uiteindelijk in functionaliteit veel verder zal gaan dan alleen oudercommunicatie. Hiervoor zijn de eerste stappen gemaakt maar we nemen je graag mee in de toekomst van communicatie. Waar al aan begonnen is en wat je in de toekomst nog meer kan verwachten.

Notificatiepaneel

De nieuwe communicatiemodule is momenteel volop in ontwikkeling. We voeren verbeteringen en nieuwe toevoegingen toe aan het huidige Klasbord en zijn alvast bezig met het uitwerken van nieuwe features zoals het notificatiepaneel. Het algemene idee van dit notificatiepaneel is dat dit hét startpunt voor acties van de leerkracht is, niet alleen voor oudercommunicatie maar ook voor overige acties. Dit jaar krijgt de leerkracht nog meldingen van bijvoorbeeld absenties, berichten of nieuwe tijdlijnberichten. Wanneer een ouder een bericht heeft gestuurd, krijgt de leerkracht ook een notificatie. Later willen we toevoegingen doen zoals de mogelijkheid om daar direct op te reageren. Zoals aangegeven kijken we ook naar bredere communicatie en maken we dit paneel klaar. Zo kunnen ICT’ers dit paneel gebruiken voor bijvoorbeeld meldingen als er een device of verbinding is uitgevallen.

De MOO Suite staat voor je klaar!

De nieuwe MOO Suite is volledig operationeel, met alle bekende functies en meer. Gebruikers kunnen nu al overstappen en wennen voordat het nieuwe schooljaar begint. Aan het begin van het nieuwe schooljaar volgen er een reeks webinars om deze vernieuwing soepel te laten verlopen. Matthijs neemt je kort mee in deze vernieuwde omgeving.

Bekijk de video

Nog veel meer goede ideeën

We hebben nog veel meer goede ideeën waar we de komende tijd mee aan de slag gaan. Zoals een functie waarmee je bepaalde items uit je agenda direct kunt communiceren naar de ouders, zoals een dagje naar de dierentuin. We willen dan ook de mogelijkheid bieden om foto’s of verslagen van dat dagje direct te delen via de tijdlijn, de schoolwebsite of de narrowcastingschermen in het schoolgebouw. Een ander idee is een chatfunctie in Startportaal. Daarmee kun je naar keuze chatten met leerlingen of ouders, zonder Startportaal te verlaten c.q. je les te onderbreken. Verder denken we aan een berichten of chat-module, waarmee je vanuit de MOO Suite direct berichten kunt versturen naar leerkrachten, leerlingen of ouders. Ook gaan we zeker nog werk maken van het integreren van de tijdlijnberichten en de communicatie met de narrowcastingschermen.

Niet totaal anders, wel een stuk beter

Al met al gaan we communicatie via de MOO Suite steeds completer maken, en meer toegespitst op de eindgebruiker. Daarbij kunnen we gebruik maken van de jaren ervaring die we hebben opgedaan met Klasbord Ouderapp. We leren van gemaakte fouten en gemiste kansen, en alles wat we geleerd hebben implementeren we in de nieuwe communicatiemodule in de vorm van verbeteringen. Mijn ideaalbeeld is dat jij als gebruiker straks helemaal zelf kunt aangeven aan wie, via welk kanaal en op welk moment je berichten verstuurt, en ook zelf kan bepalen hoe en wanneer je berichten ontvangt. En het mooiste is: wij zorgen ervoor dat je voor al die gebruikersvriendelijkheid geen nieuwe manier van werken hoeft aan te leren. Je blijft doen wat je deed, maar dan een stuk makkelijker. De software moet immers ondersteunen en niet een hele nieuwe werkwijze zijn. Daar gaan we voor!

MOO Suite: dé educatieve suite voor het onderwijs

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en features van deze complete suite

Meer over MOO Suite

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico