Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar normen

BC.01 Bedrijfscontinuïteitsplanning

Business- en IT-continuïteitsplannen worden ontwikkeld op basis van het framework en zijn ontworpen om de impact van een grote verstoring op de belangrijkste bedrijfsfuncties en bedrijfsprocessen te verminderen. De plannen zijn gebaseerd op risicogericht inzicht in potentiële bedrijfsimpact en houden rekening met vereisten betreffende veerkracht, alternatieve verwerkings- en herstelmogelijkheden in alle kritieke IT-services. De plannen omvatten ook gebruiksrichtlijnen, rollen en verantwoordelijkheden, procedures, Communicatieprocessen en de testmethode.

Door bedrijfs- en IT-continuïteitsplannen te ontwikkelen kan tijdens een grote storing adequaat worden gehandeld, zodat de gevolgen worden gereduceerd.

Toetsingskder

  • Bedrijfs- en IT-continuïteitsplannen zijn gedefinieerd, geïntegreerd en goedgekeurd door het senior management.
  • De plannen betreffen gebruikershandleidingen, rollen, verantwoordelijkheden, crisismanagement, communicatieprocessen en de testmethode.
  • De organisatie heeft een bedrijfsimpactanalyse uitgevoerd, op basis waarvan recoverytime doelen zijn bepaald en volledig gedocumenteerde IT-herstelplannen en bedrijfscontinuïteitsplannen zijn opgesteld om deze doelen te bereiken.
  • Dankzij deze plannen kan de organisatie waarschijnlijk belangrijke operationele processen voortzetten in het geval van een grote onderbreking.

Hoe pak je dit aan?

Voer een bedrijfsimpactanalyse uit. Ontwikkel op basis hiervan een bedrijfscontinuïteitsplan met strategieën en procedures om lessen en educatieve activiteiten te kunnen voortzetten, wat er ook gebeurt. Bevorder betrokkenheid op alle niveaus, evalueer het plan regelmatig en werk het zo nodig bij.

Wat kan Heutink ICC hierin voor jullie betekenen?

  • Deze norm valt buiten onze dienstverlening.
Fasering
  • De basis op orde
Domein
  • Bedrijfscontinuïteitsmanagement
Dienst
  • Dienst van derden
Normfocus
  • Visie, beleid en organisatie
Verantwoordelijkheid
  • Onderwijsorganisatie

Benieuwd naar onze visie op digitale veiligheid en privacy?

We hebben een bredere opvatting over digitale veiligheid en privacy die we samen met de door ons geïmplementeerde processen en systemen hebben beschreven in de beveiligingswijzer. Ben jij bestuurder of bovenschoolse ict'er en klant bij ons? Vraag dan onze beveiligingswijzer aan.

Vraag de beveiligingswijzer aan

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico