Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

Predia Touch Base: zo makkelijk kan 't zijn

Predia heeft iets nieuws: de Predia Touch Base. Een touchscreen waarbij veiligheid en eenvoud voorop staan. In dit blog neem ik je mee in de ontwikkeling van dit scherm en leg ik je uit waarom het zo aantrekkelijk is, zeker voor het onderwijs.

Door: Leslie Zohlandt, Accountmanager Interactief

Even terugblikken

Een jaar of twee terug hoorden we dat Google plannen had om voortaan allerlei apps standaard te installeren op de Android-modules voor touchscreens, gekoppeld aan het certificeringssysteem EDLA. Dat leek mooi, want scholen zouden niet meer voor elk touchscreen een extra computer hoeven aan te schaffen. Maar we zagen ook direct al een aantal risico’s. Welke invloed heeft die certificering op de afschrijving van een touchscreen? En welke veiligheids- en privacyrisico’s zijn daaraan verbonden? Om een voorbeeld te noemen: met al die apps op de module kunnen er privacygevoelige gegevens op de schermen blijven staan, en zeker met het oog op het normenkader is dat niet wenselijk.

Een touchscreen zonder zichtbare besturing

Vooropgesteld: een touchscreen zonder aansturing bestaat niet. Voor het aansturen van de touchfunctie heb je altijd nog een stukje rekenkracht nodig. Maar in de Predia Touch Base blijft de aansturing onbereikbaar. Niemand kan erbij, het is niet meer afhankelijk van updates en het kan ook niet meer vervuild raken door zaken die gebruikers erop downloaden. Wat deze oplossing helemaal uniek maakt, is dat het scherm wél voorzien is van de allernieuwste touchscreenfunctionaliteiten.

Meer weten over de mogelijkheden van Predia?

Onze specialisten helpen je graag verder. Neem contact met ons op.

Vraag een adviesgesprek aan

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico