Ga terug
Digitaal veilig onderwijs volgens het normenkader. Hoe regel ik dat?
Er speelt veel rondom privacy & security in het onderwijs. Wij helpen je te voldoen aan deze normen en richtlijnen.

Ik weet je wachtwoord

Veilig en verantwoord digitaal onderwijs

Heb je het boek al gelezen? Of heeft het je interesse gewekt? Daniel’s verhaal, de introductie van het normenkader en het besef dat wij als IT-dienstverlener ook een verantwoordelijkheid dragen, heeft ons in ieder geval geïnspireerd om extra stappen te zetten in onze dienstverlening. Hoe? Dat bespreken we graag op 31 januari 2024 in Lunetten. Samen met Daniel Verlaan bespreken we de gevaren die op de loer liggen en gaan we in verschillende rondetafelgesprekken met jou en je vakgenoten in gesprek.

Meld je aan

Keynote: Daniel Verlaan onthult de schaduwzijde van het internet

Daniel Verlaan, techjournalist van het RTL Nieuws en winnaar van Wie is de Mol 2023, trapt de middag op indrukwekkende wijze af met een lezing over de gevaren in de digitale wereld. Daniel Verlaan hackte de socialmedia-accounts van Kees van der Staaij (SGP) en Pieter Omtzigt (NSC), heeft ingebroken bij een online-meeting van de EU én zorgde ervoor dat Nederland weer met het potlood ging stemmen. Het leverde Daniel Verlaan vorig jaar de twee belangrijkste journalistieke prijzen op: de Loep en de Tegel. Hij schreef een boek over zijn onderzoeken, ‘Ik weet je wachtwoord’, over de duistere kanten van internet.

Het Bestuurders Event

Op woensdag 31 januari organiseert Heutink ICT een inspirerende middag voor bestuurders in het funderend onderwijs. De middag staat in het teken van veilig en verantwoord digitaal onderwijs en is vooral bedoeld om jou als bestuurder de mogelijkheid te geven met anderen over dit onderwerp in gesprek te gaan. We nodigen jou hier graag voor uit!

Datum: Woensdag 31 januari 2024

Locatie: Aristo Meeting Center in Utrecht Lunetten

Programma:

12.00 – 13.15 uur - Welkom met lunch (optioneel)

13.15 – 14.05 uur - Daniel Verlaan over zijn ervaringen in de onlinewereld

14.05 – 14.40 uur - Heutink ICT’s visie op digitaal veilig onderwijs

14.40 – 15.00 uur - Pauze

15.00 – 16.30 uur - Rondetafelsessies met bestuurders

16.30 – 17.30 uur - Borrel met hapje

Weten welke stappen wij al gezet hebben om het digitale onderwijs veiliger te maken?

  • Grip op digitaal veilig onderwijs

    Hoe geef je dit thema de constante aandacht die het verdient? En hoe krijg je grip op die complexe keten van digitale leer-en werkomgevingen, databronnen, administratieve pakketten, IT-infrastructuur en ‘hyperscalers’ als Microsoft en Google? Heutink ICT helpt besturen in het po en vo om dit soort vragen vanuit een helder beleidskader te beantwoorden.

  • Aan de slag met bewustwording

    De mens is de belangrijkste en vaak ook de zwakste schakel. Dat is een van de belangrijkste lessen uit het boek van Daniel Verlaan. Je kunt op technisch en organisatorisch heel veel maatregelen nemen om je ICT-omgeving te beveiligen en te voldoen aan het normenkader. Maar de meest cruciale factor wordt nog altijd vaak over het hoofd gezien: menselijk handelen. Heutink ICT helpt je daar verandering in te brengen en ook in dit opzicht de gewenste aansluiting met het normenkader te vinden.

  • Podcast: Op weg naar Digitaal Veilig Onderwijs

    In deze podcastreeks gaan we het hebben over alle aspecten rondom Digitaal Veilig Onderwijs. Denk daarbij aan het privacy, security, het normenkader, phishing, DPIA's, cyberaanvallen en nog veel meer. Volg ons en laat je in de komende maanden informeren door specialisten uit onderwijs en technologie.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico