Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

25 jaar digitalisering in het onderwijs

Rogier Borggreve, Algemeen Directeur

Heutink ICT bestaat 25 jaar. Dat is een mooie mijlpaal waar ik erg trots op ben. Helemaal omdat ik de hele reis vanaf het begin heb mogen meemaken. Die reis begon in 1999 toen de Twentse zakelijke IT-dienstverlener Lesscher IT (inmiddels Odin Groep) een samenwerking aanging met Heutink Primair Onderwijs. Heutink is met ruim een eeuw ervaring de toonaangevende speler in het primair onderwijs en speelt die prominente rol intussen ook in het voortgezet onderwijs. Samen hebben we Heutink ICT ontwikkeld tot het bedrijf dat het nu is.

"We hebben onszelf meerdere keren opnieuw uitgevonden."

- Rogier Borggreve, algemeen directeur Heutink ICT

Waar gaan we het over hebben?

In dit jubileumjaar ga ik in gesprek met verschillende mensen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van Heutink ICT of aan de digitalisering van het Nederlandse onderwijs in een bredere zin. In dit eerste blog blik ik zelf terug op 25 jaar Heutink ICT. Een mooi inkijkje op mijn 25-jarig jubileum bij Heutink ICT op 22 januari 2023.

Drie mijlpalen

Terugkijkend zie ik in onze ontwikkeling drie mijlpalen die absoluut cruciaal zijn geweest.

  1. De ontwikkeling van deklas.nu
    In 2000 waren wij het eerste netwerkconcept speciaal voor het onderwijs.
  2. De introductie van MOO
    In 2010 kwamen wij met MOO mijn omgeving online, als alternatief voor het lokale deklas.nu.
  3. De introductie van de MOO Suite
    In 2022 gingen we volledig naar de cloud met een geïntegreerde, OS-onafhankelijke online softwaresuite voor allerlei onderwijsspecifieke applicaties.

Onze internationale samenwerking met Predia

Wat we en passant ook nog hebben gerealiseerd is het opzetten van een succesvolle productlijn in hardware en AV-middelen. Dat begon aanvankelijk met eigen digiborden onder de naam HD-bord en concepten als PC-plus en een eigen iPad, de Paddy. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we ook hier hebben geleerd met vallen en opstaan. Maar in 2012 hebben we alles wat we hadden geleerd vertaald naar de lancering van het merk Predia, inmiddels een begrip in touchscreens, laptopkarren en audio-oplossingen. Ook hierbij hebben we overigens veel gehad aan de expertise van Heutink Primair Onderwijs.

Tot het volgende blog!

De eerder genoemde samenwerking met Heutink Primair Onderwijs is wat mij betreft een cruciale succesfactor geweest. Dankzij Heutink ademden we vanaf het eerste uur onderwijs. Het was ook makkelijk, want een belletje naar een school in de regio Amsterdam voor een afspraak was nooit zo succesvol geweest als ik dat met een andere naam dan Heutink had moeten beginnen. Veelal was het antwoord: “Heutink? Doen jullie ook ICT? Tuurlijk mag je langskomen.” In het volgende blog ga ik daarom in gesprek met de twee heren die écht aan de wieg stonden van Heutink ICT: Jan de Jonge, voormalig directeur van Heutink, en Hans Lesscher, voormalig CEO van Odin Groep.

165 Medewerkers die altijd voor je klaarstaan
2.500 Klanten in het po en vo
294.000 Apparaten in beheer met Apparaatbeheer
483.000 Gebruikers in de MOO Suite

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico