Ga terug
MOO: dè nieuwe educatieve suite voor het onderwijs
Slimme tools die alles bieden wat het onderwijs nodig heeft. Veilig, makkelijk en vertrouwd. Zodat jij meer tijd overhoudt voor onderwijs.
Terug naar Home

Een vliegende start met Chromebooks

De St. Mattheüsschool in Joure schafte recent vijftig Chromebooks aan. ICT-coördinator Reitse-Geert Strien legt uit dat hij zocht naar een optimale manier om snel met de Chromebooks aan de slag te kunnen. Onderwijsconsulent Bastiaan Kooij van Heutink ICT heeft St. Mattheüs op weg geholpen.

Soepele uitleg in de klas

“Bastiaan heeft ’s morgens de Chromebooks geïnstalleerd en de oplaadkar ingericht. Daarna is hij de klassen ingegaan om door middel van co-teaching het gebruik van een Chromebook uit te leggen aan de leerlingen. Daarbij kwam ook de digitale leer- en werkomgeving MOO aan de orde. Leerlingen moeten even weten hoe we de bestandenmodule van MOO gebruiken. Het is heel fijn dat Bastiaan zelf jaren voor de klas heeft gestaan dus weet hoe hij dit moet doen. Een willekeurige ICT’er kun je niet zomaar voor een klas zetten. Bastiaan sluit heel goed aan bij de belevingswereld van de kinderen en bij het niveau van de leerkrachten. Niet iedereen is namelijk even thuis in de ICT. Het is heel handig dat hij tips geeft. Dit zorgt ervoor dat je als leerkracht dingen niet opnieuw hoeft te bedenken. Nadat de leerlingen naar huis waren, hebben we als team uitleg gekregen. Vooral de tips over MOO en de inrichting van Chromebooks waren waardevol.”

Gemakkelijk aan de slag

“Als we bij de aanschaf van Chromebooks hadden bespaard op deze hulp, dan waren we veel tijd kwijt geweest. Allereerst had ik een dag moeten inplannen om ze te installeren en vervolgens zou ik in mijn eigen klas moeten uitproberen hoe je ze kan inzetten. Vervolgens had ik dat aan mijn collega’s moeten overdragen. Dat kost zo twee tot drie weken, want de tijd is moeilijk te vinden. We zijn nu veel sneller aan de slag gegaan en de Chromebooks worden direct al veel gebruikt bij de verwerking van taal, spelling en rekenen.”

Middelen die passen bij de school

“Ik vind het belangrijk dat we bij de aanschaf van ICT-middelen zorgen dat ze betekenisvol zijn voor het team. De middelen moeten aansluiten bij de vraag van het team en gericht zijn op kinderen. De inrichting, de kwaliteit van het apparaat en het beheer ervan. Voor nu sluiten Chromebooks goed aan op onze behoefte. Als we in ons team verder zijn met ICT kunnen weer uitbreidingen in functionaliteit van de apparaten nodig zijn, bijvoorbeeld als we meer met filmpjes willen gaan doen. Voor nu is het belangrijk dat ze opstarten en gaan! Dan kunnen we ervaren hoe techniek ons onderwijs kan versterken.”

Meer informatie over Google Workspace for Education

Tools voor binnen én buiten de klas. Deze digitale gereedschapskist van Google maakt het makkelijk om samen te werken, elkaar feedback te geven en je werk te organiseren. 

Bekijk oplossing
IKC Sint Mattheüs
De St. Mattheüsschool in Joure schafte recent vijftig Chromebooks aan en zocht naar een optimale manier om snel met de Chromebooks aan de slag te kunnen.
Onze oplossingen:
  • Google Workspace for Education
  • Hardware oplossingen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico